Keres
2019. augusztus  22., csütörtök, Menyhért
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

MáJ
30

OLVASÓINK FIGYELMÉBE

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy pénteken, 2019. május 31-én a könyvtár zárva tart.

Megértésüket köszönjük!

Tovább ►

MáJ
24

A ZENÉSZ KÁJONI - rendhagyó könyvtári zeneóra kájonis diákokkal

A Joannes Kájoni Szakközépiskola tizedikes diákjai vettek részt a Kájoni emlékév keretében rendhagyó zenetörténeti órán a könyvtárban. Ifj. Szabó András, a Nagy István Művészeti Szakközépiskola zenetanára vetítéssel és hanganyaggal illusztrálva ismertette meg a diákokat Kájoni zenei munkásságával, főként a  Kájoni Kódex jelentőségével, amelyből zenés ízelítőt is kaptak a diákok. Kájoni korának történelmi-társadalmi vonatkozásaiba is betekintést nyújtott a könyvtári óra. 

Tovább ►

MáJ
23

Korai nyomtatványok művészete - Róth András Lajos előadása

A Joannes Kájoni 390 emlékév rendezvényeihez csatlakozva a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében, május 23-án, csütörtök délután Róth András Lajos történész, a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum Tudományos Könyvtárának vezetője a korai nyomtatványok művészetéről tartott előadást. Kájoni dalokat játszottak a Role zenekar tagjai. Részletek:

Tovább ►

MáJ
17

VERSENYVIZSGA KÖNYVTÁROSI ÁLLÁS BETÖLTÉSÉRE

A Kájoni János Megyei Könyvtár versenyvizsgát hirdet a 286/2011 és 1027/2014 számú kormányhatározatok (HG) értelmében, a versenyvizsgára az intézmény székhelyén (Hargita megye, Csíkszereda, Stadion u. 1/bis szám) kerül sor a következő program szerint: 2019. június 12-én, 10.00 órától az IT ismeretek tesztelése, 2019. június 14-én, 10.00 órai kezdettel írásbeli próba, 2019. június 19-én 10.00 órától szóbeli interjú, a következő könyvtárosi állás betöltésére, meghatározatlan időre, a Tájékoztatás és közönségszolgálat osztály keretében:

  • 1 (egy) felsőfokú, kezdő könyvtárosi állás,

Részletek:

Tovább ►

MáJ
16

"Életlecke" Kolozsi Lázár Ildikóval, a Rejtőzködő kavicsok című regény szerzőjével

Kolozsi Lázár Ildikó, írói álnevén L. I. Lázár, a Rejtőző kavicsok szerzője, író, pedagógus, sportriporter, többszörösen kitüntetett újságíró volt a Kájoni János Megyei Könyvtár vendége 2019. május 6-án.

A reggeli könyvbemutató a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskolában zajlott két nyolcadik osztály tanulóinak lelkes részvételével, a délutáni alkalomra a Nagy István Művészeti Líceum és a Venczel József Iskolaközpont diákjai körében került sor könyvtárunk előadótermében. A gyergyószentmiklósi születésű, Budapesten élő író, Nívó-díjas és Ezüsttoll-díjas újságíró közvetlen hangnemben, a tinédzserek nyelvén szólította meg közönségét. A kezdetben tartózkodódó fiatalok csillogó szemmel figyeltek rá, történeteivel, minden mondatával igazi "életleckét" adott számukra, amelynek jó hasznát veszik, ha eltévednek "az élet sűrűjében".

 

Tovább ►

MáJ
15

Kájoni János öröksége – rendhagyó könyvtári óra és kvízjáték a kájonis diákokkal

A Joannes Kájoni 390 emlékévben könyvtárunk egyik célja közelebb vinni a fiatalokhoz Kájoni polihisztori személyiségét, sokoldalú életművét, az általa képviselt szellemi értékeket. Kájoni János öröksége címmel várjuk rendhagyó, interaktív könyvtári órákra a középiskolás csoportokat.
2019. május 15-én rendhagyó könyvtári órán ismerkedhettek iskolájuk névadójának munkásságával a Joannes Kájoni Szakközépiskola tizenegyedikes diákjai és a Határtalanul projekt keretében Csíkszeredában vendégeskedő, budapesti Európa 2000 Középiskola tanulói. Összesen 34 diák és kísérő tanáraik vettek részt a könyvtár előadótermében szervezett programon.

Tovább ►

MáJ
10

CODE KIDS Hargita megyében

A Code Kids országos programhoz csatlakozva, egy hónapja működnek Hargita megye könyvtáraiban is a programozó gyerekklubok.

Tovább ►

MáJ
06

...ÉHE A SZÉPNEK...Énekelt és mondott versek - előadás a könyvtárban

„Éhe a szépnek..." címmel került sor Gyulai Zsuzsanna és a Strófa trió irodalmi műsorára a Kájoni János Megyei Könyvtárban, 2019. május 3-án. Az előadók Budapestről érkeztek, A Strófa trió 2006-ban alakult, melynek tagjai Dara Vilmos, Silling Tibor és Tábi Tamás, velük társult Gyulai Zsuzsanna, Radnóti-díjas versmondó, akik együtt fantasztikus hangulatot teremtettek a könyvtár alagsorában. A zenés-verses estről Anton Anita és Ozsváth-Berényi Tímea gyakornokok élménybeszámolója alább olvasható:  

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ: 

12 - 18

  KEDD - CSÜTÖRTÖK:   

8 - 16

PÉNTEK: 

8 - 14

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

AUG
21

130 éve

1889. augusztus 21. Gyergyóditróban született Gaál Alajos orvos, szerkesztő, közíró.

Tovább ►

AUG
02

115 éve

1904. augusztus 2. Csíkszeredában született Nagy Borbála regény- és színműíró, műfordító.

Tovább ►

<< < 2019 AUGUSZTUS > >>
H K SZ CS P SZ V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost