Keres
2019. február  16., szombat, Julianna
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

NOV
23

Borsodi L. László Szétszórt némaság című új verseskötetét mutatták be

Telt ház előtt mutatták be Borsodi L. László költő, irodalomtörténész legújabb  prózaverskötetét tegnap délután, 2018. november 22-én a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében. A Szétszórt némaság című kötet az Erdélyi Híradó Kiadó és a Fiatal Írók Szövetsége gondozásában jelent meg, Ráduly Margit képzőművész illusztrálta.
Fekete Vince József Attila-díjas költő beszélgetett a szerzővel. Köszöntőjében elmondta: a hiány és az emlékezés dominálja a könyv hangulatát, az alkotást akár regényként is olvashatjuk.                    

Tovább ►

NOV
22

Füstös Magdolna: Férfi a nőben című könyvének bemutatója

Füstös Magdolna Férfi a nőben című kötetét ismerhették meg az érdeklődők november 21-én délután a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében. A kötetet bemutatta és a szerzővel beszélgetett Daczó Katalin újságíró. A könyv a szerző második kötete, amelynek az eladásából befolyó összeget Flora Beáta támogatására ajánlotta fel. 

Tovább ►

NOV
20

Tudománytörténeti kiállítás és könyvbemutató a Tusnádfürdői Városi Könyvtár szervezésében

Hétfőn, november 19-én délután a Tusnádfürdői Városi Könyvtárban nyitották meg a Magyar géniuszok címet viselő tudománytörténeti vándorkiállítást. A nyolcvan poszterből álló tárlat a Magyarországon született tudósokat és eredményeiket mutatja be. A megnyitó után került sor Mag József Örömkaland című könyvének bemutatójára. Részletek:

Tovább ►

NOV
18

A Magyar Nyelv Napja alkalmából idén hárman vehették át a Kájoni János-díjat

Magyar Nyelv Napja alkalmából szervezett ünnepi rendezvényen, pénteken november 16-án a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében adták át a 2018-as Kájoni János-díjakat. A Hargita Megye Tanácsa által alapított díjat idén három csíkszeredai személyiség vehette át: Balázs Lajos néprajzkutató, Mirk László nyugalmazott tanár és Cseke Gábor író részesült a kitüntetésben. A díjazottak a magyar nyelv ápolása, szokásaink megismerése és azok átadása érdekében rendkívüli munkát végeztek – mondta köszöntőjében Borboly Csaba, a megyei önkormányzat elnöke. Bővebben:

Tovább ►

NOV
18

A Magyar Nyelv Napja - Várady Péter Pál és Lőwey Lilla új albumaikat mutatták be

Várady Péter Pál és Lőwey Lilla, az ismert veszprémi szerzőpáros visszatérő vendégei könyvtárunknak. A Magyar Nyelv Napja alkalmából szervezett ünnepi rendezvényen két új erdélyi tematikájú fotóalbumukat mutatták be:  A Bihar-hegység - A Király-hágótól a Bihar-hágóig című albumot, amelyben csodálatos tájak fotóit láthatjuk. A másik kötet pedig beilleszkedik a kiemelkedő erdélyi egyéniségeket bemutató könyveik sorába: Kemény János, a marosvécsi mecénás - Az Erdélyi Helikon alapítója emlékének adóznak a szerzők ezzel az albummal. 

Tovább ►

NOV
14

Magyar Nyelv Napja 2018

A Magyar Nyelv Napját november 13-án üneplejük, ugyanis 1844-ben ezen a napon a pozsonyi országgyűlés a magyar nyelvet államnyelvvé nyilvánította.  2015 óta Romániában is hivatalosan ünnepeljük ezt a napot.
A Magyar Nyelv Napja előtt tisztelgő Hargita megyei programsorozat keretében 2018. november 16-án, 17 órai kezdettel ünnepi rendezvényre kerül sor a Kájoni János Megyei Könyvtárban, Hargita Megye Tanácsával közös szervezésben. Az ünnepségen átadják a  Hargita Megye Tanácsa által alapított Kájoni János-díjakat.  Részletek: 

Tovább ►

NOV
14

Dr Seregi János könyvbemutatója: AZ ÉN ERDÉLYIEIM, ERDÉLYEIM ÉS EGYEBEK….

A Magyar Tudomány Napja alkalmából dr. Seregi János, a Budapesti Állatorvostudományi Egyetem professzora látogatott Csíkszeredába 2018. november 9-én. Az én erdélyieim, Erdélyeim és egyebek... című könyvét mutatták be a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében.

Tovább ►

NOV
13

Légy kreatív! Készíts te is BOOKFACE fotót!

BookFace fotóversenyt hirdet a Kájoni János Megyei Könyvtár 2018. november 12 és december 12 között.
A BookFace játék lényege egy könyv borítóján szereplő emberi arc, (szem, kéz, haj, vagy más testrész) és valóságos személyek közti összhang vagy hasonlóság. A játékban olyan fotókkal lehet részt venni, ahol a borítón látható arcot, kezet, szemet, vagy más testrészt behelyettesítve vagy kiegészítve, azt az illúziót kelthetjük, hogy a borító és a valóságos személy azonos.
A verseny célja az olvasás népszerűsítése, valamint az olvasók kreativitásának felfedezése. A verseny szabályzata: 

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK: 

  8 - 18

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

FEB
28

90 éve

 1929. február 28. Csíkszeredában született Gál Elemér író, újságíró, szerkesztő, tanár, pedagógiai szakíró.

Tovább ►

FEB
15

85 éve

1934. február 15-én Győrben meghalt Kölönte Béla helytörténész, író.

 

Tovább ►

FEB
05

25 éve

1994. február 5. Kolozsváron meghalt Nagy Borbála regény- és színműíró, műfordító.

Tovább ►

FEB
03

190 éve

1829. február 3. Székelylengyelfalván született Orbán Balázs etnográfus, geográfus, történész, közíró és politikus.

Tovább ►

<< < 2019 FEBRUÁR > >>
H K SZ CS P SZ V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost