Keres
2018. december 14., péntek, Szilárda
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

NOV
09

A Magyar Könyvtárosok VIII. Világtalálkozóján vettünk részt

Európai kultúra - nemzeti örökség címmel szervezték meg a Magyar Könyvtárosok VIII. Világtalálkozóját 2018. november 6-7 között Budapesten. Az Országgyűlési Könyvtár 150. évfordulója alkalmából megrendezett kétnapos konferencián a Kájoni János Megyei Könyvtár küldöttsége is jelen volt.

A Világtalálkozón a könyvtáros szakma múltjáról, jelenéről és jövőjéről szóló előadásokat hallgathattunk meg. Részletek:

Tovább ►

OKT
30

"Nyílt nap" esti zárás után a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárban

Rendhagyó eseményre, egy másféle nyitásra került sor 2018. október 29-én, 18 órától, a napi közönségszolgálati program után a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtárban.

Tovább ►

OKT
30

OLVASÓINK FIGYELMÉBE

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy 2018. november 1-én és 2-án, csütörtökön és pénteken a könyvtár zárva tart. Megértésüket köszönjük!

Tovább ►

OKT
30

Iskola másként változatosan: bábjáték, papírszínház, rajzverseny és rendhagyó könyvtári órák

Elkezdődtek az idei tanévben is az Iskola másként hetének programjai az oktatási intézményekben. Az országos iskolai program keretében idén is változatos könyvtári foglalkozásokat kínál könyvtárunk, amlyekre minden korosztályt várunk a legkisebbektől a középiskolásokig. Októberben naponta keresték fel a könyvtárat óvodai és iskolai csoportok, nem csak a város oktatási intézményeiből, hanem a környékbeli településekről is érkeztek. Részletek:

Tovább ►

OKT
30

Iskola másként - rendhagyó román órák a könyvtárban

A Nagy István Művészeti Szakközépiskola hetedik osztályai rendhagyó román órán vettek részt könyvtárunkban 2018. október 29-én, az Iskola másként program keretében.

Tovább ►

OKT
26

Munkaülés és beszámoló

Az adatvédelmi szabályzattal kapcsolatos fontos információkat ismertette Bedő Melinda oztályvezető a 2018. október 25-én tartott munkaülésen könyvtárunkban. Majd beszámolt az eseményekről, amelyeken a Kájoni János Megyei Könyvtárat képviselte: a Hargita megyei könyvtárosok módszertani napjáról és a Borszéki Városi Könyvtár Névadó ünnepségéről. Ugyanakkor ismertette a Cselekvő közösségek - aktív szerepvállalás című  debreceni  konferencia tapasztalatait, ahol könyvtárunk siekres programjait mutatta be A helyismereti tevékenység közösségépítő szerepe című előadásában. 

Tovább ►

OKT
26

Nagy érdeklődés övezte a Primanima rajzfilmfesztivált

Nagy érdeklődésnek örvendett a Primanima Nemzetközi Animációs Filmfesztivál, melynek Csíkszeredában idén a Kájoni János Megyei Könyvtár adott helyet október 23-26 között. A Túros Eszter művészettörténész által szervezett vetítéseken 5 alkalommal 300 napközis, kis- és középiskolás vett részt (Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium, József Attila Általános Iskola, Nagy István Művészeti Középiskola, Csipike Napköziotthon, Micimackó Napköziotthon, a csikpálfalvi Márton Ferenc Általános Iskola).

Tovább ►

OKT
23

Elkezdődött a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

A Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál egyik külső helyszíne idén is Csíkszereda. A legfrissebb magyarországi és nemzetközi animációs mesefilmekből izgalmas válogatást láthatnak az érdeklődők október 23-26 között a Kájoni János Megyei Könyvtár alagsori termében. A csíkszeredai vetítések szervezője Túros Eszter művészettörténész. Első nap, október 23-án, 13 órától a Segítő Mária Római Katolius Gimnázium diákjai vettek részt az animációs filmek vetítésén könyvtárunkban.  Részletek

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK: 

  8 - 18

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

DEC
26

110 éve

1908. december 26.  Kászonjakabfalván született Pataki József történész, egyetemi tanár, a történelemtudományok doktora, a MTA tagja. 

Tovább ►

DEC
20

85 éve

 1933. december 20. Csíkrákoson született Kosz Szilveszter, id. táncmester, koreográfus.

Tovább ►

DEC
04

135 éve

1883. december 4. Betfalván született Tompa László költő, műfordító, lapszerkesztő.

Tovább ►

<< < 2018 DECEMBER > >>
H K SZ CS P SZ V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost