Keres
2020. február  28., péntek, Elemér
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

DEC
16

KARÁCSONYI GYÖNGYVARÁZS 2019 - egyedi gyöngyékszerek kiállítása a könyvtárban

A Gyöngyitisz gyöngyfűző klub tagjai idén is megszervezték hagyományos decemberi kiállításukat Karácsonyi Gyöngyvarázs címmel. A Kájoni János Megyei Könyvtár előterében 2019. december 17-én megnyílt kiállításon a klubtagok legújabb alkotásait, kézzel készített egyedi alkotásokat, modern gyöngyékszereket láthatnak az érdeklődők 2020. január 16-ig.

Tovább ►

DEC
12

Írd meg magad - zajlik az írói alkotótábor a könyvtárban!

Középiskolás diákok részvételével kreatív írótábor zajlik december második hetében a Kájoni János Megyei Könyvtárban. A tábor megszervezését Hargita Megye Tanácsának  támogatása tette lehetővé. A mentorok -  Miklós Réka (Bleeding Bride, Valeria Screwy) író, Borsodi László költő, irodalomkritikus, tanár, a Székelyföld folyóirat főszerkesztője és Lövétei Lázár László író, műfordító  - hasznos útmutatással és ötletekkel segítik a tábor ideje alatt a résztvevő fiatal írójelölteket. 

Tovább ►

DEC
09

Kettős könyvbemutató: Élő ház - Testfüggőség

Kettős könyvbemutatóra került sor 2019.december 6-án a könyvtár előadótermében: Tamás Dénes Az élő ház, és Miklóssi Szabó István Testfüggőség című könyvét mutatták be. A két frissen megjelent prózakötet szerzője egymás  beszélgetőpartnetre volt a találkozón. A rendezvényt Hargita Megye Tanácsa támogatta.

Tovább ►

DEC
05

CODE KIDS Hargita megyében

Mikulásváró ünnepi találkozóval zártuk a Kájoni János Megyei Könyvtárban a Code Kids projekt első évét 2019. december 5-én

Tovább ►

DEC
04

Joannes Kájoni 390 – Ex libris pályázat díjazása és kiállítás

A Joannes Kájoni 390 emlékév és a Könyv Éve jegyében, Hargita Megye Tanácsának támogatásával hirdetett képzőművészeti pályzatot diákoknak a Kájoni János Megyei Könyvtár. A pályázatra 49 alkotás érkezett, a csíkszeredai Nagy István Művészeti Szakközépiskola, a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskola és a gyergyószentmiklósi Tanulók Háza diákjai küldtek be pályamunkákat, amelyeket képzőművészekből álló szakmai zsűri értékelt. Az ex libris műfajában készült munkákból kiállítás nyílt a könyvtárban 2019.december 3-án. Hargita Megye Tanácsának anyagi támogatásával a legjobb alkotások díjazására is sor került. A díjazottak oklevélben és értékes könyvcsomagban részesültek. Részletek: 

Tovább ►

DEC
03

Korképek és kórképek - Albert Ildikó új könyvét mutatták be a könyvtárban

A Kájoni János Megyei Könyvtár adott otthont Albert Ildikó pszichológus Korképek és kórképek című könyve bemutatójának 2019. december 4-én délután 6 órától. A szerzővel Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője beszélgetett. 

Tovább ►

DEC
02

Könyvtárosok módszertani napja

2019. december 2-án zajlott Csíkszeredában az év utolsó könyvtáros módszertani napja. A szakmai megbeszélés mellett, aznap sor került a Könyv Éve Romániában országos programhoz kapcsolodó könyvcsomagok szétosztására, valamint a Települési könyvtárfejlesztő program keretében meghirdetett egészséges életmódra nevelő program indítására is.

Tovább ►

DEC
02

ÍRÓI ALKOTÓTÁBOR - Felhívás középiskolás diákok számára!

A tábor célja, hogy egy héten át elmerülhess az írásban és alkotásban, kihasználva a „profi" írók által nyújtott segítséget, akik a workshop alatt csoportos foglalkozások során hasznos tippekkel látnak el és útmutatást adnak az írás folyamatához. A tábor ideje alatt hasonló érdeklődésű fiatalok között lehetsz. A kreatív írótábor szervezését Hargita Megye Tanácsa támogatja. Részletek: 

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK:  

8 - 18

 SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

FEB
26

100 éve

1920. február 26. Somogyszentpálon született Kovács Dénes néprajzi író, festő, grafikus, muzeológus. Álneve Csíki Dániel. 

Tovább ►

FEB
23

125 éve

1895. február 23. Székelyudvarhelyen született Csanády György költő, hangjátékíró, rádiórendező.

Tovább ►

FEB
11

135 éve

1885. február 11. Bereckben született Jénáki Ferenc bölcsészdoktor, főgimnáziumi tanár és igazgató, pápai kamarás.

Tovább ►

FEB
10

40 éve

1980. február 10. Budapesten meghalt Soó Rezső, dr. biológus, botanikus, egyetemi tanár, az MTA tagja, kétszeres Kossuth-díjas tudós. 

Tovább ►

FEB
01

165 éve

1855. február 1. Homoródszentmártonban született Kelemenné Zathureczky Berta író, zeneszerző.

Tovább ►

<< < 2020 FEBRUÁR > >>
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost