Keres
2018. szeptember  21., péntek, Máté
Magyar
 

Eseménynaptár

SZEPT
28

A MESE ÖLELÉSE – A NÉPMESE NAPJA

A mese átölel engem s én átölelem a mesés világot”.

2018. szeptember 28-án, pénteken délután 5 órára a Kájoni János Megyei Könyvtárban Csernik Pál Szende székely mesemondó a szegény ember és a farkasról majd a kásahegyről fogja meséltetni lábujjas bábjait oly módon, hogy a közönség tagjai is a mese részévé, szereplőivé válnak. Részletek:

Tovább ►

SZEPT
20

MESÉK A LÉLEKNEK - meseterápiás könyvtári foglalkozás felnőtteknek

Meseterápiás könyvtári foglalkozás felnőtteknek román nyelven. 2018 szeptember 20-án, 17 órától, a könyvtár előadótermében. 

Tovább ►

SZEPT
17

AZ OLVASÓKÖR SZEPTEMBERI TALÁLKOZÓJA: KÉT OLASZ REMEKMŰRŐL

A Kájoni János Megyei Könyvtárban működő olvasókör szeptember 17-én indítja őszi idényét, a szokásos időpontban, hétfőn délután, 16.30 órakor kezdődő találkozón folytatódik a valóságirodalom műfajához sorolható művek bemutatása. Carlo Levi és Gavino Ledda műveinek keletkezéstörténetét Cseke Gábor ismerteti, illetve jellegzetes részletek hangzanak majd el mindkét könyvből. Bővebben: 

Tovább ►

SZEPT
13

„A SZENT, AZ OLVASÓ, A POSTÁS ÉS A KÖLTŐ”

2018. szeptember 13-án, csütörtökön délután 5 órától Luzsi Margó, az egri Bródy Sándor Könyvtár könyvtárosa, az E' mese vár olvasásnépszerűsítő program működtetője, a Mesélj nekem könyvsorozat szerkesztője, meseterapeuta mesél kicsiknek és nagyoknak a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében. A négy mese amit elmond, a világ négy tájáról való. A lélekfrissítő történetek négy, kevéssé ismert magyar mesés élettörténetéről szólnak. Gyermekeknek, felnőtteknek, családoknak ajánljuk. 

Tovább ►

SZEPT
12

Szabó R. Ádám Rozsé kalandjai című novelláskötetének bemutatója

A kortárs irodalom kedvelőit várjuk a Kájoni János Megyei Könyvtárba szerdán, 2018. szeptember 12-én, délután 18 órára. Szabó R. Ádám mutatkozik be a csíkszeredai olvasóközönségnek első novelláskötetével. A szerzővel Cseke Gábor író, közíró, szerkesztő beszélget Rozsé kalandjai című novelláskötetéről. A köny a Fiatal Írók Szövetségének gondozásában, a FISZ Könyvek sorozatban jelent meg 2018 nyarán.

Tovább ►

SZEPT
07

SZABADSÁGON - Slam Poetry estek

A slam poetry műfajának kedvelőit várjuk a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermébe szeptember 7-én, pénteken 18 órától, az esten a magyar slam poetry két kiváló  képviselője, Bárány Bence és Pion István lépnek fel, a házigazda Murányi Sándor Olivér író. 

Tovább ►

SZEPT
04

„A VILÁG A RAJZOLÁSSAL KINYÍLIK” – WORKSHOP SZEGEDI KATALIN ILLUSZTRÁTORRAL

2018. szeptember 4-én, kedden 10-16 óra között Szegedi Katalin meseillusztrátorral felnőtteknek szóló műhelymunkára kerül sor a Kájoni János Megyei Könyvtárban. Az érdeklődők a szerzővel együtt vesznek részt és nyernek betekintést az alkotás-újraalkotás izgalmas munkájába, a Holle Anyó birodalma című kötet különböző tehnikákkal készült illusztrációi elkészítése által, mely tapasztalatokat később felnőtt- vagy gyermekcsoportokkal is megoszthatnak. Bővebben: 

Tovább ►

SZEPT
04

MESÉLŐ RAJZOK – KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ SZEGEDI KATALIN ILLUSZTRÁTORRAL

2018. szeptember 4-én, kedd délután 5 órától Szegedi Katalin meseillusztrátor a Kájoni János Megyei Könyvtár vendége. A közönségtalálkozó keretében Szabó Enikő meseterapeuta beszélget Szegedi Katalinnal, a mintegy ötven köny igényes illusztrátorával, a Holle anyó birodalma című kötet elkészítéséről, alkotói munkájának folyamatairól, nehézségeiről és szépségeiről. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Bővebben: 

Tovább ►

AUG
30

A román nyelv napja

A Román nyelv napját augusztus 31-én ünnepeljük 2011 óta. A Kájoni János Megyei Könyvtárban augusztus 30-án délután 17 órára várjuk az érdeklődő közönséget a jeles nap alkalmából szervezett rendezvényre a könyvtár előadótermébe.

  

Tovább ►

JúL
11

Módszertani találkozó Maroshévízen és Borszéken

2018. július 11-én, 9.00 órai kezdettel módszertani találkozóra várjuk az érdeklődő kollegákat a maroshévízi George Sbârcea Városi Könyvtárba. 

Tovább ►

JúL
05

ÁGOSTON VILMOS: GODIR ÉS GALANTER – KÖNYVBEMUTATÓ

A Hargita Kiadóhivatal Székely Könyvtár című könyvsorozatában jelent meg újra Ágoston Vilmos író, esszéíró, kritikus, újságíró Godir és Galanter című regénye. A kötet bemutatójára a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermébe, 2018. július 5-én, délután 6 órára várják a kortárs irodalom iránt érdeklődő csíkszeredai közönséget. A találkozón Molnár Vilmos, a Székelyföld folyóirat szerkesztője, Márai- és József Attila-díjas író mutatja be a kötetet és beszélget a szerzővel. 

Tovább ►

JúN
28

Együttélési modellek a Kárpát-medencében - könyvbemutató

Együttélési modellek a Kárpát-medencében címmel jelent meg az EMÖSZ kiadásában a 2016-ban, Budapesten, az Országház felsőházi termében szervezett konferencia erdélyi vonatkozású előadásainak anyaga a székely-magyar, örmény, zsidó és szász együttélésről Erdélyben, illetve néhány magyarországi nemzetiség bemutatkozása. A kötet szerzői: dr. Puskás Attila, dr. Turgyán Tamás, dr. Zsidó Roland. A bemutatóra 2018. június 28-án, csütörtökön 17 órakor kerül sor a Kájoni János Megyei Könyvtárban. A kötetet dr. Puskás Attila mutatja be, Sarány István újságíró beszélget a szerkesztővel és szerzővel.  

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK: 

  8 - 18

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

SZEPT
30

15 éve

2003. szeptember 30. Tatabányán meghalt Salló István szobrász, író. 

Tovább ►

SZEPT
17

25 éve

1993. szeptember 17. Kolozsváron meghalt Pataki József történész, egyetemi tanár, a történelemtudományok doktora, a MTA tagja. 

Tovább ►

SZEPT
10

25 éve

1993. szeptember 10. Csíkszeredában meghalt Vákár Lajos, id. jégkorongozó, edző. 

Tovább ►

SZEPT
09

340 éve

 1678. szeptember 9. Csíksomlyón meghalt Görög István, taploczai. Ferences pap, iskolaépítő, bákói püspöki helytartó,

Tovább ►

<< < 2018 SZEPTEMBER > >>
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost