Keres
2019. október  17., csütörtök, Hedvig
Magyar
 

Videótár

Korai nyomtatványok művészete - Róth András Lajos előadása

A Joannes Kájoni 390 emlékév és A könyv éve rendezvényeinek sorában a Kájoni János Megyei Könyvtárban Róth András Lajos történész-könyvtáros a korai nyomtatványok művészetéről tartott előadást május 23-án. Vetítéssel kísért előadásában betekintést nyújtott a könyvnyomtatás első századainak könyvművészeti, nyomdatechnikai és könyvgrafikai sajátosságaiba. A Role zenekar által megszólaltatott dallamok foglalták keretbe az előadást, Nagy Tivadar, Nagy Edina, és Sántha Zsuzsanna előadásában hangzottak el a Kájoni János által a 17. században gyűjtött és lejegyzett dallamok. Köszönjük az élményt az előadóknak!

A videofelvételt a Hargita Stúció készítette.2019. május 23-án a Kájoni János Megyei Könyvtárban.

KÖNYVTÁRI NAPOK 2019

Idén április 24-26. között szervezte meg a Kájoni János Megyei Könyvtár hagyományos rendezvénysorozatát, a Könyvtári Napokat. A három nap alatt minden korosztály számára igyekeztünk tartalmas programot, kikapcsolódási lehetőséget nyújtani.

A Székely TV riportja 2019.április 24-én készült a Könyvtári Napok programkínálatáról.

A videót feltöltötte: Kájoni János Megyei Könyvtár, 2019. május 2.

Miss Screwy csavaros árvái - Miklós Réka ifjúsági kalandregényének bemutatója

Miklós Réka író új kötettel jelentkezett. A Bleeding Bride néven ismert szerző ezúttal Valeria Screwy néven szignózva, gyerekeknek, kamaszoknak szóló kalandregényt írt. Miss Screwy csavaros árvái címmel jelent meg a kötet, a Főnix könyvműhely gondozásában. A kamaszoknak szóló kalandregény számos határt feszeget, az író szándéka szerint nem csak a fiatal korsztályt szeretné elgondolkodtatni. A Kájoni János Megyei Könyvtárban 2019. január 31-én délután tartott közönségtalálkozón a szerzővel Bartalis Boróka irodalomtanár beszélgetett.

A videofelvételt a Hargita Stúdió készítette. Feltöltötte: Kájoni János Megyei Könyvtár. 2019. február 8.

Székelyek - Történelemről és hagyományról - könyvbemutató a Magyar kultúra napján

Száraz Miklós György, József Attila-díjas íróval találkozhatott csíkszeredai olvasóközönsége a Magyar Kultúra Napján, 2019. január 22-én a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében. Székelyek – Történelemről és hagyományról című, a Scolar kiadó gondozásában megjelent művelődéstörténeti könyvéről beszélgetett a szerzővel Lövétei Lázár László költő, esszéíró, a Székelyföld folyóirat főszerkesztője.

Száraz Miklós György íróval Pál Bíborka készített interjút a rendezvény alkalmával. A felvételt a Hargita Stúdió készítette 2019. január 22-én.

Légy kreatív! - Bookface fotóverseny a Kájoni János Megyei Könyvtárban

A Kájoni János Megyei Könyvtár Bookface fotóversenyt hirdetett 2018. decemberében. Az izgalamas pályázatról és a könyvtár további decemberi rendezvényeiről, programjairól Gyulai Arthur könyvtárigazgató számolt be a TVR 2 riporterének.

A végtelen vonzásában - Xantus Géza képzőművész albumbemutatója

2018. december 17-én, hétfőn tölötte be 60. életévét Xantus Géza képzőművész. A Csíkszeredában élő, de festményeivel, szobraival, üvegablakaival, grafikáival és könyvillusztrációival a Kárpát-medencében és annak határain túl is állandóan jelen lévő művész életéről és munkásságáról jelent meg album a Hargita Népe műhelyében. A végtelen vonzásában című album Xantus Géza munkásságának elmúlt tíz évét összegzi. A Kájoni János Megyei Könyvtárban Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője mutatta be az albumot a művész születésnapján.
A videó a Kájoni János Megyei Könyvtárban készült 2018. december 17-én. Készítette: Hargita Stúdió.

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK:  

8 - 18

 SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

OKT
15

135 éve

1884. október 15. Csíksomlyón született, Földes Zoltán elbeszélő, költő, tankönyvíró.

Tovább ►

OKT
10

170 éve

1849. okóber 10. Nagygalambfalván született László Polikárp Miklós, OFM, Ferenc-rendi paptanár, az erdélyi ferencesek tartományfőnöke.

Tovább ►

OKT
09

175 éve

1844. október 9. Pozsonyban meghalt Gegő Elek ferencrendi szerzetes, hitszónok, egyházi és történeti író.

Tovább ►

<< < 2019 OKTÓBER > >>
H K SZ CS P SZ V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost