Keres
2018. június  23., szombat, Zoltán
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

MáRC
23

AZ OLVASÓKÖR MÁRCIUSI TALÁLKOZÓJA: Tonelli Sándor Ultonia című riportkönyvéről

A tényirodalmi alkotásokkal foglalkozó sorozat második megbeszélésén Tonelli Sándor közgazdász és társadalmi szakíró Ultonia című riportkönyvét ismertette Székedi Ferenc publicista.  A huszadik század elején élt Tonelli 1929-ben megjelent könyve tulajdonképpen részletes beszámoló arról a Kárpát-medencei magyarság létét fenyegető tömegjelenségről, amelyet kivándorlásnak, migrációnak nevezünk s amelynek során százezrek hagyták el szülőföldjüket, az Újvilágban megtalálandó boldogulás reményében. 

Tovább ►

MáRC
16

HIRDETÉS: Hargita Megye Tanácsa pályázatot hirdet a Kájoni János Megyei Könyvtár menedzseri tisztségének betöltésére

Hargita Megye Tanácsa pályázatot hirdet a Kájoni János Megyei Könyvtár menedzseri tisztségének betöltésére. A versenyvizsgára Hargita Megye Tanácsa székhelyén, Csíkszereda, Szabadság tér 5.szám alatt kerül sor.

A jelentkezők a pályázati anyagot, a Kájoni János Megyei Könyvtár tevékenységének menedzsmenttervét (konkrét megoldásokkal, várt eredményekkel és az elvárások teljesítéséhez szükséges források becslésével), nyomtatva és elektronikusan (adathordozón), 2018. április 09-ig, 16.00 óráig nyújthatják be zárt borítékban (aláírás nélkül) Hargita Megye Tanácsa menedzsment vezérigazgatóságának Humánerőforrás részlegére, a megyeháza 132-es irodájában. Részletek:

Tovább ►

MáRC
15

Az 1848-as márciusi eseményeket idéztük fel és kokárdát készítettünk a gyermekkönyvtárban

Az 1848-as forradalom és szabadságharc márciusi eseményeit idéztük fel ma a Kájoni János Megyei Könyvtár gyermekrészlegén szervezett foglalkozáson, a Petőfi Sándor Álatános Iskola kisiskolásaival és otthon tanuló diákok csoportjával, délelőtt 11 órai kezdettel. Miután a márciusi forradalmi eseményekről hallhattak a kisdiákok a  könyvtárosoktól, a kézműves foglalkozáson mindenki elkészíthette saját kokárdáját a  gyermekkönyvtárosok irányításával.

Tovább ►

MáRC
13

1848 MÁRCIUS IDUSA – ünnepeljünk együtt. Csoportos foglalkozás és kézműveskedés kisiskolásoknak

Az 1848-as forradalom és szabadságharc márciusi eseményeit felidéző gyermekfoglalkozásokkal várják az I-IV osztályos kisiskolás csoportokat a Kájoni János Megyei Könyvtár gyermekkönyvtárába, 2018. március 15-én délelőtt 11 órától. A márciusi forradalmi eseményeket rajzban is megörökíthetik a kisdiákok a foglalkozás során, de készíthetnek zászlót, könyvjelzőt, kokárdát is a gyermekkönyvtárosok irányításával. A csoportok részvételének egyetlen feltétele az előzetes jelentkezés, a gyermekkönyvtárban személyesen, vagy a következő telefonszámon: 0740132590. (A helyek száma korlátozott, ezért a jelentkezés sorrendjét vesszük figyelembe).

Tovább ►

MáRC
13

SZÖVEGEKBEN CSEMEGÉZVE - dr. Tapodi Zsuzsa könyvbemutatója

Dr. Tapodi Zsuzsa egyetemi professzor, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara, Humántudományok Tanszékének oktatója új irodalmi tanulmánykötete Szövegekben csemegézve címmel jelent meg, Itinerare textuale címmel román nyelvű kötete is megjelent a szerzőnek. 2018. március 12-én délután a Kájoni János Megyei Könyvtárban szervezett találkozón összegyűlt népes hallgatóság előtt a szerzővel Lajos Katalin és Tomonicska Ingrid egyetemi oktatók beszélgettek a kötetekről, az irodalmi szövegek értelmezésének izgalmas útjairól, szempontjairól, a megtalálás és megértés öröméről. Részletek:

Tovább ►

MáRC
07

OLVASÓINK FIGYELMÉBE

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a könyvtár 2018. március 8-án zárva tart.

Megértésüket köszönjük!

Tovább ►

MáRC
06

OLVASS, SZÍNEZZ, GYŰJTS ÉS NYERJ GYEREKNAPRA! – felhívás gyerekeknek

A Kájoni János Megyei Könyvtár gyermekkönyvtára játékos könyvtárhasználói nyereményjátékot indít általános iskolás gyerekeknek: 

Kedves gyerekek, ha szerettek olvasni, és már beiratkoztatok könyvtárunkba, ajándékcsomagot nyerhettek gyermeknapra, ehhez nem kell mást tennetek, mint eljönni a könyvtárba, könyvet kölcsönözni, olvasni, színezni, gyűjteni és nyerni! Gyűjtsétek össze és színezzétek ki a hat könyvjelzőt! Részletek: 

Tovább ►

MáRC
05

Könyvcsata - országos döntő Csíkszeredában

2018. március 2.-án a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár volt az elmúlt évi Könyvcsata országos döntőjének házigazdája.  Az ország tizenegy megyéjéből érkezett versenyzők, valamint Hargita megye képviselői ajánlották kedvenc gyermek- illetve ifjúsági regényüket a verseny keretében olvasottak közül. A zsűri díjazta a legihletettebb bemutatót, a legjobb érvelést, valamint a közönséggel leginkább együttműködő versenyzőt, és kitüntette az Év olvasóját, mindkét korcsoportban. 

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ -PÉNTEK:

   8 - 18 

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

JúN
10

290 éve

1728. június 10. Gyulafehérváron meghalt Antalfi János /Antalffy/, Erdélyi római katolikus püspök 1724-1728 között.

Tovább ►

JúN
05

85 éve

1933. június 5. Gyergyószárhegyen meghalt Szini Lajos író, újságíró.

Tovább ►

JúN
05

50 éve

1968 június 5. Székelyudvarhelyen meghalt Jaklovszky Dénes, pedagógiai szakíró, műfordító. 

Tovább ►

JúN
02

125 éve

1893. jún. 2. Csíkszentimrén született Bálint Ákos népművelő, tankönyvíró, zeneszerző.  

Tovább ►

<< < 2018 JÚNIUS > >>
H K SZ CS P SZ V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost