Keres
2024. április  16., kedd, Csongor
Magyar
 

VÁRADI PÉTER PÁL ÉS LŐWEY LILLA KETTŐS KÖNYVBEMUTATÓJA: ERDÉLY – JÓKAI MÓR; ERDÉLY – MEZŐSÉG

2017 NOV
10

Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla, az ismert veszprémi szerzőpáros új erdélyi témájú albumait ismerheti meg a csíkszeredai közönség a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében 2017. november 10-én, pénteken délután 17 órai kezdettel szervezett találkozón.

A magyar romantika nagy írója, Jókai Mór barangolásait mutatják be az Erdély ‒ Jókai Mór: Az Anna-báltól a Szent Anna-tóig ‒ A mesemondó aranyember barangolásai című új albumban, az író munkásságáról szóló tanulmánnyal, könyveiből ollózott idézetekkel és színes fotókkal.

A másik, ugyancsak erdélyi témájú, gyönyörű fotókkal illusztrált album az Erdély ‒ Mezőség – A Holt-tenger tükrében. Tóvidék – Szórványmagyarság címet viseli.  

A Tóvidék maradék magyarsága és dimbes-dombos tájai mellett bemutatja a 110 éve született Wass Albertet, a 90 éve született Sütő Andrást, valamint Makkai Sándort, gróf Bánffy Miklóst, Kemény Zsigmondot és az értékmentő Kallós Zoltán Alapítvány tevékenységét Válaszúton. A szerzők kiemelték még a hagyományőrző Szék települést, Pusztakamarást, Szépkenyerűszentmártont, Bonchidát és Szamosújvárt.
Soós Andrea előadóművész, a Budapesti Lánchíd Rádió műsorvezető-szerkesztője vezeti az előadást. Minden érdeklődőt szeretettel vár a találkozóra Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla, valamint a Kájoni János Megyei Könyvtár.
Váradi Péter Pál – Lőwey Lilla, a Veszprémben élő házaspár-szerzőpáros gyökerei Erdélybe nyúlnak: Váradi Péter Pál (Pro Comitátu-, Magyar Örökség-díjas és a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje tulajdonosa) Nagyváradon, Lőwey Lilla Szovátán született. Mindketten Tamási Áron és Gizella-díjasok. Erdély – Székelyföld című honismereti fotóalbum-sorozatuk gondozása céljából hozták létre a kétszemélyes Péter Pál Könyvkiadót.



 
NYITVATARTÁS

HÉTFŐ - PÉNTEK:

8.00 - 18.00

SZOMBAT - VASÁRNAP:

ZÁRVA

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

ÁPR
22

130 éve

1894. április 22-én Nagyszebenben meghalt Simon Péter Jukundián zenetanár, zenei szakíró, tanítóképző intézeti igazgató, Ferenc-rendi házfőnök.

Tovább ►

<< < 2024 ÁPRILIS > >>
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost