Keres
2018. szeptember  21., péntek, Máté
Magyar
 

Eseménynaptár

FEB
11

A média világa: Szólás-, vélemény- és sajtószabadság; Médiaszabályozás: barát vagy ellenség?

A huszonegyedik században felnövő generációk számára fontos, hogy képesek legyenek a média bonyolult világában való biztonságos eligazdosára. A média világa című előadás-sorozatával Székedi Ferenc újságíró, közíró elsősorban középiskolások, egyetemi hallgatók számára szeretne kapaszkodókat nyújtani ahhoz, hogy tudatos médiahasználókká váljanak. A sorozat harmadik előadására 2014. február 11-én, kedden 18 órakor várják az érdeklődő közönséget, fiatalokat és felnőtteket, a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermébe. Az előadás és beszélgetés témái:

Szólás-, vélemény- és sajtószabadság; Médiaszabályozás: barát vagy ellenség?

Tovább ►

FEB
06

Sebestyén Péter: Tüzet hoztam! Biblikus gondolatok – C év – könyvbemutató

Sebestyén Péter, Marosvásárhelyen élő római katolikus lelkipásztor legújabb könyve, a kolozsvári Verbum Kiadó gondozásában 2013-ban megjelent Tüzet hoztam! című kötet írásainak, a liturgikus C év heti útravalóinak mindegyike evangéliumi indíttatású. A szerző immár harmadszor vállalkozik arra, hogy bibliai alapokon állva megválaszolja a legégetőbb kérdéseket.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2014. február 6-án 17 órára a könyv csíkszeredai bemutatójára a Kájoni János Megyei Könyvtárba. A szerző, valamint az utószót jegyző Balog László jelenlétében Bács Béla János mutatja be a kötetet.

Tovább ►

JAN
28

A MÉDIA VILÁGA – Székedi Ferenc elődás-sorozata – 2. előadás

A második előadás témái: Média és manipuláció, tabutémák az erdélyi magyar médiában. 

Az előadásra és beszélgetésre 2014. január 28-án, kedden 18 órára várjuk az érdeklődő közönséget, fiatalokat és felnőtteket, a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermébe.

Székedi Ferenc újságíró, közíró A média világa címmel indított előadás-sorozatával elsősorban középiskolások és fiatalok számára szeretne kapaszkodókat nyújtani ahhoz, hogy a 21. századi média bonyolult világában képesek legyenek eligazodni. Izgalmas kérdések, amelyekről ezúttal szó lesz: a média-manipuláció, tabutémák az erdélyi magyar médiában. Hogyan lehet a média eszközeivel szándékosan vagy véletlenülmanipulálni a valóságot, hol húzódik a válaszvonal a valóság és manipuláció között ?  

Tovább ►

JAN
22

A JÖVŐ KÖNYVTÁRA – tematikus rajzverseny a Magyar Kultúra Napja alkalmával

2014. január 22-én, szerdán délután 15 órára a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében tematikus rajzversenyre hívjuk az általános iskolák V-VIII. osztályos kreatív, alkotni szerető tanulóit. A versenyt Hargita Megye Tanácsának rendezvénysorozata részeként, a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezzük.

Az alkotások témája: A jövő könyvtára. A versenyre jelentkező gyerekeknek nincs más feladatuk, mint megmozgatni a képzelőerejüket és lerajzolni, hogy milyennek látják a jövő könyvtárát.

Tovább ►

JAN
20

OLÁH-GÁL RÓBERT: X-EK A BOLYAIAK ÉLETÉBEN – könyvbemutató és előadás

Oláh-Gál Róbert matematika-történész, Bolyai-kutató, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Gazdaság- és Humántudományok Karának adjunktusa, a tudományos-ismertterjesztő publicisztika kiváló művelője. Számos tanulmánya, több megjelent kötete foglalkozik Bolyai Farkas és Bolyai János munkásságával, életrajzával. X-ek a Bolyaiak életében címmel jelent meg legújabb kötete Kolozsváron, a Fehér Holló könyvsorozatban.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a könyv bemutatójára 2014. január 20-án 18 órára, a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermébe. 

Tovább ►

JAN
14

A MÉDIA VILÁGA – előadás-sorozat a kortárs médiáról

A média világa címmel januárban induló előadás-sorozat témavezetője Székedi Ferenc közíró, újságíró. 

A Kájoni János Megyei Könyvtár elsősorban fiatalok, középiskolások, egyetemi hallgatók számára indítja el a kortárs médiával foglalkozó előadás-sorozatát, de várják a téma iránt érdeklődő felnőtteket is.  Az első előadásra 2014. január 14-én, kedden 18 órakor  kerül sor a könyvtár előadótermében.

Tovább ►

DEC
19

KÖNYV-FILM-KLUB: Rare Exports - filmvetítés december 19-én

A Könyv-Film-Klub következő találkozójára szeretettel várunk mindenkit december 19-én, 17.30 órára a könyvtárba.

A Rare Exorts: a Christmas Tale című filmet vetítjük.

Tovább ►

DEC
18

Könyvbemutató két nyelven: Vadas Gyula - Veress Albert: Fârtatul diavolului / Az ördög cimborája

Kétnyelvű könyvbemutatóra várják a közönséget a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermébe 2013. december 18-án, szerdán 18 órára. A csíkszeredai Státus kiadónál 2012-ben jelent meg Az ördög cimborája címmel, A felcsíki öngyilkosságokon túl... alcímmel dr. Vadas Gyula pécsi szociológus és dr. Veress Albert csíkszeredai elmegyógyász főorvos könyve. Fârtatul diavolului címmel a kötet román nyelven is megjelent 2013-ban.

Tovább ►

DEC
16

CSODÁT, ÁLMOT, SZÍNEKET A VILÁGNAK – KISS BORA képzőművészeti kiállítása

Kiss Bora színművész Csodát, Álmot, Színeket a Világnak című különleges hangulatú kiállításával képzőművészként is bemutatkozik a csíkszeredai közönségnek a Kájoni János Megyei Könyvtárban. Varázslatos, sajátosan tarka, tündérmesei hangulatú alkotásainak világába nyújt betekintést a kiállítás, amelynek megnyitójára 2013. december 16-án, hétfőn 18 órára szeretettel várnak minden érdeklődőt. A kiállítást méltatja Boros Kinga teatrológus.

Tovább ►

DEC
13

KARÁCSONYI GYÖNGYVARÁZS – EGYEDI GYÖNGYÉKSZEREK – kiállítás a “GYÖNGYITISZ” klub tagjainak alkotásaiból

Karácsonyi gyöngyvarázs címmel a Gyöngyitisz gyöngyfűző klub tagjai által készített egyedi gyöngyékszerekből nyílik kiállítás a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében 2013. december 13-án, pénteken 17 órakor.

Tovább ►

DEC
12

Szávai Géza író találkozói gyerekekkel és felnőttekkel: “Komédiák és tragédiák a világ közepén” – Most a gyerek megmutatja!

"Komédiák és tragédiák a világ közepén" – vidám regényes est Szávai Géza íróval a Kájoni János Megyei Könyvtárban

Szávai Géza erdélyi származású budapesti író decemberi közönségtalálkozó-körútján 2013. december 12-én, csütörtökön 18 órakor a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében találkozik a csíkszeredai olvasóközönséggel. Szeretettel várunk minden érdeklődőt a "Komédiák és tragédiák a világ közepén" címmel szervezett vidám regényes estre, amelyet Szávai Géza Székely Jeruzsálem című nagysikerű esszéregényének legújabb, ötödik kiadása fémjelez. A felolvasással, dedikálással társuló szerzői esten Ferenczes István költő kérdezi Szávai Gézát.
A könyvek kedvezményes áron megvásárolhatók a helyszínen.
Szávai Géza műveiről bővebben itt olvashatunk: http://www.szavaigeza.hu/

Most a gyerek megmutatja! – Szávai Géza író találkozója a gyerekekkel a Kájoni János Megyei Könyvtárban

szavai gezagyerekplakat

Tovább ►

DEC
11

BORSODI L. LÁSZLÓ: PARTON – könyvbemutató

Borsodi L. László hatodik verseskönyve, a Parton című prózaverskötet a Pallas-Akadémia Könyvkiadó gondozásában frissen jelent meg. A Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében december 11-én, 18 órakor kezdődő író-olvasó találkozón Sarány István főszerkesztő-helyettes, a könyv szerkesztője mutatja be a kötetet és beszélget a szerzővel. 

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK: 

  8 - 18

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

SZEPT
30

15 éve

2003. szeptember 30. Tatabányán meghalt Salló István szobrász, író. 

Tovább ►

SZEPT
17

25 éve

1993. szeptember 17. Kolozsváron meghalt Pataki József történész, egyetemi tanár, a történelemtudományok doktora, a MTA tagja. 

Tovább ►

SZEPT
10

25 éve

1993. szeptember 10. Csíkszeredában meghalt Vákár Lajos, id. jégkorongozó, edző. 

Tovább ►

SZEPT
09

340 éve

 1678. szeptember 9. Csíksomlyón meghalt Görög István, taploczai. Ferences pap, iskolaépítő, bákói püspöki helytartó,

Tovább ►

<< < 2018 SZEPTEMBER > >>
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost