Keres
2019. október  17., csütörtök, Hedvig
Magyar
 

VIRTUÁLIS SÉTÁK HARGITA MEGYE TELEPÜLÉSEIN: Őrzők a keleti gyepűn – András Ignác vetítéssel kísért előadása

2019 OKT
17

2019-ben indította el a Kájoni János Megyei Könyvtár a Virtuális séták Hargita megye településein című projektjét, Hargita Megye Tanácsának anyagi támogatával. A megyei könyvtár által koordonált projekt célja a megye településeinek bevonása a helyi értékek megőrzésébe és széles körű megismertetésébe. A X. Székelyföld Napok keretében a megyei könyvtárban és a programban résztvevő települési könyvtárakban meghívott előadók, szakemberek tartanek előadásokat, akik saját településeik értékeit, hagyományait mutatják be. András Ignác kászoni helytörténész és néprajzi író tart vetítéssel kísért előadást október 17-én, délután 17 órai kezdettel a megyei könyvtár előadótermében Őrzők a keleti gyepűn címmel.


Az előadó legújabb, azonos című könyve a kolozsvári Verbum Kiadó gondozásában jelent meg, a kötet Kászonszék múltjába nyújt betekintést, a kezdetektől a második világháborúig. 

A X. Székelyföld Napok programsorozatának keretében mutatják be a Virtuális séták Hargita Megye településein című program első évéen elért eredményeket, a megyei könyvtár és a helyi közkönyvtárak szervezésében, a programba bekapcsolódó településeken. A program első évében a Kájoni János Megyei Könyvtár mellett kilenc Hargita megyei település könyvtára kapcsolódott be: Csíkszentmárton, Csíkszentsimon, Csíkpálfalva, Gyergyóremete, Gyergyószárhegy, Gyimesközéplok, Lövéte, Siménfalva, Szentegyháza.

A program részeként bemutatják Életút képekben címmel a megyei könyvtár virtuális kiállítását. A „kiterjesztett valóság” technológiával készült virtuális kiállítás Domokos Pál Péter néprajzkutató életéhez, munkásságához kapcsolódó fotókkal szemlélteti, hogy a modern technika révén a fiatalok számára hogyan lehet innovatív módon bemutatni értékeinket, hagyományainkat. 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK:  

8 - 18

 SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

OKT
15

135 éve

1884. október 15. Csíksomlyón született, Földes Zoltán elbeszélő, költő, tankönyvíró.

Tovább ►

OKT
10

170 éve

1849. okóber 10. Nagygalambfalván született László Polikárp Miklós, OFM, Ferenc-rendi paptanár, az erdélyi ferencesek tartományfőnöke.

Tovább ►

OKT
09

175 éve

1844. október 9. Pozsonyban meghalt Gegő Elek ferencrendi szerzetes, hitszónok, egyházi és történeti író.

Tovább ►

<< < 2019 OKTÓBER > >>
H K SZ CS P SZ V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost