Keres
2017. augusztus  23., szerda, Bence
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

MáJ
09

Kistelepülési könyvtártámogató program Gyergyósalamáson

2017. május 9-én, a könyvtári szolgáltatásokkal kapcsolatosan véleményt nyilvánítani kívánó olvasóközönség jelenlétében, elkezdődött a Gyergyósalamási Községi Könyvtárban a Kistelepülési könyvtártámogató program. 

Tovább ►

MáJ
08

ZÖLDKUCKÓ – A környezetvédelem éve jegyében szervezett program indítása

Az idei év A környezetvédelem éve a Kájoni János Megyei Könyvtárban – a Könyvtári napok programjai közt is nagyobb hangsúlyt kap a környezetévédelem, a környezettudatosságra nevelés témája. A 2017.május 12-én induló ZÖLDKUCKÓ nevet viselő programunk célja tudatosítani környezetünk, sajátos természeti értékeink védelmének fontosságát minden korosztály körében.

Tovább ►

MáJ
04

Krisztus király tiszteletére - András Ignác új könyvét mutatták be a nagykászoni templom történetéről

András Ignác helytörténész, néprajzi író volt könyvtárunk vendége, 2017. május 3-án mutatták be Krisztus Király tiszteletére címmel megjelent kötetét, amely a nagykászoni római katolikus templom történetét mutatja be. A könyv idén jelent meg a kolozsvári Verbum Kiadó gondozásában. A Krisztus Király tiszteletére felszentelt templom bemutatásával a szerző tisztelegni kíván a megalkotó és fenntartó ősök emléke előtt, a múlt üzeneteit tolmácsolva, a jövőt remélve. Vetítéssel kísért előadásában András Ignác betekintést nyújtott a jelenlevő közönség számára is a templom és a hozzá kapcsolódó események, emberi sorsok történetébe. A bemutatón jelen volt a Verbum Kiadó vezetője, Gál György Attila, aki a kiadó tevékenységéről beszélt.

Tovább ►

MáJ
02

ZÖLDBUSZ – környezetvédelmi alternatív oktató program az utazó tanteremben

A Könyvtári napok programjainak sorában idén kiemelt szerepet kap a környezetvédelem témája: 2017. május 15-19. között alternatív tanteremenek berendezett zöldbusz fog állni a Kájoni János Megyei Könyvtár parkolójában. Az utazó tanteremben vagy zöldbuszban két civil szervezet önkéntesei várják az iskolai csoportokat, hogy a természet ismeretére, szeretetére és védelmére oktassák őket. Az önkéntesek természetvédelmi témákról tartanak vetítéseket és elbeszélgetnek a diákokkal és óvodásokkal. A projekt működtetője a The European Nature Trust Alapítvány.
Az alternatív környezetvédelmi oktató programon a diákcsoportok, osztályok részvételének feltétele az előzetes telefonos bejelentkezés (André Katalin, telefon: 0747 227 387).

Tovább ►

ÁPR
27

KÖNYVTÁRI NAPOK 2017 – a Kájoni János Megyei Könyvtár programsorozata

A Kájoni János Megyei Könyvtár hagyományos rendezvénysorozata a KÖNYVTÁRI NAPOK. Idén május 8 - 19. között szervezzük meg a rendezvénysorozatot Hargita Megye Tanácsának támogatásával. Az idei év A környezetvédelem éve a könyvtárban,  a Könyvtári napok programjai is ezt a témát helyezik a középpontba. Hagyományosan a Megbocsátás napjait is ebben az időszakban tartjuk, amikor a könytár elengedi a késedelmi díjat a kikölcsönzött dokumentumok visszaszolgáltatásával megkésett olvasóknak. 

Tartalmas, változatos programkínálattal várunk minden korsztályt és minden érdeklődőt, a Könyvtári napok programjai közt természetesen szerepelnek könyvbemutatók, közönségtalálkozók, tematikus foglalkozások. Az egyes programok ismertetőit közzétesszük könyvtárunk honlapján illetve Facebook oldalán.

A KÖNYVTÁRI NAPOK programkínálatából: 

 


Tovább ►

ÁPR
27

Az olvasókör áprilisi találkozója: Domokos Géza naplójáról beszélgettünk

Az Olvasókör huszonnegyedik találkozójára szép számban gyűltünk ismét össze a könyvtár előadótermében 2017. április 24-én. A Naplók világa című sorozat keretében ezúttal Székedi Ferenc ismertette Domokos Géza Apályban című naplóját az 1988-as esztendőről. 

Tovább ►

ÁPR
20

OLVASÓINK FIGYELMÉBE

2017. április 21-én, pénteken a Könyvtárosok Napját ünnepeljük. Ezen a napon közönségszolgálatunk szünetel. Megértésüket köszönjük!

Tovább ►

ÁPR
13

KÖLTÉSZETNAP - MÁSKÉPP: Korpa Tamás és Muszka Sándor költők a könyvtárban

A Kájoni János Megyei Könyvtárban kortárs költők vendégeskedtek a költészet napja alkalmából, szerdán április 12-én. A meghívottakkal, Korpa Tamás és Muszka Sándor költőkkel Murányi Sándor Olivér író beszélgetett.

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

NYÁRI PROGRAM:

JÚNIUS 19 - SZEPTEMBER 15. 

 HÉTFŐ:   12 - 20 

KEDD:   8 - 16 

SZERDA:  8 - 16

CSÜTÖRTÖK:  8 - 16

 PÉNTEK:  8 - 13

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

AUG
27

120 éve

1897. augusztus 27. Székelyudvarhelyen született Tomcsa Sándor író, karikaturista.

Tovább ►

AUG
08

100 éve

1917 augusztus 08. Gyergyószentmiklóson született Kormos Gyula, családi nevén Székely, újságíró, szerkesztő, író.

Tovább ►

AUG
06

50 éve

1967. augusztus 06. Budapesten meghalt Áprily Lajos költő, műfordító.

Tovább ►

AUG
05

125 éve

1892. augusztus 05. Gyergyócsomafalván született Csíky János orvos, szakíró.

Tovább ►

AUG
02

145 éve

1872. augusztus 02. Székelyudvarhelyen született Endes Miklós történész.

Tovább ►

<< < 2017 AUGUSZTUS > >>
H K SZ CS P SZ V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost