Keres
2018. június  23., szombat, Zoltán
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

JúN
04

Gyermeknap meglepetésekkel - a könyvtárhasználói játék díjazása

Könyvtárunk gyermeknapi rendezvénye 2018. május 31-én délután a könyvtárosok Fakalinka bábcsoportjának előadásával indult. A róka és a nyuszikák című bábjátékot mutatta be a bábcsapat a gyerekek nagy örömére, majd közös éneklés közvetkezett a gyerkekkel. Ez alkalommal sorsoltuk ki az Olvass, színezz, játssz és nyerj! címmel hirdetett könyvtárhasználói játékunk nyerteseit is azok közül a gyerekolvasók közül, akik az elmúlt hetekben szorgalmasan jártak a könyvtárba, olvastak, összegyűjtötték és kiszínezték a hat különböző könyvjelzőt. A kiszínezett könyvjelzőkből kiállítás is készült.

Tovább ►

MáJ
29

GYERMEKNAP A KÖNYVTÁRBAN

Szeretettel várunk minden gyereket szüleivel, családjával együtt május 31-én, csütörtökön délután 16.30 órától a könyvtárban szervezett gyereknapi programjainkra.  

Rendezvényünkön kisorsoljuk a nyerteseket azok közül, aki részt vettek az Olvass, színezz, játssz és nyerj! címmel hirdetett könyvtárhasználói játékban, kiszínezték és leadták időben a könyvjezőket a gyermekkönyvtárban. A könyvtárosok Fakalinka bábcsoportja A róka és a nyuszikák című bábjátékot mutatja be, lesz arcfestés és sok érdekes meglepetés. 

Könyvtárunk gyereknapi rendezvénye a Hargita Megye Tanácsa által szervezett Hargita megyei családok és gyermekek hagyományőrző napjának programjaiba illeszkedik.

Tovább ►

MáJ
29

Több mint kétezren vettek részt ifjúsági és gyerekprogramjainkon áprilisban és májusban

Idén áprilisban és májusban is naponta több alkalommal keresték fel könyvtárunkat az iskolák és óvodák csoportjai, ebben az időszakban szervezte meg ugyanis számos tanintézmény az Iskola másként programot, ugyanakkor május 7-14 között zajlottak az Ifjúság Hete programjai, Hargita Megye Tanácsa és alintézményei szervezésében. Könyvtárunk is változatos rendezvényekkel kapcsolódott be a programsorozatba. Május 14-15-én  az idei, XIV. Hargita Megyenapok keretében ugyancsak az ifjúság volt rendezvényeink legfőbb célcsoportja. Több mint 2000-en vettek részt április-május folyamán különböző könyvtári foglalkozásainkon. Magyar és román nyelvű csoportos ifjúsági programok egyaránt szerepeltek a foglalkozások közt. Programjaink fő támogatója: Hargita Megye Tanácsa. Részletek:

Tovább ►

MáJ
24

OLVASÓINK FIGYELMÉBE

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a könyvtár 2018. május 28-án, hétfőn zárva tart. Megértésüket köszönjük!

Tovább ►

MáJ
23

Olvass, színezz, játssz és nyerj gyereknapra! - közeledik könyvtárhasználói jétékunk vége

Kedves gyerekek!

Végéhez közeledik könyvtárhasználói nyereményjátékunk, amelyet Olvass, színezz, játssz és nyerj gyereknapra! címmel márciusban hirdettünk meg.
Ha sikerült összegyűjteni és kiszínezni mind a hat könyvjelzőt, ezen a héten még leadhatjátok a Kájoni János Megyei Könyvtár gyermekkönyvtárában (május 25-én, pénteken délután 18 óráig). 

2018. május 31-én gyermeknapi rendezvényünkön sorsoljuk ki a nyerteseket azok közül, aki részt vettek a könyvtárhasználói játékban, kiszínezték és leadták időben a könyvjezőket a gyermekkönyvtárban.

Érdekes programokkal, meglepetésekkel várunk minden gyereket szüleivel, családjával együtt május 31-én, csütörtökön délután 16.30 órától a könyvtárban!

Tovább ►

MáJ
22

Elődeinkről, nagyjainkról - Hargita megyei fotóritkaságok kiállítása és jeles személyiségek portréi könyvjelzőkön

A XIV. Hargita Megyenapok rendezvényeinek sorában május 18-án délután Dr. Molnár Attila fotótörténész Hargita megyei tájak, emberek az idő tükrében című fotókiállításának megnyitóján Hargita megyei vonatkozású fotóritkaságokat mutatott be vetítéssel kísért előadásában. Könyvtárunk kiadványát, a harminc neves Hargita megyei személyiség portréját tartalmazó Nagyjaink című könyvjelző-sorozatot Kelemen Katalin ismertette az érdeklődő közönségnek. Részletek: 

Tovább ►

MáJ
18

ISMERJÜK MEG NAGYJAINKAT! – interaktív kiadvány-bemutató diákoknak

Nagyjaink címmel jelent meg új könyvtári kiadványunk, az új könyvjelzősorozat harminc neves Hargita megyei személyiség portréját tartalmazza, rövid életrajzi összeállítás kíséretében. Ismerjük meg nagyjainkat! címmel a Kájoni János Megyei Könyvtárban 2018. május 17-én mutattuk be a kiadványt az Ifjúság Éve keretében, a XIV. Hargita Megyenapok eseményeinek sorában. Az interaktív kiadványbemutatón csíkszeredai középiskolák csapatai vettek részt a könyvtár előadótermében. A játékos vetélkedőre négy csapat jelentkezett Csíkszereda három középiskolájából:  a Segítő Mária Gimnázium két csapata,  a Nagy István Művészeti Szakközépiskola, és a Márton Áron Főgimnázium egy-egy csapata képviselte iskoláját. Részletek: 


Tovább ►

MáJ
18

Erdélyi Alpok 2 - Székely Árpád újabb albumának bemutatója

Székely Árpád geográfus, természetjáró vetítéssel kísért könyvbemutatójára a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében került sor. Az Erdélyi-Alpok című, három kötetes kiadvány második részét ismerhette meg a csíkszeredai közönség a szerző előadásában 2018. május 16-án.

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ -PÉNTEK:

   8 - 18 

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

JúN
10

290 éve

1728. június 10. Gyulafehérváron meghalt Antalfi János /Antalffy/, Erdélyi római katolikus püspök 1724-1728 között.

Tovább ►

JúN
05

85 éve

1933. június 5. Gyergyószárhegyen meghalt Szini Lajos író, újságíró.

Tovább ►

JúN
05

50 éve

1968 június 5. Székelyudvarhelyen meghalt Jaklovszky Dénes, pedagógiai szakíró, műfordító. 

Tovább ►

JúN
02

125 éve

1893. jún. 2. Csíkszentimrén született Bálint Ákos népművelő, tankönyvíró, zeneszerző.  

Tovább ►

<< < 2018 JÚNIUS > >>
H K SZ CS P SZ V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost