Keres
2019. március  18., hétfő, Sándor
Magyar
 

Eseménynaptár

JAN
20

OLÁH-GÁL RÓBERT: X-EK A BOLYAIAK ÉLETÉBEN – könyvbemutató és előadás

Oláh-Gál Róbert matematika-történész, Bolyai-kutató, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Gazdaság- és Humántudományok Karának adjunktusa, a tudományos-ismertterjesztő publicisztika kiváló művelője. Számos tanulmánya, több megjelent kötete foglalkozik Bolyai Farkas és Bolyai János munkásságával, életrajzával. X-ek a Bolyaiak életében címmel jelent meg legújabb kötete Kolozsváron, a Fehér Holló könyvsorozatban.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a könyv bemutatójára 2014. január 20-án 18 órára, a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermébe. 

Tovább ►

JAN
14

A MÉDIA VILÁGA – előadás-sorozat a kortárs médiáról

A média világa címmel januárban induló előadás-sorozat témavezetője Székedi Ferenc közíró, újságíró. 

A Kájoni János Megyei Könyvtár elsősorban fiatalok, középiskolások, egyetemi hallgatók számára indítja el a kortárs médiával foglalkozó előadás-sorozatát, de várják a téma iránt érdeklődő felnőtteket is.  Az első előadásra 2014. január 14-én, kedden 18 órakor  kerül sor a könyvtár előadótermében.

Tovább ►

DEC
19

KÖNYV-FILM-KLUB: Rare Exports - filmvetítés december 19-én

A Könyv-Film-Klub következő találkozójára szeretettel várunk mindenkit december 19-én, 17.30 órára a könyvtárba.

A Rare Exorts: a Christmas Tale című filmet vetítjük.

Tovább ►

DEC
18

Könyvbemutató két nyelven: Vadas Gyula - Veress Albert: Fârtatul diavolului / Az ördög cimborája

Kétnyelvű könyvbemutatóra várják a közönséget a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermébe 2013. december 18-án, szerdán 18 órára. A csíkszeredai Státus kiadónál 2012-ben jelent meg Az ördög cimborája címmel, A felcsíki öngyilkosságokon túl... alcímmel dr. Vadas Gyula pécsi szociológus és dr. Veress Albert csíkszeredai elmegyógyász főorvos könyve. Fârtatul diavolului címmel a kötet román nyelven is megjelent 2013-ban.

Tovább ►

DEC
16

CSODÁT, ÁLMOT, SZÍNEKET A VILÁGNAK – KISS BORA képzőművészeti kiállítása

Kiss Bora színművész Csodát, Álmot, Színeket a Világnak című különleges hangulatú kiállításával képzőművészként is bemutatkozik a csíkszeredai közönségnek a Kájoni János Megyei Könyvtárban. Varázslatos, sajátosan tarka, tündérmesei hangulatú alkotásainak világába nyújt betekintést a kiállítás, amelynek megnyitójára 2013. december 16-án, hétfőn 18 órára szeretettel várnak minden érdeklődőt. A kiállítást méltatja Boros Kinga teatrológus.

Tovább ►

DEC
13

KARÁCSONYI GYÖNGYVARÁZS – EGYEDI GYÖNGYÉKSZEREK – kiállítás a “GYÖNGYITISZ” klub tagjainak alkotásaiból

Karácsonyi gyöngyvarázs címmel a Gyöngyitisz gyöngyfűző klub tagjai által készített egyedi gyöngyékszerekből nyílik kiállítás a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében 2013. december 13-án, pénteken 17 órakor.

Tovább ►

DEC
12

Szávai Géza író találkozói gyerekekkel és felnőttekkel: “Komédiák és tragédiák a világ közepén” – Most a gyerek megmutatja!

"Komédiák és tragédiák a világ közepén" – vidám regényes est Szávai Géza íróval a Kájoni János Megyei Könyvtárban

Szávai Géza erdélyi származású budapesti író decemberi közönségtalálkozó-körútján 2013. december 12-én, csütörtökön 18 órakor a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében találkozik a csíkszeredai olvasóközönséggel. Szeretettel várunk minden érdeklődőt a "Komédiák és tragédiák a világ közepén" címmel szervezett vidám regényes estre, amelyet Szávai Géza Székely Jeruzsálem című nagysikerű esszéregényének legújabb, ötödik kiadása fémjelez. A felolvasással, dedikálással társuló szerzői esten Ferenczes István költő kérdezi Szávai Gézát.
A könyvek kedvezményes áron megvásárolhatók a helyszínen.
Szávai Géza műveiről bővebben itt olvashatunk: http://www.szavaigeza.hu/

Most a gyerek megmutatja! – Szávai Géza író találkozója a gyerekekkel a Kájoni János Megyei Könyvtárban

szavai gezagyerekplakat

Tovább ►

DEC
11

BORSODI L. LÁSZLÓ: PARTON – könyvbemutató

Borsodi L. László hatodik verseskönyve, a Parton című prózaverskötet a Pallas-Akadémia Könyvkiadó gondozásában frissen jelent meg. A Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében december 11-én, 18 órakor kezdődő író-olvasó találkozón Sarány István főszerkesztő-helyettes, a könyv szerkesztője mutatja be a kötetet és beszélget a szerzővel. 

Tovább ►

DEC
09

A SZÜLETÉS KÖNYVE… DR. BALÁZS LAJOS: Szeretet fogott el a gyermek iránt című könyvének bemutatója

Minden érdeklődőt szeretettel várunk  2013. december 9-én, hétfőn 18 órára, a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében szervezett könyvbemutatóra.

A Pallas-Akadémia Könyvkiadó Sorsfordulások rítusai a székely-magyaroknál címmel új, bővített kiadásban jelenteti meg Dr. Balázs Lajos néprajzkutató csíkszentdomokosi szokásmonográfiáját. Az emberi élet nagy sorsfordulóinak szentelt hármaskönyv első részeként jelent meg a Szeretet fogott el a gyermek iránt című kötet. 

A születés könyve..., így is nevezhető Balázs Lajos monográfiája, mely az egyéni és közösségi örömérzés sajátos néprajzi történetéről szól, a fogamzás és anyává válás ismeretlen állapotától a megteremtett ember családi, társadalmi, vallási beavatásáig.

Tovább ►

DEC
03

ROLE LEMEZBEMUTATÓ KONCERT – JÓZSEF ATTILA – EGYEDÜL

Lemezbemutató koncertre készül a csíkszeredai Role zenekar. A József Attila megzenésített verseiből összeállított Egyedül című CD-t a költő halálának évfordulója napján mutatja be az együttes a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében.

Tovább ►

NOV
28

KÖNYV-FILM-KLUB: Aznap, amikor megállt a világ

November 28-án az Aznap, amikor megálllt a világ című filmet vetítjük a KÖNYV-FILM-KLUB újabb találkozóján a könyvtár előadótermében. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Tovább ►

NOV
27

KÉT ÖRÖKKÉ IDŐSZERŰ KÖNYV CSÍKSZEREDÁRÓL a Magyar Elektronikus Könyvtárban – e-könyv bemutató és beszélgetés

Újabb e-könyv bemutatóra és beszélgetésre várjuk az érdeklődőket 2013. november 27-én, szerdán 18 órára könyvtárunk előadótermébe. A két kötet, amelyekről szó lesz, városunk múltjának forrásértékű dokumentumai. Mindkettő a világhálón, a Magyar Elektronikus Könyvtárban (MEK) is elérhető tavaly óta, Cseke Gábor író szerkesztésében:
Szabó Katalin: Visszajátszás (2000)  http://mek.oszk.hu/11000/11088/
Sarány István-Szabó Katalin: Megyecsinálók (2001)  http://mek.oszk.hu/11100/11148/

A szerzőkkel, Daczó (Szabó) Katalinnal és Sarány Istvánnal a kötetek szerkesztője, Cseke Gábor író beszélget az est folyamán.

A szerkesztő ajánlása:

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK: 

  8 - 18

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

<< < 2019 MÁRCIUS > >>
H K SZ CS P SZ V
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost