Keres
2019. augusztus  22., csütörtök, Menyhért
Magyar
 

Eseménynaptár

AUG
30

A Román Nyelv Napja - Csíkszereda

2019. augusztus 30-án, 17 órai kezdettel, a Kájoni János Megyei Könyvtárban nyelvművelő játékokkal és vetélkedőkkel ünnepeljük a Román Nyelv Napját.

A siker feltételei: alapfokú nyelvtani ismeretek, cseppnyi szerencse, jelentős agyafúrtság és spontaneitás. A kortárs román irodalmi művekből álló díjakat Hargita Megye Tanácsa anyagi támogatásával biztosítjuk. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Tovább ►

AUG
28

A Román Nyelv Napja - Gyergyóvárhegy

2019. augusztus 28-án Gyergyóvárhegyen nyelvművelő játékokkal és vetélkedőkkel ünnepeljük a Román Nyelv Napját, a helyi községi könyvtárral és a Miron Cristea iskolával együttműködve.

A siker feltételei: alapfokú nyelvtani ismeretek, cseppnyi szerencse, jelentős agyafúrtság és spontaneitás. A kortárs román irodalmi művekből álló díjakat Hargita Megye Tanácsa anyagi támogatásával biztosítjuk. Pontosítás végett kérjük, kövessék honlapunkat. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Tovább ►

AUG
13

CODE KIDS Hargita megyében

2019 augusztus 13-án Borszéken kerül sor a csíkszeredai, csíkszentdomokosi és borszéki programozó gyerekklubok nyári találkozójára

Tovább ►

AUG
07

CODE KIDS Hargita megyében

2019 augusztus 7-én Csíkkozmáson kerül sor a csíkszeredai és az alcsíki programozó gyerekklubok nyári találkozójára.

Tovább ►

JúN
17

AZ OLVASÓKÖR ÉVADZÁRÓ TALÁLKOZÓJA

2019. június 17-én délután 16.00 órai kezdettel,  a Kájoni János Megyei Könyvtárban működő Olvasókör nyár eleji, évadzáró ülésén az impresszionistákról szóló BBC-dokumentumfilmmel búcsúztatjuk a Képzőművészet és irodalom problémaköréhez kapcsolt vitatémát, és a filmes ábrázolás előnyeit kihasználva mélyítenénk el Auguste Renoir és köre művészi törekvései megértését, azok lényegét, irányát és jelentőségét.
A közösségi médián is fellelhető, mintegy két órás alkotás dokumentumok, levelek, interjúk alapján hiteles történelmi riportot állít elénk a francia impresszionistákról, egy kevéssé egységes, részben baráti társaságról. A fő narrátor az öregkori Claude Monet, akit egy riporter keres fel, tőle halljuk mintegy visszaemlékezésként a társaság regényesített történetét. Cseke Gábor ajánlója a Csíkszeredai Olvasó Kör honlapján.: 

Tovább ►

JúN
12

CSÍKI TÜNDÉRHON - az F'10 Csíkszereda fotóklub kiállítása

Június 12-én, szerdán du. 5 órától az F'10 Csíkszereda fotóklub CSÍKI TÜNDÉRHON című vetítéssel kísért fotókiállítására kerül sor. A hét fotográfus munkáiból álló tárlatot Bács Béla János nyitja meg. Részletek: 

Tovább ►

JúN
07

Könyvek között vidáman - gyermekkönyvtári foglalkozások: kézműveskedés, társasjátékok, arcfestés

Könyvek között vidáman címmel változatos játékos foglalkozásokkal várjuk június 7-én, 10 órai kezdettel a gyermekkönyvtárban a különböző korosztályú gyerekcsoportokat, óvodásoktól kisiskolásokig. A résztvevők különböző gyerekjátékokat, valamint kézműves technikákat próbálhatnak ki. Társasjátékozásra, közös éneklésre és arcfestésre is sor kerül.

Tovább ►

JúN
06

Plüm-Plüm és a sárkány - a Fakalinka bábcsoport előadása

Plüm-Plüm és a sárkány címmel a Fakalinka bábcsoport előadására várjukk az óvodásokat és kisiskolásokat  csütörtökön, június 6-án délután 16.30 órára a könyvtár előadótermébe.Az előadást követően Csóti Csilla tanítónő gyerekfoglalkozására (drámás előadás) kerül sor.

Tovább ►

JúN
05

FODOR ÚR, A BOLDOG ÓRIÁS – könyvbemutató és közönségtalálkozó sorozat Sántha Attilával, a Fodor Sándor-monográfia szerzőjével

Sántha Attila József Attila-díjas költő, író, nyelvész lesz a Kájoni János Megyei Könyvtár meghívottja. A XV. Hargitai Megyenapok rendezvényeinek sorában öt Hargita megyei helyszínen találkozhatnak az érdeklődők az első Fodor Sándor monográfia szerzőjével. A csíkszeredai találkozó helyszíne a megyei könyvtár előadóterme, 2019. június 5-én, szerdán 17 órától Molnár Vilmos, a Székelyföld folyóirat szerkesztője, Márai- és József Attila-díjas író mutatja be a kötetet és beszélget a szerzővel. Fodor úr, a boldog óriás címen 2018-ban, a kézdivásárhelyi Zelegor Kiadó gondozásában látott napvilágot Sántha Attila monográfiája, amelyhez Kuszálik Péter állított össze terjedelemes életmű-bibliográfiát. 

Tovább ►

JúN
04

Látogatás a könyvtár mesés világába - papírszínház a gyermekkönyvtárban

Látogatás a könyvtár mesés világába címmel papírszínház segítségével megjelenített mesét olvasnak a gyermekkönyvtárosok június 4-én és 5-én, kedden és szerdán 12 órától. Csoportok számára előzetes egyeztetés szükséges a következő telefonszámon: 0730 641 667.

Tovább ►

JúN
04

A ZENÉSZ KÁJONI – rendhagyó, zenés-képes könyvtári óra középiskolásoknak

A zenész Kájoni címmel ifj. Szabó András, a Nagy István Művészeti Szakközépiskola zenetanára Kájoni János zenei örökségét hozza közelebb a középiskolás korosztályhoz, zenével és vetítéssel kísért rendhagyó könyvtári óra keretében. 2019. május 24-én, pénteken, valamint 2019. június 4-én, kedden13 órai kezdettel a Joannes Kájoni Szakközépiskola diákjai vesznek részt a rendhagyó könyvtári órákon. Ugyanakkor ezek az órák nyitottak az egyéni érdeklődők számára is.

Kájoni János emlékév keretében a megyei könyvtár célja közelebb vinni a fiatalokhoz Kájoni polihisztori személyiségét, sokoldalú életművét, az általa képviselt szellemi értékeket. Kájoni János öröksége címmel interaktív, rendhagyó könyvtári órákra várják a középiskolás csoportokat, májusban és júniusban az Iskola másként program keretében és a XV. Hargitai Megyenapok programjainak sorában. Részletek: 

Tovább ►

JúN
03

KÖNYVTÁRI GYEREKPROGRAMOK a XV. Hargitai Megyenapok keretében

2019. június 3 – 7., hétfő – péntek

Változatos szabadidős és kulturális programok várják az érdeklődő közönséget a Kájoni János Megyei Könyvtárban a megyenapok időszakában, 2019. június 3-ától kezdődően, hétfőn, kedden, szerdán és pénteken

Könyvek között vidáman címmel  játékos foglalkozásokkal várjuk hétfőn, kedden, szerdán és pénteken,  június 3-5. között, valamint június 7-én, délelőtt 10 órai kezdettel  a gyermekkönyvtárban a különböző korosztályú gyerekcsoportokat, óvodásoktól kisiskolásokig. A résztvevők különböző gyerekjátékokat, valamint kézműves technikákat próbálhatnak ki. Társasjátékozásra, közös éneklésre és arcfestésre is sor kerül.


Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ: 

12 - 18

  KEDD - CSÜTÖRTÖK:   

8 - 16

PÉNTEK: 

8 - 14

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

AUG
21

130 éve

1889. augusztus 21. Gyergyóditróban született Gaál Alajos orvos, szerkesztő, közíró.

Tovább ►

AUG
02

115 éve

1904. augusztus 2. Csíkszeredában született Nagy Borbála regény- és színműíró, műfordító.

Tovább ►

<< < 2019 AUGUSZTUS > >>
H K SZ CS P SZ V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost