Keres
2019. december 06., péntek, Miklós
Magyar
 

Videótár

Kájoni János öröksége - vetélkedő a Joannes Kájoni 390 emlékév keretében

Kájoni János (1629/30 – 1687) születésének 390. évfordulója alkalmából – a Hargita Megyei Kulturális Központ kezdeményezésére – 2019-2020-ban a Joannes Kájoni 390 emlékévet ünnepeljük Hargita megyében. Az emlékév jegyében Kájoni János öröksége címmel hirdetett vetélkedőt középiskolások számára a Kájoni János Megyei Könyvtár és a „Pro Libris" Könyvtári Egyesület azzal a céllal, hogy közelebb hozza a fiatalokhoz Kájoni rendkívüli életművét. A vetélkedő első fordulóján résztvevő 19 csapat közül a legjobban teljesítő hat csapat jutott tovább a döntőbe, akik a megye négy középiskoláját képviselhették a 2019. november 14-én szervezett megmérettetésen a Kájoni János Megyei Könyvtárban. A csapatok díjazását Hargita Megye Tanácsa, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány támogatása tette lehetővé.

A videofelvételt a Székely TV készítette a vetélkedő döntőjén, a Kájoni János Megyei Könyvtárban.

Feltöltötte: Kájoni János Megyei Könyvtár 2019. november 18. 

Nagy Lóránt: A nyakleves antológiája

A SzékelyTV videója Nagy Lóránt A nyakleves antológiája című könyvének csíkszeredai bemutatóján, a Kájoni János Megyei Könyvtárban készült, 2019. november 12-én.

Játsszunk együtt! - Családbarát klubtevékenységet indított a könyvtár

Kájoni János Megyei Könyvtár a Pro Libris Könyvtári Egyesülettel közös szervezésben indította el új családbarát programját 2019 őszétől. A program főtámogatói Hargita Megye Tanácsa, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány. A klubtevékenység rendszeres időközökben, igény szerint alakul. A részvétel ingyenes, előzetes bejelentkezés szükséges.
A videofelvételt a SzékelyTV készítette 2019. november 6-án. 

Feltöltötte: Kájoni János Megyei Könyvtár

Tapintható Tárlat a könyvtárban

A székelyudvarhelyi székhelyű Romániai Magyar Nemlátók Egyesülete elhozta Csíkszeredába is a budapesti Ver-Deco Művészeti Kör és Alkotóegyesület kiállítását látók és nem látók számára. A kiállítást a Ver-Deco elnöke, Veress Gabriella nyitotta meg 2019. október 24-én délután a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében. A RMNE munkatársa, Máté Zsuzsa Enikő, Fehér bottal a világ című előadását követően zenés-verses kulturális műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek.

A székelyTV videofelvétele az esemény alkalmával készült a könyvtárban.

A videót feltöltötte: Kájoni János Megyei Könyvtár

Lackfi János Csíkszeredában
 
Virtuális séták Hargita megye településein

2019-ben indította el a Kájoni János Megyei Könyvtár a Virtuális séták Hargita megye településein című projektjét, Hargita Megye Tanácsának anyagi támogatával. A megyei könyvtár által koordonált projekt célja az interaktív tudás- és kultúraközvetítés, a megye településeinek bevonása a helyi értékek megőrzésébe és széles körű megismertetésébe. A X. Székelyföld Napok programsorozatának részeként mutatták be az első évben elért eredményeket, a programba bekapcsolódó 10 településen, Hargita megye három régiójában.
A programban résztvevő könyvtárakban meghívott előadók, szakemberek tartottak előadásokat, saját településeik értékeit, hagyományait mutatták be. András Ignác kászoni helytörténész és néprajzi író tartott vetítéssel kísért előadást a Kájoni János Megyei Könyvtárban, Őrzők a keleti gyepűn címmel.

A videofelvételt a Hargita Stúdió készítette. 2019. október 17-én a Kájoni János Megyei Könyvtárban.

Feltöltötte. Kájoni János Megyei Könyvtár

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK:  

8 - 18

 SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

<< < 2019 DECEMBER > >>
H K SZ CS P SZ V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost