Keres
2018. december 14., péntek, Szilárda
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

OKT
02

ISMERJÜK MEG ÉRTÉKEINKET! – honismereti kvíz-vetélkedők diákoknak

A KÁJONI JÁNOS MEGYEI KÖNYVTÁR FELHÍVÁSA 

Székelyföld gazdag, sokszínű kulturális és természeti értékeire büszkék lehetünk, és másoknak is megmutathatjuk értékeinket. Ha kíváncsi vagy, és szeretnél te is még többet tudni régiónk változatos természeti kincseiről, kulturális örökségünkről, nagyjainkról, gyere el a könyvtárba és mérd össze tudásodat másokkal egy játékos online kvíz-vetélkedőn. A részvételhez nem kell más, csak okostelefon!

A IX. Székelyföld Napok eseményeinek sorában 2018. október 18-án három Hargita megyei helyszínen szervezünk kvíz-vetélkedőt fiataloknak: délelőtt 10 órától Tusnádfürdőn a városi könyvtárban, 13 órai kezdettel Csíkszeredában, a Kájoni János Megyei Könyvtárban. Valamint Csíkdánfalván a település könyvtárában. Részletek: 


Tovább ►

OKT
02

VAKRANDI EGY KÖNYVVEL

Vakrandi egy könyvvel címmel indul 2018. október 8-án a Kájoni János Megyei Könyvtár új rendhagyó olvasásnépszerűsítő akciója. A meglepetéseket kedvelő olvasók előre becsomagolt könyvek közül vakon választhatnak kedvükre valót.
A közelmúltban sok friss, érdekes kiadvánnyal gazdagodott a könyvtár, amelyek októbertől már kikölcsönözhetők. A most induló könyves játék lényege, hogy a könyvtár felnőtt kölcsönző részlegén elhelyezett, becsomagolt könyvek közül bárki választhat magának egyet, anélkül, hogy tudná mit visz haza.

Tovább ►

OKT
02

IDŐSEK VILÁGNAPJA A KÖNYVTÁRBAN – Szathmári Ferenc a népművészetről tartott előadást

Az Idősek Világnapján, 2018. október 1-én, 12 órakor köszöntöttük a könyvtár számítógépkezelői tanfolyamán résztvett nyugdíjasokat. André Katalin könyvtáros köszöntője után meghívott előadónk Szathmári Ferenc, a Romániai Magyar Népművészek Egyesületének elnöke a népművészetről tartott előadást. A rendezvény végén a jelenlevő idősek egy csésze tea és sütemény mellett beszélgethettek.

Tovább ►

SZEPT
29

A mese ölelése – a Népmese Napja Csernik Pál Szendével

A Népmese Napját ünnepeltük 2018. szeptember 28-án a Kájoni János Megyei Könyvtárban. Az immár hagyományos esemény meghívott vendég-előadója idén Csernik Pál Szende székely mesemondó és lábbábos volt, aki ismét a mese csodás világába repítette közönségét. Csernik Szende meséi felnőtthöz és gyerekhez egyaránt szólnak, igazi lélekből szóló mesék, amelyek által megelevenednek elfelejtett értékeink, arra tanít meséivel, hogy ne feledjük el a nagyanyáinktól tanult bölcsességet.

„Hiszem, hogy a vándorszínházam visszaadja azt a lélekszót, amiben a székely ember oly rég otthon van s játszódik a lelke benne, a székely mesékben!" - vallja a székely mesemondó.

Tovább ►

SZEPT
21

Mesék a léleknek - meseterápia felnőtteknek román nyelven

Felnőtteknek szóló román nyelvű meseterápiás könyvtári foglalkozásra került sor 2018 szeptember 20-án délután könyvtárunk előadótermében. 

Tovább ►

SZEPT
20

IX. SZÉKELYFÖLD NAPOK - „Örökségünk: a múlt és a jövő találkozása"

Hargita, Kovászna és Maros Megye Tanácsa, kulturális intézményei közreműködésével, továbbá helyi közösségekkel és civilszervezetekkel közösen, idén kilencedik alkalommal szervezi meg a Székelyföld Napokat október 12–21. között.  A kulturális örökség európai évében a programsorozat mottója: „Örökségünk: a múlt és a jövő találkozása" – e tematikához igazodva, a Kájoni János Megyei Könyvtár térségünk kulturális örökségére és természeti értékeire igyekszik ráirányítani a fiatal korosztályok figyelmét.  Könyvtári programok az eseménysorozat keretében:  

Tovább ►

SZEPT
18

Az Olvasókör szeptemberi találkozója: Cseke Gábor két olasz író műveit mutatta be

Az Olvasókör első őszi találkozóján szeptember 17-én délután Cseke Gábor, a kör animátora két olasz író műveit mutatta be, jellegzetes részleteket is felolvasva Carlo Levi és Gavino Ledda műveiből.

Tovább ►

SZEPT
14

A mese varázslatos világában Luzsi Margóval

Luzsi Margó, az egri Bródy Sándor Könyvtár könyvtárosa, a kiváló mesemondó és meseterapeuta volt tegnap délután, 2018. szeptember 13-án könyvtárunk vendége. Kicsiket és nagyokat egyránt elvarázsolt lélekfrissítő meséivel. Észrevétlenül kapcsolódott be a közönség a játék és mese csodás világába. Luzsi Margó az E' mese vár olvasásnépszerűsítő program működtetője, a Mesélj nekem könyvsorozat szerkesztője, akit sokan ismernek Erdélyben is. Ezúttal négy kevésbé ismert magyar híresség élettörténetét hozta el nekünk A szent, az olvasó, a postás és a költő címmel. Bővebben: 

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK: 

  8 - 18

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

DEC
26

110 éve

1908. december 26.  Kászonjakabfalván született Pataki József történész, egyetemi tanár, a történelemtudományok doktora, a MTA tagja. 

Tovább ►

DEC
20

85 éve

 1933. december 20. Csíkrákoson született Kosz Szilveszter, id. táncmester, koreográfus.

Tovább ►

DEC
04

135 éve

1883. december 4. Betfalván született Tompa László költő, műfordító, lapszerkesztő.

Tovább ►

<< < 2018 DECEMBER > >>
H K SZ CS P SZ V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost