Keres
2018. december 14., péntek, Szilárda
Magyar
 

Eseménynaptár

ÁPR
22

A média világa - Székedi Ferenc előadás-sorozatának befejező része

 Székedi Ferenc közíró, médiaszakértő előadás-sorozatának hallgatósága mostanig nagy utat tett meg a kortárs média hátterének és összefüggéseinek alaposabb megismerésében, a tudatos médiahasználatban. A sorozat befejező előadására 2014. április 22-én, kedden a szokásos időpontban kerül sor. Újabb izgalmas téma kerül terítékre: médiakalózkodás az interneten, és a résztvevők az előadóval együtt megpróbálják azt is körüljárni, hogy vajon a világháló jogi szabályozására irányuló próbálkozások milyen mértékben tudják útját állni a tartalom-átmásolásoknak, illetve más olyan információ eltulajdonításoknak, amelyek jelentős károkat okozhatnak a tisztességes felhasználóknak.

Tovább ►

ÁPR
22

PORTRÉK–METSZŐK–METSZETEK - a Haáz Rezső Múzeum Tudományos Könyvtárának kiállítása

Megnyitó: 2014. április 22-én, kedden, 17 órakor, a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében.

A Könyv Napja alkalmából a könyvgrafika és portrémetszés technikáiba betekintést nyújtó kiállítás megnyitójával indul a Könyvtári Napok rendezvényeinek sora. A Portrék – Metszők – Metszetek című kiállítás érdekes időutazásra, történelmi kalandozásra hívja a látogatót. 

Régi korok nagy mestereinek több grafikai művét mutatja be a Róth András Lajos történész, könyvtáros által rendezett kiállítás, a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum Tudományos Könyvtárának gyűjteményéből szemelvényezve.

Tovább ►

ÁPR
16

Húsvéti kézműves foglalkozás

Virágok, nyuszik, madarak készítése filcből a Tiritarka Egyesülettel, április 16-án délután 16.30 órától a könyvtár előadótermében.

Részvételi díj: 8 lej.

Szeretettel várunk minden gyereket és ügyeskedni szerető felnőttet!

Tovább ►

ÁPR
15

Életszilánkok – író-olvasó találkozó Dr. Veress Alberttel

Életszilánkok címmel jelent meg Dr. Veress Albert elmegyógyász, orvosi szakíró legújabb könyve, ezúttal nem orvosi, szakmai témájú kötet, hanem önéletrajz. A neves pszichiáter szerzővel találkozhatnak olvasói Csíkszeredában, a Kájoni János Megyei Könyvtárban 2014. április 15-én, kedden 18 órakor. Az író-olvasó találkozón Dálnoky Csilla színművésznő olvas fel a kötetből, a szerzővel és a közönséggel Cseke Gábor író, a kötet szerkesztője beszélget.

Tovább ►

ÁPR
11

A MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJA - GÁLAMŰSOR

A Költészet Napját  verses - zenés gálaműsorral ünnepelik Csíkszeredában 2014. április 11-én. 

A Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében 17 órakor kezdődő gálaműsoron fellépnek az Agora Alapítvány által meghírdetett szavalóverseny  nyertesei mellett Barabás Réka színművész, az Evilági Együttes és a Role zenekar.

 A gálára a belépés ingyenes. A helyek száma korlátozott, ezért a részvétel feltétele az előzetes jelentkezés a Kájoni János Megyei Könyvtárban.


Tovább ►

ÁPR
08

A MÉDIA VILÁGA: Mozgásban a világ: mobilmédia. Az Y. és Z. nemzedékek

Székedi Ferenc közíró előadása április 8-án, a megszokott időpontban, 18 órakor kezdődik a könyvtár előadótermében. 

A két hetente, kedd esténként összejövő hallgatóság – középiskolások, egyetemisták, felnőttek, sőt szakmabeliek is – már nagy utat tettek meg a kortárs média hátterének és összefüggéseinek az alaposabb megismerésében, a tudatos médiahasználatban. Az előadássorozat folytatódik, továbbra is igen izgalmas és időszerű témákkal.

Tovább ►

ÁPR
01

BODOR ÁDÁM A KÁJONI JÁNOS MEGYEI KÖNYVTÁRBAN

Bodor Ádám, Kossuth-díjas író, a kortárs magyar irodalom nyilvános szereplést ritkán vállaló, halk szavú mestere vendégeskedik Csíkszeredában. A literatúrakedvelők a Kájoni János Megyei Könyvtárban szervezett irodalmi esten találkozhatnak az íróval, 2014. április 1-én, kedden 18 órakor. Fekete Vince költő, a Székelyföld folyóirat főszerkesztő-helyettese beszélget az íróval életútjáról, írói világáról.

Tovább ►

MáRC
25

A MÉDIA VILÁGA – Székedi Ferenc előadása: Civil média. Közösségi oldalak, Facebook, blogok, vlogok és más netes műfajok

A Kájoni János Megyei Könyvtárban folytatódnak a barangolások a média világában, 2014. március 25-én, kedden 18 órára várjuk az érdeklődő közönséget a hatodik előadásra, és bizonyára izgalmas beszélgetésre. Miután előző alkalommal az online média sajátosságaival ismerkedhetett a hallgatóság, ezúttal a civil média világába kalauzolja hallgatóit Székedi Ferenc közíró, a közösségi oldalak, a Facebook, a blogok, vlogok és más netes műfajok világában segít eligazodni.

Tovább ►

MáRC
14

KOKÁRDA MÉSKÉNT: kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyoknak

Szeretettel várjuk a gyerekeket és szülőket kézműves foglalkozásra  2014. március 14-én délután 16.30 órára a Kájoni János Megyei Könyvtárba. A Tiritarka Egyesület által szervezett foglalkozáson a kézműveskedni szeretők kokárdát készíthetnek, kicsit mésként, filcből és gombokból. A részvételi díj: 8 lej.

Tovább ►

MáRC
13

Albert Ildikó: Az önpusztító lélek – könyvbemutató

Albert Ildikó klinikai szakpszichológus és író Az önpusztító lélek című könyve második, bővített kiadásban jelent meg a  csíkszeredai  Státus Könyvkiadó gondozásában. A Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében 2014. március 13-án, csütörtökön délután 18 órakor kezdődő író-olvasó találkozón Sarány István szerkesztő ismerteti a kötetet és beszélget a szerzővel. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Tovább ►

MáRC
11

A MÉDIA VILÁGA: Online média, online reklámok

Folytatódnak a barangolások a kortárs média világában. Ennek a hónapnak az előadásai az online médiával foglalkoznak. Hogyan próbálják képernyőkre menekíteni a hagyományos nyomtatott újságokat, hogyan jelennek meg az online médiapiac saját, eredeti termékei, hogyan készülnek és milyen kapcsolatrendszerek alakulnak ki az online reklámok között, melyek ennek az online átállásnak a legfontosabb társadalmi hatásai? Kérdések, amelyek mindennapjaink részei és amelyek jobb megértéséért érdemes ellátogatni a Kájoni János Megyei Könyvtárba, a kedden, március 11-én 18 órakor kezdődő előadásra és beszélgetésre.

Tovább ►

MáRC
07

SÜSSÜNK VIRÁGOT! – nőnapi kézműves foglalkozás

A Tiritarka Egyesület és a Kájoni János Megyei Könyvtár nőnapi kézműves foglalkozásra várja a kicsiket és nagyokat, szülőket és gyermekeket és minden ügyeskedőt a megyei könyvtár előadótermébe pénteken, március 7-én délután 16.30 órára.  Süthető gyurmából közösen készíthetnek apró ajándéktárgyakat a foglalkozás résztvevői. A szervezők biztosítják a szükséges kellékeket, a részvételi díj: 8 lej.

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK: 

  8 - 18

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

DEC
26

110 éve

1908. december 26.  Kászonjakabfalván született Pataki József történész, egyetemi tanár, a történelemtudományok doktora, a MTA tagja. 

Tovább ►

DEC
20

85 éve

 1933. december 20. Csíkrákoson született Kosz Szilveszter, id. táncmester, koreográfus.

Tovább ►

DEC
04

135 éve

1883. december 4. Betfalván született Tompa László költő, műfordító, lapszerkesztő.

Tovább ►

<< < 2018 DECEMBER > >>
H K SZ CS P SZ V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost