Keres
2019. február  16., szombat, Julianna
Magyar
 

Eseménynaptár

ÁPR
16

Húsvéti kézműves foglalkozás

Virágok, nyuszik, madarak készítése filcből a Tiritarka Egyesülettel, április 16-án délután 16.30 órától a könyvtár előadótermében.

Részvételi díj: 8 lej.

Szeretettel várunk minden gyereket és ügyeskedni szerető felnőttet!

Tovább ►

ÁPR
15

Életszilánkok – író-olvasó találkozó Dr. Veress Alberttel

Életszilánkok címmel jelent meg Dr. Veress Albert elmegyógyász, orvosi szakíró legújabb könyve, ezúttal nem orvosi, szakmai témájú kötet, hanem önéletrajz. A neves pszichiáter szerzővel találkozhatnak olvasói Csíkszeredában, a Kájoni János Megyei Könyvtárban 2014. április 15-én, kedden 18 órakor. Az író-olvasó találkozón Dálnoky Csilla színművésznő olvas fel a kötetből, a szerzővel és a közönséggel Cseke Gábor író, a kötet szerkesztője beszélget.

Tovább ►

ÁPR
11

A MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJA - GÁLAMŰSOR

A Költészet Napját  verses - zenés gálaműsorral ünnepelik Csíkszeredában 2014. április 11-én. 

A Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében 17 órakor kezdődő gálaműsoron fellépnek az Agora Alapítvány által meghírdetett szavalóverseny  nyertesei mellett Barabás Réka színművész, az Evilági Együttes és a Role zenekar.

 A gálára a belépés ingyenes. A helyek száma korlátozott, ezért a részvétel feltétele az előzetes jelentkezés a Kájoni János Megyei Könyvtárban.


Tovább ►

ÁPR
08

A MÉDIA VILÁGA: Mozgásban a világ: mobilmédia. Az Y. és Z. nemzedékek

Székedi Ferenc közíró előadása április 8-án, a megszokott időpontban, 18 órakor kezdődik a könyvtár előadótermében. 

A két hetente, kedd esténként összejövő hallgatóság – középiskolások, egyetemisták, felnőttek, sőt szakmabeliek is – már nagy utat tettek meg a kortárs média hátterének és összefüggéseinek az alaposabb megismerésében, a tudatos médiahasználatban. Az előadássorozat folytatódik, továbbra is igen izgalmas és időszerű témákkal.

Tovább ►

ÁPR
01

BODOR ÁDÁM A KÁJONI JÁNOS MEGYEI KÖNYVTÁRBAN

Bodor Ádám, Kossuth-díjas író, a kortárs magyar irodalom nyilvános szereplést ritkán vállaló, halk szavú mestere vendégeskedik Csíkszeredában. A literatúrakedvelők a Kájoni János Megyei Könyvtárban szervezett irodalmi esten találkozhatnak az íróval, 2014. április 1-én, kedden 18 órakor. Fekete Vince költő, a Székelyföld folyóirat főszerkesztő-helyettese beszélget az íróval életútjáról, írói világáról.

Tovább ►

MáRC
25

A MÉDIA VILÁGA – Székedi Ferenc előadása: Civil média. Közösségi oldalak, Facebook, blogok, vlogok és más netes műfajok

A Kájoni János Megyei Könyvtárban folytatódnak a barangolások a média világában, 2014. március 25-én, kedden 18 órára várjuk az érdeklődő közönséget a hatodik előadásra, és bizonyára izgalmas beszélgetésre. Miután előző alkalommal az online média sajátosságaival ismerkedhetett a hallgatóság, ezúttal a civil média világába kalauzolja hallgatóit Székedi Ferenc közíró, a közösségi oldalak, a Facebook, a blogok, vlogok és más netes műfajok világában segít eligazodni.

Tovább ►

MáRC
14

KOKÁRDA MÉSKÉNT: kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyoknak

Szeretettel várjuk a gyerekeket és szülőket kézműves foglalkozásra  2014. március 14-én délután 16.30 órára a Kájoni János Megyei Könyvtárba. A Tiritarka Egyesület által szervezett foglalkozáson a kézműveskedni szeretők kokárdát készíthetnek, kicsit mésként, filcből és gombokból. A részvételi díj: 8 lej.

Tovább ►

MáRC
13

Albert Ildikó: Az önpusztító lélek – könyvbemutató

Albert Ildikó klinikai szakpszichológus és író Az önpusztító lélek című könyve második, bővített kiadásban jelent meg a  csíkszeredai  Státus Könyvkiadó gondozásában. A Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében 2014. március 13-án, csütörtökön délután 18 órakor kezdődő író-olvasó találkozón Sarány István szerkesztő ismerteti a kötetet és beszélget a szerzővel. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Tovább ►

MáRC
11

A MÉDIA VILÁGA: Online média, online reklámok

Folytatódnak a barangolások a kortárs média világában. Ennek a hónapnak az előadásai az online médiával foglalkoznak. Hogyan próbálják képernyőkre menekíteni a hagyományos nyomtatott újságokat, hogyan jelennek meg az online médiapiac saját, eredeti termékei, hogyan készülnek és milyen kapcsolatrendszerek alakulnak ki az online reklámok között, melyek ennek az online átállásnak a legfontosabb társadalmi hatásai? Kérdések, amelyek mindennapjaink részei és amelyek jobb megértéséért érdemes ellátogatni a Kájoni János Megyei Könyvtárba, a kedden, március 11-én 18 órakor kezdődő előadásra és beszélgetésre.

Tovább ►

MáRC
07

SÜSSÜNK VIRÁGOT! – nőnapi kézműves foglalkozás

A Tiritarka Egyesület és a Kájoni János Megyei Könyvtár nőnapi kézműves foglalkozásra várja a kicsiket és nagyokat, szülőket és gyermekeket és minden ügyeskedőt a megyei könyvtár előadótermébe pénteken, március 7-én délután 16.30 órára.  Süthető gyurmából közösen készíthetnek apró ajándéktárgyakat a foglalkozás résztvevői. A szervezők biztosítják a szükséges kellékeket, a részvételi díj: 8 lej.

Tovább ►

MáRC
05

MARKÓ BÉLA: CSATOLMÁNY – könyvbemutató

Szeretettel várjuk a kortárs irodalom és költészet iránt érdeklődő közönséget a Kájoni János Megyei Könyvtárba  Markó Béla Csatolmány című új verseskötetének bemutatójára,  2014. március 5-én, szerdán 18 órára. A Bookart Kiadó gondozásában 2013-ban megjelent verseskötetért Markó Béla tavaly év végén Székelyföld-díjat kapott.

költővel Fekete Vince író, a Székelyföld folyóirat főszerkesztő-helyettese beszélget, közreműködik Puskás László színművész.

Tovább ►

MáRC
04

KÖNYVCSATÁRA fegyverkezett a Kájoni János Megyei Könyvtár

2014. március 4-én 17 órakor kerül sor a Kájoni János Megyei Könyvtárban a Könyvcsatában részvevő könyvek kiállítására.

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK: 

  8 - 18

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

FEB
28

90 éve

 1929. február 28. Csíkszeredában született Gál Elemér író, újságíró, szerkesztő, tanár, pedagógiai szakíró.

Tovább ►

FEB
15

85 éve

1934. február 15-én Győrben meghalt Kölönte Béla helytörténész, író.

 

Tovább ►

FEB
05

25 éve

1994. február 5. Kolozsváron meghalt Nagy Borbála regény- és színműíró, műfordító.

Tovább ►

FEB
03

190 éve

1829. február 3. Székelylengyelfalván született Orbán Balázs etnográfus, geográfus, történész, közíró és politikus.

Tovább ►

<< < 2019 FEBRUÁR > >>
H K SZ CS P SZ V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost