Keres
2020. január  17., péntek, Antal
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

DEC
23

ÜNNEPI PROGRAM

A Kájoni János Megyei Könyvtár munkaközössége áldott, békés karácsonyt, eredményekben, kultúrában és jókban gazdag, boldog új esztendőt kíván minden kedves olvasójának és együttműködő partnereinek! 

Ünnepi program a könyvtárban: 

December 24 - 27. (kedd - péntek) a könyvtár zárva tart.

December 30., hétfő: nyitva 8-18 óra között.

December 31., kedd: nyitva 8-12 óra között. 

Január 1 -  január 3. (szerda - péntek) a könyvtár zárva tart.


Tovább ►

DEC
18

VERSEK KÖZÖTT - irodalmi találkozóval zártuk az évet a Kájoni János Megyei Könyvtárban

Versek között címmel irodalmi találkozóval zárta a 2019-es év rendezvényeinek sorát a Kájoni János Megyei Könyvtár. A rendezvényt a budapesti Szépírók Társasága valamint Hargita Megye Tanácsa támogatta. December 17-én délután a könyvtár előadótermébe népes közönség gyűlt össze az irodalmi évzáróra, amelynek három kortárs költő volt a vendége: a magyarországi Jász Attila mellett Kovács András Ferenc és Markó Béla. Murányi Sándor Olivér székelyudvarhelyi író elsőként arról kérdezte a költőket, hogy mit tekintenek sikernek. Részletek:

Tovább ►

DEC
17

Cseke Gábor olvasónaplóit mutatták be a könyvtárban

Cseke Gábor író, költő és szerkesztő volt a könyvtár vendége, 2019. december 16-án délután, akivel a Sorsok könyve (2016) és a Hadiösvények tegnap és ma (2019) címmel megjelent "olvasónaplóiról"  Sarány István, a Hargita Népe napilap főszerkesztője beszélgetett. Részletek:

Tovább ►

DEC
16

Fekete Vince Vargaváros című kötetét mutatták be

Vargaváros címmel jelent meg Fekete Vince új verseskötete a Magvető kiadónál. 2019. december 13-án, pénteken délután mutatták be a kötetet könyvtárunkban. A szerzővel Lövétei Lázár László költő beszélgetett. Kozma Attila színművész előadásában hallgathatott meg a közönség néhányat a kötet verseiből. Részletek: 

Tovább ►

DEC
16

KARÁCSONYI GYÖNGYVARÁZS 2019 - egyedi gyöngyékszerek kiállítása a könyvtárban

A Gyöngyitisz gyöngyfűző klub tagjai idén is megszervezték hagyományos decemberi kiállításukat Karácsonyi Gyöngyvarázs címmel. A Kájoni János Megyei Könyvtár előterében 2019. december 17-én megnyílt kiállításon a klubtagok legújabb alkotásait, kézzel készített egyedi alkotásokat, modern gyöngyékszereket láthatnak az érdeklődők 2020. január 16-ig.

Tovább ►

DEC
12

Írd meg magad - zajlik az írói alkotótábor a könyvtárban!

Középiskolás diákok részvételével kreatív írótábor zajlik december második hetében a Kájoni János Megyei Könyvtárban. A tábor megszervezését Hargita Megye Tanácsának  támogatása tette lehetővé. A mentorok -  Miklós Réka (Bleeding Bride, Valeria Screwy) író, Borsodi László költő, irodalomkritikus, tanár, a Székelyföld folyóirat főszerkesztője és Lövétei Lázár László író, műfordító  - hasznos útmutatással és ötletekkel segítik a tábor ideje alatt a résztvevő fiatal írójelölteket. 

Tovább ►

DEC
09

Kettős könyvbemutató: Élő ház - Testfüggőség

Kettős könyvbemutatóra került sor 2019.december 6-án a könyvtár előadótermében: Tamás Dénes Az élő ház, és Miklóssi Szabó István Testfüggőség című könyvét mutatták be. A két frissen megjelent prózakötet szerzője egymás  beszélgetőpartnetre volt a találkozón. A rendezvényt Hargita Megye Tanácsa támogatta.

Tovább ►

DEC
05

CODE KIDS Hargita megyében

Mikulásváró ünnepi találkozóval zártuk a Kájoni János Megyei Könyvtárban a Code Kids projekt első évét 2019. december 5-én

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK:  

8 - 18

 SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

<< < 2020 JANUÁR > >>
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost