Keres
2018. november  14., szerda, Aliz
Magyar
 

Eseménynaptár

OKT
01

IDŐSEK NAPJA

Az Idősek Világnapján, 2018. október 1-én, 12 órakor köszöntjük a könyvtár számítógépkezelői tanfolyamán résztvett nyugdíjasokat. Meghívott előadónk Szathmári Ferenc, a Romániai Magyar Népművészek Egyesületének elnöke a  népművészetről tart előadást. Szeretettel várunk minden érdeklődőt rendezvényünkre! 

Tovább ►

SZEPT
28

A MESE ÖLELÉSE – A NÉPMESE NAPJA

A mese átölel engem s én átölelem a mesés világot”.

2018. szeptember 28-án, pénteken délután 5 órára a Kájoni János Megyei Könyvtárban Csernik Pál Szende székely mesemondó a szegény ember és a farkasról majd a kásahegyről fogja meséltetni lábujjas bábjait oly módon, hogy a közönség tagjai is a mese részévé, szereplőivé válnak. Részletek:

Tovább ►

SZEPT
20

MESÉK A LÉLEKNEK - meseterápiás könyvtári foglalkozás felnőtteknek

Meseterápiás könyvtári foglalkozás felnőtteknek román nyelven. 2018 szeptember 20-án, 17 órától, a könyvtár előadótermében. 

Tovább ►

SZEPT
17

AZ OLVASÓKÖR SZEPTEMBERI TALÁLKOZÓJA: KÉT OLASZ REMEKMŰRŐL

A Kájoni János Megyei Könyvtárban működő olvasókör szeptember 17-én indítja őszi idényét, a szokásos időpontban, hétfőn délután, 16.30 órakor kezdődő találkozón folytatódik a valóságirodalom műfajához sorolható művek bemutatása. Carlo Levi és Gavino Ledda műveinek keletkezéstörténetét Cseke Gábor ismerteti, illetve jellegzetes részletek hangzanak majd el mindkét könyvből. Bővebben: 

Tovább ►

SZEPT
13

„A SZENT, AZ OLVASÓ, A POSTÁS ÉS A KÖLTŐ”

2018. szeptember 13-án, csütörtökön délután 5 órától Luzsi Margó, az egri Bródy Sándor Könyvtár könyvtárosa, az E' mese vár olvasásnépszerűsítő program működtetője, a Mesélj nekem könyvsorozat szerkesztője, meseterapeuta mesél kicsiknek és nagyoknak a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében. A négy mese amit elmond, a világ négy tájáról való. A lélekfrissítő történetek négy, kevéssé ismert magyar mesés élettörténetéről szólnak. Gyermekeknek, felnőtteknek, családoknak ajánljuk. 

Tovább ►

SZEPT
12

Szabó R. Ádám Rozsé kalandjai című novelláskötetének bemutatója

A kortárs irodalom kedvelőit várjuk a Kájoni János Megyei Könyvtárba szerdán, 2018. szeptember 12-én, délután 18 órára. Szabó R. Ádám mutatkozik be a csíkszeredai olvasóközönségnek első novelláskötetével. A szerzővel Cseke Gábor író, közíró, szerkesztő beszélget Rozsé kalandjai című novelláskötetéről. A köny a Fiatal Írók Szövetségének gondozásában, a FISZ Könyvek sorozatban jelent meg 2018 nyarán.

Tovább ►

SZEPT
07

SZABADSÁGON - Slam Poetry estek

A slam poetry műfajának kedvelőit várjuk a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermébe szeptember 7-én, pénteken 18 órától, az esten a magyar slam poetry két kiváló  képviselője, Bárány Bence és Pion István lépnek fel, a házigazda Murányi Sándor Olivér író. 

Tovább ►

SZEPT
04

„A VILÁG A RAJZOLÁSSAL KINYÍLIK” – WORKSHOP SZEGEDI KATALIN ILLUSZTRÁTORRAL

2018. szeptember 4-én, kedden 10-16 óra között Szegedi Katalin meseillusztrátorral felnőtteknek szóló műhelymunkára kerül sor a Kájoni János Megyei Könyvtárban. Az érdeklődők a szerzővel együtt vesznek részt és nyernek betekintést az alkotás-újraalkotás izgalmas munkájába, a Holle Anyó birodalma című kötet különböző tehnikákkal készült illusztrációi elkészítése által, mely tapasztalatokat később felnőtt- vagy gyermekcsoportokkal is megoszthatnak. Bővebben: 

Tovább ►

SZEPT
04

MESÉLŐ RAJZOK – KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ SZEGEDI KATALIN ILLUSZTRÁTORRAL

2018. szeptember 4-én, kedd délután 5 órától Szegedi Katalin meseillusztrátor a Kájoni János Megyei Könyvtár vendége. A közönségtalálkozó keretében Szabó Enikő meseterapeuta beszélget Szegedi Katalinnal, a mintegy ötven köny igényes illusztrátorával, a Holle anyó birodalma című kötet elkészítéséről, alkotói munkájának folyamatairól, nehézségeiről és szépségeiről. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Bővebben: 

Tovább ►

AUG
30

A román nyelv napja

A Román nyelv napját augusztus 31-én ünnepeljük 2011 óta. A Kájoni János Megyei Könyvtárban augusztus 30-án délután 17 órára várjuk az érdeklődő közönséget a jeles nap alkalmából szervezett rendezvényre a könyvtár előadótermébe.

  

Tovább ►

JúL
11

Módszertani találkozó Maroshévízen és Borszéken

2018. július 11-én, 9.00 órai kezdettel módszertani találkozóra várjuk az érdeklődő kollegákat a maroshévízi George Sbârcea Városi Könyvtárba. 

Tovább ►

JúL
05

ÁGOSTON VILMOS: GODIR ÉS GALANTER – KÖNYVBEMUTATÓ

A Hargita Kiadóhivatal Székely Könyvtár című könyvsorozatában jelent meg újra Ágoston Vilmos író, esszéíró, kritikus, újságíró Godir és Galanter című regénye. A kötet bemutatójára a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermébe, 2018. július 5-én, délután 6 órára várják a kortárs irodalom iránt érdeklődő csíkszeredai közönséget. A találkozón Molnár Vilmos, a Székelyföld folyóirat szerkesztője, Márai- és József Attila-díjas író mutatja be a kötetet és beszélget a szerzővel. 

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK: 

  8 - 18

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

NOV
26

15 éve

2003. november 26. meghalt Miklós József  nyelvtanár, tolmács. Csíkszereda ismert személyisége, a Márton Áron Gimnázium és a Sapientia - EMTE tanára volt.

Tovább ►

NOV
20

125 éve

1893. november 20. Nagytusnádon született Ábrahám Ambrus biológus, az állatbonctan és élettan nemzetközileg elismert kutatója, ideghisztológus, Kossuth-díjas akadémikus. 

Tovább ►

NOV
04

105 éve

1913. november 4. Csíkszeredában született Venczel József társadalomkutató, egyetemi tanár, közíró. 

Tovább ►

<< < 2018 NOVEMBER > >>
H K SZ CS P SZ V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost