Keres
2019. április  24., szerda, György
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

FEB
19

Radnóti Miklós felolvasómaraton - megnyitó a központi helyszínen

A 11. Nemzetközi felolvasómaraton megnyitójára, a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermébe délelőtt 10 órára érkeztek az első felolvasó csoportok. Előzetes adataink alapján 11 országban szólalnak meg ma Radnóti Miklós művei. A felolvasók száma idén is meghaladja a 30 000-et, határainkon túlról mostanig 10 ország csatlakozott a felolvasáshoz. De csak a felolvasás lezárulása után tudunk pontos képet alkotni az országhatárokon átívelő felolvasás méreteiről. Az esemény fő szervezője a Kájoni János Megyei Könyvtár, Hargita Megye Tanácsának támogatásával. Köszönjük minden felolvasónak, aki bárhol a nagyvilágban csatlakozik a felolvasáshoz! 

Tovább ►

FEB
19

AZ OLVASÓKÖR FEBRUÁRI TALÁLKOZÓJA – Nyáry Krisztián: Festői szerelmek

Tegnap, 2019. február 18-án délután Nyáry Krisztián Festői szerelmek című albumáról Péter Katalin tartott érdekes ismertetőt az Olvasókör találkozóján. Magyar festők és múzsáik életének kulissszatitkaiba tekinthettünk be

A kötetről bővebben az Olvasókör honlapján olvashatunk, amelyet Cseke Gábor, a kör animátora működtet- 

Tovább ►

FEB
18

Nyolc ország több mint 30 000 felolvasója szólaltatja meg Radnóti Miklós műveit a 11. Nemzetközi felolvasómaratonon

A 2009-ben útjára indított martoni felolvasáson évről évre kiemelkedő íróink, költőink műveiből olvasunk fel, határokon innen és túl. A nemzetközi méretűvé nőtt esemény fő szervezője 2014 óta a Kájoni János Megyei Könyvtár, Hargita Megye Tanácsának támogatásával.
Az idei 11. Nemzetközi felolvasómaratonon, 2019. február 19-én Radnóti Miklós (1909-1945) alkotásai szólalnak meg, születésének 110., halálának 75. évfordulója alkalmából. A felolvasásra jelentkezők száma bizonyítja, hogy az olvasás, az irodalom egyetemes értékeket közvetít, a közös olvasás az összetartozás élményét is nyújtja. Köszönjük minden felolvasónak, aki bárhol a nagyvilágban csatlakozik a felolvasáshoz!

Az előzetes összesítés alapján, 2019 február 15-ig, péntekig nyolc országból regisztrálták a részvételt, több mint 30 000 a felolvasásra jelentkezők száma. A maraton ünnepélyes megnyitójára a felolvasás központi helyszínén, a Kájoni János Megyei könyvtár előadótermében délelőtt 10 órától várjuk a felolvasókat. Részletek: 

Tovább ►

FEB
16

Baptiste Beaulieu Mesék halál ellen című regényét mutatták be

Baptiste Beaulieu francia orvos, blogger és író többszörösen díjazott regényével, a 2018-ban a Bookart Kiadónál megjelent Mesék halál ellen című kötettel ismerkedett a közönség a Kájoni János Megyei Könyvtárban szervezett bemutatón 2019. február 15-én. A regény egy ifjú rezidens szemszögéből mutatja be egy kórház sürgősségi osztályának életét. A kötetről Domokos Zsófia szerkesztő beszélgetett Hadnagy Margó és Kraft Hunor fiatal rezidens orvosokkal.

Tovább ►

FEB
08

Találkozásra várva - Orbán László naplójegyzeteiből készült kötet bemutatója

Születésének századik évfordulójára, tavaly decemberben jelent meg az egykori gyergyóremetei plébános, pápai prelátus Orbán László naplófeljegyzéseiből álló kötet a kolozsvári Verbum Kiadó gondozásában. A Találkozásra várva című kötet csík­szeredai bemutatóját könyvtárunkban tartották, 2019. február 6-án, népes érdeklődő közönség jelenlétében. 

Tovább ►

FEB
06

Közeledik a Radnóti Miklós felolvasómaraton időpontja

Radnóti Miklós műveit szólaltatjuk meg a 11. Nemzetközi felolvasómaratonon, 2019. február 19-én. A méreteiben és résztvevőinek számában is folyamatosan növekvő maratoni felolvasáson évről évre kiemelkedő íróink, költőink műveiből olvasunk fel, határokon innen és túl. 2014 óta az esemény fő szervezője a Kájoni János Megyei Könyvtár, Hargita Megye Tanácsának támogatásával. 

Olvassunk újra együtt ezen a nagyszerű megmozduláson, amelyen tavaly több mint 38.000-en vettek részt! A felolvasáshoz a korábbi évehez hasonlóan idén is a világ bármely pontjáról lehet csatlakozni. Minden évben kulturális intézmények, iskolák, civil szervezetek, nőegyletek csatlakoznak a maratonhoz, itthon és országhatárainkon túl, sokan visszatérő résztvevői a rendezvénynek. Várjuk idén is az újabb csatlakozókat, kérjük a könyvbarátokat, mozgósítsák környezetüket, 2019. február 18-ig még lehet jelentkezni a Radnóti Miklós felolvasómaratonra. Az online jelentkezési űrlap

Tovább ►

FEB
01

Miklós Réka ifjúsági kalandregényét mutatták be könyvtárunkban

Miklós Réka író új kötettel mutatkozott be a Kájoni János Megyei Könyvtárban tegnap, 2019. január 31-én  délután tartott közönségtalálkozón. A Bleeding Bride néven ismert szerző ezúttal Valeria Screwy néven szignózva, gyerekeknek, kamaszoknak szóló kalandregénnyel jelentkezett. Miss Screwy csavaros árvái címmel jelent meg a  kötet,  a magyarországi Főnix könyvműhely gondozásában. A szerzővel Bartalis Boróka irodalomtanár beszélgetett. 

Tovább ►

JAN
31

A PRO LIBRIS KÖNYVTÁRI EGYESÜLET FELHÍVÁSA

Tehet Ön is közösségünk jövőjéért!

Kérjük Önöket, hogy adójuk 2%-ával támogassák egyesületünk működését!

A Kájoni János Megyei Könyvtár mellett működő Pro Libris Könyvtári Egyesület – Asociaţia Bibliotecară „Pro Libris" célja, hogy támogassa az új könyvtári dokumentumok beszerzését, különböző kulturális és szabadidős programok, rendezvények, foglalkozások szervezését.

Adója 2%-ának felajánlásával Ön is hozzájárulhat, hogy a Kájoni János Megyei Könyvtárban minél több új kiadvány, friss olvasnivaló várja, hogy a könyvtár kulturális programjai, szabadidős tevékenységei minél több emberhez eljussanak.

További információk igényelhetők a könyvtár közönségszolgálati részlegein. Az űrlap ugyancsak a könyvtár részlegein igényelhető. 

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK: 

  8 - 18

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

ÁPR
22

125 éve

1894. április 22. Nagyszebenben meghalt Simon Péter Jukundián zenetanár, zenei szakíró, tanítóképző intézeti igazgató,

Tovább ►

<< < 2019 ÁPRILIS > >>
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost