Keres
2017. december 12., kedd, Gabriella
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

OKT
23

A KÖNYVTÁR MINT TARTALOMSZOLGÁLTATÓ - Beszámoló a Romániai magyar könyvtárosok XII. vándorgyűléséről

A Romániai magyar könyvtárosok XII. vándorgyűlését és szakmai konferenciáját 2017 október 19-20. között szervezték meg Parajdon a VIII. Székelyföld Napok rendezvényeinek sorában. A hazai magyar könyvtári szakma legnagyobb hagyományos rendezvénye a vándorgyűlés, amelyet érdekképviseleti szervezetünk, a Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesülete (RMKE)  szervez. A Kájoni János Megyei Könyvtár társszervezőként csatlakozott idén is az egyesülethez .
A szakmai konferencia idén a könyvtár tartalomszolgáltató szerepére helyezte a hangsúlyt. Amint köszöntőbeszédében a RMKE elnöke, Kopacz Katalin-Mária kifejtette, a konferencia céljai közé tartozik a romániai magyar könyvtárak szerepének vizsgálata a kulturális és közösségi digitális tartalmak szolgáltatása, széleskörű elérhetővé tétele terén. A mintegy hatvan résztvevő jelenlétében zajló kétnapos szakmai találkozót a Bethlen Gábor Alap, Hargita Megye Tanácsa, valamint a szegedi alapítású Monguz Kft. Támogatta. Részletes beszámoló: 

Tovább ►

OKT
23

Ismerjük meg természeti értékeinket! - pályázat diákoknak

A Környezetvédelem éve jegyében zajló programok sorában Ismerjük meg természeti értékeinket! címmel hirdetett pályázatot a Kájoni János Megyei Könyvtár 14-18 éves általános iskolás- és középiskolás diákok diákok számára. A pályázat témája régiónk természeti értékeinek bemutatása volt, a diákok feladata az volt, hogy bemutassák saját környezetük, településük, vagy annak a közelében található valamely természeti értéket, Power Point vagy Prezi összeállításban. A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet Székelyföld természeti értékeire, tudatosítani sajátos természeti értékeink védelmének fontosságát a fiatal korosztályok körében. Az elkészült pályamunkákat a Kájoni János Megyei Könyvtárban mutatták be a pályázó diákok, a VIII. Székelyföld Napok programjainak sorában, 2017. október 18-án, szerdán délután. Részletek:

Tovább ►

OKT
18

Játékosan Szent László székelyföldi tiszteletéről - a Nagy Imre Általános Iskola diákjaival

Szent Lászlóhoz kapcsolódó székelyföldi kulturális- és történelmi örökséggel, legendákkal, hagyományokkal, építészeti és művészettörténeti emlékekkel ismerkedhetnek játékos formában a Kájoni János Megyei Könyvtár által Szent László nyomában Székelyföldön címmel szervezett történelmi-helytörténeti témájú foglalkozásokon résztvevő diákcsoportok. 2017. október 16-17 között a VIII. Székelyföld Napok rendezvényeinek sorában szervezett foglalkozásokon  a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola VI. osztályos diákcsapatai mélyíthették el Szent László székelyföldi tiszteletéhez kapcsolódó ismereteiket. A programot Hargita Megye Tanácsának Támogatásával szervezi a könyvtár.

Tovább ►

OKT
18

Szent László nyomában Székelyföldön - gyimesfelsőloki és csíkszépvizi gyerekekkel

Szent Lászlóhoz kapcsolódó székelyföldi kulturális- és történelmi örökséggel, legendákkal, hagyományokkal, építészeti és művészettörténeti emlékekkel ismerkedhetnek játékos formában a Kájoni János Megyei Könyvtár által Szent László nyomában Székelyföldön címmel szervezett történelmi-helytörténeti témájú foglalkozásokon résztvevő diákcsoportok. 2017. október 13-án a VIII. Székelyföld Napok rendezvényeinek sorában Gyimesfelsőlokon és Szépvizen szerveztek foglalkozást. 

Tovább ►

OKT
12

A könyvtár, mint tartalomszolgáltató – a Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesületének XII. Vándorgyűlése

 A Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesülete Kájoni János Megyei Könyvtárral karöltve 2017. október 19-20. között  Parajdon szervezi meg a Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesületének XII. Vándorgyűlését. A szakmai találkozót a VIII. Székelyföld Napok programjainak sorában szervezik meg.

A könyvtár, mint tartalomszolgáltató címmel szervezett kétnapos szakmai-tudományos konferencia témája a könyvtárak jelenlegi szerepének, feladatainak átalakulása, a könyvtári tartalomszolgáltatás új lehetőségei a digitális társadalom korában. A rendezvény fő támogatói: Bethlen Gábor Alap, Hargita Megye Tanácsa,  Monguz KFT (Szeged).

A konferencia részletes programja:

Tovább ►

OKT
12

Kistelepülési könyvtárfejlesztő program indítása Gyímesfelsőlokon

2017. október 11-én, 14.00 – 16.00 óra között került sor a Kistelepülési könyvtárfejlesztő program gyímesfelsőloki nyitórendezvényére, a községi könyvtárban.

Tovább ►

OKT
03

HIRDETÉS

Hargita Megye Tanácsa pályázatot hirdet a Kájoni János Megyei Könyvtár menedzseri tisztségének betöltésére

A versenyvizsgára Hargita Megye Tanácsa székhelyén, Csíkszereda, Szabadság tér 5.szám alatt kerül sor.
A jelentkezők a pályázati anyagot, a Kájoni János Megyei Könyvtár tevékenységének menedzsmenttervét (konkrét megoldásokkal, várt eredményekkel és az elvárások teljesítéséhez szükséges források becslésével), nyomtatva és elektronikusan (adathordozón), 2017.  október 25-én, 16.00 óráig nyújthatják be zárt borítékban (aláírás nélkül) Hargita Megye Tanácsa menedzsment vezérigazgatóságának Humánerőforrás részlegére, a megyeháza 132-es irodájában. Részletek: 

Tovább ►

OKT
03

Szent László nyomában Székelyföldön - bögözi és agyagfalvi iskolások a játékos foglalkozáson

A Kájoni János Megyei Könyvtár által Szent László nyomában Székelyföldön címmel indított történelmi-helytörténeti témájú foglalkozásokon résztvevő diákcsoportok játékos formában ismerkedhetnek a Szent Lászlóhoz kapcsolódó székelyföldi kulturális- és történelmi örökséggel, legendákkal, hagyományokkal, építészeti és művészettörténeti emlékekkel. 2017. szeptember 29-én a bögözi és az agyagfalvi általános iskolák 24 kisdiákja vehetett részt a megyei könyvtár munkatársai által szervezett játékos foglalkozáson. A Bögözi Általános Iskola adott otthont a foglalkozásnak, a szervezésben közreműködött a Bögözi Községi Könyvtár könyvtárosa. A település az idei évben a megyei könyvtár által 2015-ben elindított Kistelepülési könyvtárfejlesztő program kedvezményezettje, a foglalkozásra a program keretében került sor.

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ -PÉNTEK:

   8 - 18 

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

DEC
08

35 éve

1982. december 08. Kolozsváron meghalt Kelemen Béla nyelvész, szótáríró, a filológiai tudományok doktora.

Tovább ►

DEC
07

90 éve

1927. december 07. Csíksomlyón született Fodor Sándor író, szerkesztő, műfordító

Tovább ►

<< < 2017 DECEMBER > >>
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost