Keres
2017. május  01., hétfő, Fülöp
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

ÁPR
27

KÖNYVTÁRI NAPOK 2017 – a Kájoni János Megyei Könyvtár programsorozata

A Kájoni János Megyei Könyvtár hagyományos rendezvénysorozata a KÖNYVTÁRI NAPOK. Idén május 8 - 19. között szervezzük meg a rendezvénysorozatot Hargita Megye Tanácsának támogatásával. Az idei év A környezetvédelem éve a könyvtárban,  a Könyvtári napok programjai is ezt a témát helyezik a középpontba. Hagyományosan a Megbocsátás napjait is ebben az időszakban tartjuk, amikor a könytár elengedi a késedelmi díjat a kikölcsönzött dokumentumok visszaszolgáltatásával megkésett olvasóknak. 

Tartalmas, változatos programkínálattal várunk minden korsztályt és minden érdeklődőt, a Könyvtári napok programjai közt természetesen szerepelnek könyvbemutatók, közönségtalálkozók, tematikus foglalkozások. részletes program elérhető lesz könyvtárunk honlapján illetve Facebook oldalán. 

Tovább ►

ÁPR
27

Az olvasókör áprilisi találkozója: Domokos Géza naplójáról beszélgettünk

Az Olvasókör huszonnegyedik találkozójára szép számban gyűltünk ismét össze a könyvtár előadótermében 2017. április 24-én. A Naplók világa című sorozat keretében ezúttal Székedi Ferenc ismertette Domokos Géza Apályban című naplóját az 1988-as esztendőről. 

Tovább ►

ÁPR
20

OLVASÓINK FIGYELMÉBE

2017. április 21-én, pénteken a Könyvtárosok Napját ünnepeljük. Ezen a napon közönségszolgálatunk szünetel. Megértésüket köszönjük!

Tovább ►

ÁPR
13

KÖLTÉSZETNAP - MÁSKÉPP: Korpa Tamás és Muszka Sándor költők a könyvtárban

A Kájoni János Megyei Könyvtárban kortárs költők vendégeskedtek a költészet napja alkalmából, szerdán április 12-én. A meghívottakkal, Korpa Tamás és Muszka Sándor költőkkel Murányi Sándor Olivér író beszélgetett.

Tovább ►

ÁPR
13

ÜNNEPI PROGRAM

A Kájoni János Megyei Könyvtár áldott húsvéti ünnepet kíván minden kedves olvasójának, együttműködő partnerének!

Ünnepi program:

Április 14-én, pénteken 8 - 14 óra között tart nyitva a könyvtár.

Április 17-én, hétfőn a könyvtár zárva tart.

Tovább ►

ÁPR
12

KÖLTÉSZET NAPJA - SZAVALÓVERSENY 2017

Idén is nagy érdeklődés övezte az Agora Alapítvány által meghirdetett szavalóversenyt, amelyet a Költészet Napja alkalmából már hagyományosan megszerveznek április 11-én, József Attila születésnapján. A versmondók szép számban jelentkeztek a versenyre, ezért két helyszínen is zajlott a versmondás.  A Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében a középiskolások és felnőttek korsztálya versenyzett. Mint az előző években is, évfordulós költők versei közül választhattak a szavalók. Bővebben:

Tovább ►

ÁPR
12

ECO-FRIENDLY - kisiskolások angol nyelvű környezetvédelmi vetélkedője

A Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében újabb környezetvédelmi témájú, iskolásoknak szóló programra került sor 2017. április 11-én, kedden délelőtt. A kisiskolások angol nyelvű környezetvédelmi vetélkedőjét Westhaut Noémi angoltanár szervezte meg, a vetélkedőn háromtagú csapatok, a Nagy Imre Általános Iskola és a Csatószegi Általános Iskola kisdiákjai mérhették össze tudásukat, kreatívitásukat.

Tovább ►

ÁPR
11

ÖKO-TAVASZ – újrahasznosítható anyagokból készült alkotások a könyvtárban

A Környezetvédelem éve jegyében hirdetett tematikus évet idén a Kájoni János Megyei Könyvtár. Az óvodás-iskolás korosztálynak szánt könyvtári tevékenységek, foglalkozások 2017-es programkínálatában nagyobb szerep jut a környezetvédelmi témájú foglalkozásoknak. Április 10-én délelőtt Öko-tavasz címmel újrahasznosítható anyagokból kézzel készített tárgyak kiállítása nyílt a könyvtár előadótermében. A tárgyak készítői, a csíkszeredai Liviu Rebreanu Általános Iskola és a székelyudvarhelyi Marin Preda Elméleti Líceum tanulói is részt vettek a kiállítás megnyitóján. 

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK: 

 8 - 18

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

MáJ
25

130 éve

1882. május 25. Gyergyóditróban született Gaál Endre jogász, közíró.

Tovább ►

MáJ
15

105 éve

1912. május 15. Gyergyószentmiklóson született Salamon Ernő költő.

Tovább ►

<< < 2017 MÁJUS > >>
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost