Keres
2019. február  16., szombat, Julianna
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

OKT
16

Könyvtárak a minőségért – a RMKE szakmai konferenciája a VI. Székelyföld napok keretében

Kétnapos szakmai-tudományos konferenciának és a Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesülete (RMKE) tizedik  vándorgyűlésének adott otthont 2015. október 14-15-én a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár. Az idei konferenciát Könyvtárak a minőségért címmel szervezte meg a RMKE,  a Bethlen Gábor Alap és a Communitas Alapítvány támogatásával,  a Kájoni János Megyei Könyvtárral és Hargita Megye Tanácsával karöltve  a VI. Székelyföld Napok programsorozatának keretében. A szakmai előadások és beszélgetések alkalmat teremtettek a hazai vagy külföldi könyvtári szolgáltatások területén bevált jó gyakorlatok megosztására, a minőségi szolgáltatások kialakítására irányuló innovatív kezdeményezések bemutatására.

Tovább ►

OKT
16

Mesés Székelyföld - könyvtári foglalkozások Homoródalmáson és Székelyvarságon

A VI. Székelyföld Napok eseménysorozatának részeként, október 9-én és 13-án Mesés Székelyföld címmel szerveztek játékos foglalkozásokat általános iskolások számára a Kájoni János Megyei Könyvtár munkatársai  A rendezvényekre Homoródalmás és Székelyvarság községi könyvtáraiban került sor a Kájoni János Megyei Könyvtár által elindított Kistelepülési könyvtárfejlesztő program keretében, amelyet Hargita Megye tanácsa támogat.

Videófelvétel a rendezvényről: 

Könyvtári foglalkozás a VI. Székelyföld Napok alkalmával


Tovább ►

OKT
15

Hermann Gusztáv Székelyudvarhely művelődéstörténete című könyvének bemutatója

Hermann Gusztáv Székelyudvarhely művelődéstörténete című kötetének bemutatójára megtelt érdeklődőkkel október 14-én délután könyvtárunk előadóterme. A VI. Székelyföld Napok programsorozatában szervezett találkozón Hermann Gusztáv újra kiadott, Székelyudvarhely művelődésének múltját feltáró kötetét ismerhették meg az érdeklődők, amelyet Hermann Gusztáv Mihály történész – a szerző fia – jegyzetekkel bővítve rendezett sajtó alá, és a Pro Print Kiadó jelentetett meg idén. Meghívott vendégeként Hermann Gusztáv Mihály történész beszélt édesapja munkásságáról, helytörténeti-művelődéstörténeti témájú munkájának keletkezéséről. A családias hangulatú beszélgetést Lövétei Lázár László, a Székelyföld kulturális folyóirat főszerkesztője vezette, Burus Endre a Pro Print kiadó vezetője is köszöntötte a hallgatóságot.

Tovább ►

OKT
15

Versenyvizsgázók figyelmébe!

Tovább ►

OKT
14

Színházasság - kabaré és könyvbemutató Székely Szabó Zoltánnal

A VI. Székelyföld Napok keretében mutatta be a Kájoni János Megyei Könyvtárban 2015. október 13-án délután Székely Szabó Zoltán színész, humorista Színházasság című könyvét.

Tovább ►

OKT
13

Vezérek és atyafik - Ambrus Lajos székelyföldi mondákat tartalmazó kötetét mutattuk be

A VI. Székelyföld Napok rendezvénysorozat keretében Ambrus Lajos Vezérek és atyafik – Székelyföldi mondák, regék, történetek című kötetét muttták be a Kájoni János Megyei Könyvtárban 2015. október 12-én, hétfőn 17 órától. Czegő Zoltán író, költő mondott bevezetőt és beszélgetett a szerzővel.

Tovább ►

OKT
05

Könyvtárak a minőségért – szakmai-tudományos konferencia

A Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesülete a Kájoni János Megyei Könyvtárral valamint Hargita Megye Tanácsával karöltve kétnapos szakmai-tudományos konferenciát szervez. A szakmai találkozóra a VI. Székelyföld Napok programsorozatának keretében, 2015. október 14-15. között kerül sor Csíkszeredában, a Kájoni János Megyei Könyvtárban. A Könyvtárak a minőségért címmel szervezett konferencia fő témája a minőségi szemlélet meghonosítása és fejlesztése a romániai magyar könyvtárosok körében, hazai és külföldi jó gyakorlatok bemutatása a romániai magyar könyvtári szolgáltatások fenntarthatósága és fejlesztése érdekében.

A rendezvény fő támogatói: a Bethlen Gábor Alap és a Communitas Alapítvány.

A részletes program alább olvasható.

Tovább ►

OKT
05

MESÉS SZÉKELYFÖLD – könyvtári foglalkozások gyerekeknek – a Kistelepülési Könyvtárfejlesztő Program keretében

A VI. Székelyföld Napok eseménysorozatának részeként, október 8-18. között kerül sor a Kájoni János Megyei Könyvtár által elindított Kistelepülési könyvtárfejlesztő program rendezvényeire két Hargita megyei községi könyvtárban. Mesés Székelyföld címmel szerveznek játékos foglalkozásokat általános iskolások számára a Kájoni János Megyei Könyvtár munkatársai, a programban résztvevő Homoródalmás és Székelyvarság községi könyvtáraival közösen.

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK: 

  8 - 18

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

FEB
28

90 éve

 1929. február 28. Csíkszeredában született Gál Elemér író, újságíró, szerkesztő, tanár, pedagógiai szakíró.

Tovább ►

FEB
15

85 éve

1934. február 15-én Győrben meghalt Kölönte Béla helytörténész, író.

 

Tovább ►

FEB
05

25 éve

1994. február 5. Kolozsváron meghalt Nagy Borbála regény- és színműíró, műfordító.

Tovább ►

FEB
03

190 éve

1829. február 3. Székelylengyelfalván született Orbán Balázs etnográfus, geográfus, történész, közíró és politikus.

Tovább ►

<< < 2019 FEBRUÁR > >>
H K SZ CS P SZ V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost