Keres
2019. április  22., hétfő, Csilla
Magyar
 

Videótár

Miss Screwy csavaros árvái - Miklós Réka ifjúsági kalandregényének bemutatója

Miklós Réka író új kötettel jelentkezett. A Bleeding Bride néven ismert szerző ezúttal Valeria Screwy néven szignózva, gyerekeknek, kamaszoknak szóló kalandregényt írt. Miss Screwy csavaros árvái címmel jelent meg a kötet, a Főnix könyvműhely gondozásában. A kamaszoknak szóló kalandregény számos határt feszeget, az író szándéka szerint nem csak a fiatal korsztályt szeretné elgondolkodtatni. A Kájoni János Megyei Könyvtárban 2019. január 31-én délután tartott közönségtalálkozón a szerzővel Bartalis Boróka irodalomtanár beszélgetett.

A videofelvételt a Hargita Stúdió készítette. Feltöltötte: Kájoni János Megyei Könyvtár. 2019. február 8.

Székelyek - Történelemről és hagyományról - könyvbemutató a Magyar kultúra napján

Száraz Miklós György, József Attila-díjas íróval találkozhatott csíkszeredai olvasóközönsége a Magyar Kultúra Napján, 2019. január 22-én a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében. Székelyek – Történelemről és hagyományról című, a Scolar kiadó gondozásában megjelent művelődéstörténeti könyvéről beszélgetett a szerzővel Lövétei Lázár László költő, esszéíró, a Székelyföld folyóirat főszerkesztője.

Száraz Miklós György íróval Pál Bíborka készített interjút a rendezvény alkalmával. A felvételt a Hargita Stúdió készítette 2019. január 22-én.

Légy kreatív! - Bookface fotóverseny a Kájoni János Megyei Könyvtárban

A Kájoni János Megyei Könyvtár Bookface fotóversenyt hirdetett 2018. decemberében. Az izgalamas pályázatról és a könyvtár további decemberi rendezvényeiről, programjairól Gyulai Arthur könyvtárigazgató számolt be a TVR 2 riporterének.

A végtelen vonzásában - Xantus Géza képzőművész albumbemutatója

2018. december 17-én, hétfőn tölötte be 60. életévét Xantus Géza képzőművész. A Csíkszeredában élő, de festményeivel, szobraival, üvegablakaival, grafikáival és könyvillusztrációival a Kárpát-medencében és annak határain túl is állandóan jelen lévő művész életéről és munkásságáról jelent meg album a Hargita Népe műhelyében. A végtelen vonzásában című album Xantus Géza munkásságának elmúlt tíz évét összegzi. A Kájoni János Megyei Könyvtárban Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője mutatta be az albumot a művész születésnapján.
A videó a Kájoni János Megyei Könyvtárban készült 2018. december 17-én. Készítette: Hargita Stúdió.

Találkozz a népmesével! - ünnepváró mesehallgatás a Tekergő Meseösvény Egyesülettel

Az adventi időszak kezdetén, december 3-6. között a Tekergő Meseösvény Egyesület volt a Kájoni János Megyei Könyvtár vendége, a karácsonyi ünnepkör és a decemberi jeles napok témája köré felfűzött népmesecsokorral, interaktív mesehallgatással, meséléssel készült több száz gyerek az ünnepre. A Találkozz a népmesével! elnevezésű program keretében Hargita Megye Tanácsának támogatásával a megye nyolc településére vitték el a népmeséket, hogy örömet szerezzenek a gyerekeknek és felnőtteknek. A Székely TV riportja a Kájoni János Megyei Könyvtárban szervezett program alkalmával készült 2018. december 6-án.

Iskola másként a könyvtárban

Az Iskola másként elnevezésű, országos iskolai program keretében a 2018-2019-es iskolai évben is változatos foglalkozásokat kínál a Kájoni János Megyei Könyvtár. Erről a témáról készült a könyvtárban a Székely TV riportja 2018 októberében.

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK: 

  8 - 18

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

ÁPR
22

125 éve

1894. április 22. Nagyszebenben meghalt Simon Péter Jukundián zenetanár, zenei szakíró, tanítóképző intézeti igazgató,

Tovább ►

<< < 2019 ÁPRILIS > >>
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost