Keres
2019. december 06., péntek, Miklós
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

DEC
05

CODE KIDS Hargita megyében

Mikulásváró ünnepi találkozóval zártuk a Kájoni János Megyei Könyvtárban a Code Kids projekt első évét 2019. december 5-én

Tovább ►

DEC
04

Joannes Kájoni 390 – Ex libris pályázat díjazása és kiállítás

A Joannes Kájoni 390 emlékév és a Könyv Éve jegyében, Hargita Megye Tanácsának támogatásával hirdetett képzőművészeti pályzatot diákoknak a Kájoni János Megyei Könyvtár. A pályázatra 49 alkotás érkezett, a csíkszeredai Nagy István Művészeti Szakközépiskola, a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskola és a gyergyószentmiklósi Tanulók Háza diákjai küldtek be pályamunkákat, amelyeket képzőművészekből álló szakmai zsűri értékelt. Az ex libris műfajában készült munkákból kiállítás nyílt a könyvtárban 2019.december 3-án. Hargita Megye Tanácsának anyagi támogatásával a legjobb alkotások díjazására is sor került. A díjazottak oklevélben és értékes könyvcsomagban részesültek. Részletek: 

Tovább ►

DEC
02

Könyvtárosok módszertani napja

2019. december 2-án zajlott Csíkszeredában az év utolsó könyvtáros módszertani napja. A szakmai megbeszélés mellett, aznap sor került a Könyv Éve Romániában országos programhoz kapcsolodó könyvcsomagok szétosztására, valamint a Települési könyvtárfejlesztő program keretében meghirdetett egészséges életmódra nevelő program indítására is.

Tovább ►

DEC
02

ÍRÓI ALKOTÓTÁBOR - Felhívás középiskolás diákok számára!

A tábor célja, hogy egy héten át elmerülhess az írásban és alkotásban, kihasználva a „profi" írók által nyújtott segítséget, akik a workshop alatt csoportos foglalkozások során hasznos tippekkel látnak el és útmutatást adnak az írás folyamatához. A tábor ideje alatt hasonló érdeklődésű fiatalok között lehetsz. A kreatív írótábor szervezését Hargita Megye Tanácsa támogatja. Részletek: 

Tovább ►

NOV
26

PARA István könyvbemutatója a könyvtárban

Nagy érdeklődés övezte Para István karikaturista új könyvének bemutatóját tegnap délután, 2019. november 25-én a könyvtár előadótermében. A PARA című kötet a Hargita Népe napilap és a karikaturista 25 éves együttműködésének eredményeként látott napvilágot. Para Istvánnal Muszka Sándor író és költő beszélgetett népes közönség jelenlétében. Részletek:

Tovább ►

NOV
26

ADY 100 – festészeti kiállítás nyílt a könyvtárban

A sepsiszentgyörgi Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetsége tagjai Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából 30 festménnyel tisztelegnek a költőóriás előtt. A kiállított alkotásokat a költő versei és élete inspirálták. Tizennégy sepsiszentgyörgyi amatőr alkotó munkáját tekinthetjük meg a kiállításon, amely a Kájoni János Megyei Könyvtár kiállítótermében nyílt meg 2019. november 22-én. A tárlatot Lázár Prezsmer Endre, a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház menedzsere nyitotta meg, a kiállított alkotásokról Bács Béla János beszélt a megnyitón jelenlevő közönségnek. A kiállítás decemberben megtekinthető a könyvtár nyitvatartási ideje alatt. 

Tovább ►

NOV
20

A MESEPONT PÁLYÁZAT DÍJAZÁSA

2019. november 20-án került sor a Kájoni János Megyei Könyvtár Mesepont pályázatának díjazására, Hargita Megye Tanácsának anyagi támogatásával. Idén tavasszal hirdetett pályázatot intézményünk fiatalok képzőművészeti oktatásával foglalkozó iskolák, szervezetek számára, a könyvtár földszintjén kialakított Népmesepont falfelületeinek dekorálása céljából, magyar népmesei motívumok felhasználásával. A pályázatra a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola hét diákja küldött be látványterveket, Vorzsák Gyula tanár irányításával. Ezek közül választott ki a könyvtár közössége két munkát, amelyek a Mesepont falát díszítik. Szabó Nóra és Csata Kinga rajzai kerültek a falakra, a nagyméretű rajzokat ugyancsak a művészetis diákok készítették el októberben csapatamunkában, Sólyom Zsuzsanna tanár irányításával. Bővebben:

Tovább ►

NOV
20

Iochom Zsolt Csókszereda című verseskötetét mutatták be

Iochom Zsolt csíkszeredai kommunikációs szakember Csókszereda címmel megjelent első verseskötetével mutatkozott be a helyi közönségnek. A Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében tartott közönségtalálkozón 2019. november 19-én Cseke Gábor író beszélgetett a szerzővel. A könyvbemutatót a Fortepiano kvartett zenei műsora színesítette. Részletek: 

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK:  

8 - 18

 SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

<< < 2019 DECEMBER > >>
H K SZ CS P SZ V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost