Keres
2017. október  21., szombat, Orsolya
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

MáJ
29

Olguţa şi un bunic de milioane - gyerekfoglalkozással egybekötött író-olvasó találkozó Hargita megyében

Több mint százötven gyerek részvételével zajlott le a XIII. Hargita Megyenapok keretében szervezett, gyerekfoglalkozással egybekötött találkozó Alex Moldovan íróval és Vass József illusztrátorral.

Tovább ►

MáJ
26

OLVASÓINK FIGYELMÉBE

2017. JÚNIUS 1, 2, 5-ÉN A KÖNYVTÁR ZÁRVA TART

Megértésüket köszönjük!

Tovább ►

MáJ
26

SZENT LÁSZLÓ NYOMÁBAN SZÉKELYFÖLDÖN

Szent László nyomában Székelyföldön címmel indított interaktív játékos foglalkozásokat diákcsoportok számára a Kájoni János Megyei Könyvtár, a lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából meghirdetett Szent László-emlékévhez csatlakozva. A XIII. Hargitai Megyenapok eseményeinek részeként, Hargita Megye Tanácsának támogatásával 2017. május 25-én került sor az első foglalkozásra a megyei könyvtár előadótermében. A Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium hatodikos diákjai ismerkedtek játékos formában a Szent Lászlóhoz kapcsolódó székelyföldi kulturális- és történelmi örökséggel, legendákkal, hagyományokkal, építészeti és művészettörténeti emlékekkel.

Tovább ►

MáJ
26

HELYISMERETI KÉPZÉS ROMÁNIAI MAGYAR KÖNYVTÁROSOKNAK

A Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesülete a budapesti Könyvtari Intézettel közösen helyismereti témájú képzést szervez romániai magyar könyvtárosok számára. 

A Helyismereti, helytörténeti információk közzététele honlapokon című képzésre 2017. június 20-21 között kerül a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében (Csíkszereda, Stadion utca, 1/b).

Oktatók: Sándor Tibor, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest Gyűjteményének vezetője és Takáts Béla, a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény szakmai igazgatóhelyettese.  A képzés a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány valamint a  Bethlen Gábor Alap támogatásával valósul meg. Részletek:  

Tovább ►

MáJ
23

Az Olvasókör májusi találkozóján egy első világháborús naplót ismertünk meg

Az Olvasókör legutóbbi találkozóján május 22-én Horváth Aranka mutatta be Imre Gábor kadét A pokol tornácán címmel 2016-ban megjelent doberdói naplóját. A felolvasott részletek érzékeltették, amit a könyv  budapesti bemutatásakor Pollmann Ferenc hadtörténész megfogalmazott: a „pokol tornáca" elnevezés erősen eufemisztikus, mert a háború alatt a Doberdói-fennsík maga volt a pokol. 

Tovább ►

MáJ
23

A Kájoni János Megyei Könyvtárat mutatta be az Aktuális magazin - Erdély TV

Az Erdély TV Aktuális magazinműsorában 2017. május 19-én a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárról, az intézmény rendezvényeiről, programjairól  beszélgettek. A Hargita Stúdió videofelvétele megtekinthető alább:

Tovább ►

MáJ
22

Befejeződtek az idei Könyvtári Napok – középpontban a környezetvédelem

A környezetvédelem témája állt a Kájoni János Megyei Könyvtár által szervezett Könyvtári napok középpontjában – kapcsolódva a könyvtár idei tematikus évéhez. A 2017. május 19-ig tartó, kéthetes rendezvénysorozattal minden korosztályt igyekeztünk megszólítani, hogy a változatos programkínálatban mindenki találjon számára megfelelő programot. A környezetvédelem témaköréhez kapcsolódott a május 8-án kezdődött Könyvtári napok programjai közül kettő is.  Bővebben:

Tovább ►

MáJ
17

ZÖLDBUSZ - több mint 1400 gyerek vesz részt a környezetvédelmi oktató programban

Utazó tanteremként berendezett ZÖLDBUSZ áll a Kájoni János Megyei Könyvtár parkolójában öt napon át, 2017. május 15-19 között. Az idei Könyvtári Napok középpontjában a környezetvédelem témája áll, a programsorozat részeként több mint 1400 óvodás, általános és középiskolás diák vesz részt a Zöldbuszban tartott interektív környezetvédelmi témájú foglalkozásokon. Természetismeretre, a természet szeretetére, védelmére oktatják a gyerekeket és fiatalokat két civil szevezet munkatársai. A program az óvodástól a középiskolás korig minden korosztálynak szól, hiszen a környezettudatosságra való nevelés nagyon fontos. A projekt működtetője a The European Nature Trust Alapítvány, a Zöldbusz a könyvtár meghívására érkezett Csíkszeredába, a programot Hargita Megye Tanácsa támogatja. Bővebben:

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ -PÉNTEK:

   8 - 18 

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

OKT
24

110 éve

1907. október 24. Madéfalván született Fuchs Simon történész, közíró.

Tovább ►

OKT
15

165 éve

1852. október 15. Kolozsváron meghalt Kováts Miklós erdélyi római katolikus püspök.

Tovább ►

OKT
03

110 éve

1907. október 03. Székelyszentléleken született P. Benedek Fidél ferences szerzetes, történész.

Tovább ►

<< < 2017 OKTÓBER > >>
H K SZ CS P SZ V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost