Keres
2018. február  21., szerda, Eleonóra
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

JAN
15

A MÉDIA VILÁGA – előadások, beszélgetések a kortárs médiáról

A média világa címmel indult előadás-sorozat  2014. január 14-én a Kájoni János Megyei Könyvtárban. Május végéig kéthetente kerül sor a kortárs média kérdéseivel foglalkozó előadásokra, beszélgetésekre. Az előadó, Székedi Ferenc újságíró, közíró főleg fiatalok, elsősorban középiskolások számára szeretne kapaszkodókat nyújtani ahhoz, hogy a 21. századi média bonyolult világában képesek legyenek eligazodni. Az első előadásra érkező közönség közt voltak fiatalok, középiskolások és egyetemi hallgatók is, de szép számmal voltak jelen a téma iránt érdeklődő felnőttek is.

Tovább ►

DEC
24

ÜNNEPI NYITVATARTÁS

December 23.  8 – 20
December 24.  8 – 16
December 25.  zárva
December 26.  zárva
December 27.  zárva
December 30.  8 – 20
December 31.   zárva
Január 1.          zárva
Január 2.          zárva
Január 3.          zárva

Tovább ►

DEC
23

Mesés Advent - záróünnepség december 23-án

December 23-án igazi karácsonyi hangulatú záróünnepséggel ért véget a gyermekkönyvtár adventi programsorozata. Az adventi ünnepvárás időszakában december 2. és 23. között Mesés adventi kalendárium címmel meseolvasásra hívtuk a gyerekeket szüleikkel, nagyszüleikkel együtt, minden nap 13.30 órakor egy-egy mesét hallgathattak meg a résztvevők a gyermekkönyvtárban, majd beszélgettek a mesék kapcsán a karácsonyról, az ünnep jelentőségéről.  Minden kedden és csütörtökön délelőtt  Zenés karácsony címmel ünnepváró foglalkozásokra vártuk a gyermekkönyvtárba a kisisklolás és óvodás csoportokat. Ünnepváró programjainkon több mint 600 gyerek vett részt decemberben a gyermekkönyvtárban. 

Tovább ►

DEC
20

Az ördög cimborája / Fârtatul diavolului - könyvbemutató a Megyei Könyvtárban

2013. december 18-án 18.00 órától kétnyelvű könyvbemutóra került sor a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében.

Tovább ►

DEC
17

Bora birodalmában - Kiss Bora színművész kiállítását nyitottuk meg a könyvtárban

Kiss Bora varázsalatos birodalmának vendégei lehettünk december 16-án délután,  könyvtárunk előadótermében. 

Kiss Bora, akit színművészként, a Csíki Játékszín társulatának tagjaként, színészi játáka által ismer a csíkszeredai közönség, képzőművészként is bemutatkozott Csodát, Álmot, Színeket a Világnak című kiállításával. Marosvásárhelyi és sepsiszentgyörgyi kiállítása után a csíkszeredaiak is megismerkedhetnek különleges hangulatú, varázslatos mesevilágot idéző alkotásaival. Több mint nyolcvanan érkeztek, barátok, ismerősök, művészetkedvelők, hétfőn délután a kiállítás megnyitójára.  

Tovább ►

DEC
16

KARÁCSONYI GYÖNGYVARÁZS – egyedi gyöngyékszerek kiállítása nyílt meg a Gyöngyitisz klub tagjainak alkotásaiból

Karácsonyi gyöngyvarázs címmel a Gyöngyitisz gyöngyfűző klub tagjai által készített egyedi gyöngyékszerekből nyílt kiállítás könyvtárunk előadótermében december 13-án 17 órától.  Szemet gyönyörködtető alkotások, egyedi, kézzel készített ékszerek tekinthetők meg a kiállításon, harminc gyöngyfűzőnek összesen 150 darab alkotása lesz látható december 23-ig.  

Tovább ►

DEC
13

Szávai Géza író csíkszeredai gyerekekkel találkozott könyvtárunkban

2013. december 12-én, csütörtökön délelőtt a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében csíkszeredai gyerekolvasóival találkozott Szávai Géza. Az írót nagyon érdeklik a gyerekek, akikkel találkozik. És engedi, kéri, hogy a gyerek is megmutassa, mire képes. Így a gyerekek is alkothatnak ezeken a találkozókon. A Nagy Imre Általános Iskola hetedikesei és a Petőfi Sándor Általános Iskola ötödik osztályos kisdiákjai magyartanáraik kíséretében érkeztek a találkozóra. Szávai Géza saját könyveit mutatta fel nekik, regényeit és mesekönyveit is. Rövid időn belül vidám, oldott légkört teremtett, gyerekkacagástól, tapstól volt hangos a könyvtár. Nagyon jó hangulat uralkodott a találkozó alatt.

Tovább ►

DEC
13

Vidám regényes est Szávai Géza íróval a könyvtárban

A "Komédiák és tragédiák a világ közepén" címmel szervezett vidám regényes esten Szávai Géza íróval találkozhattak december 12-én este a csíkszeredai olvasók.
Könyvtárunk előadótermében negyvennégyen vettek részt a találkozón, a felolvasással, dedikálással társuló szerzői esten Ferenczes István költő beszélgetett az íróval.

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ -PÉNTEK:

   8 - 18 

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

FEB
27

75 éve

1943. február 27. Ukrajnában, Sztári Mihajlovka-ban meghalt Salamon Ernő költő. 

Tovább ►

FEB
26

130 éve

1888. február 26. Borszéken született Mátyás Mátyás orvosi szakíró.

Tovább ►

FEB
07

135 éve

1883. február 7-én Csíkvárdotfalván született, Pál Gábor, bethlenfalvi, közéleti személyiség, politikai közíró, szenátor. 

Tovább ►

FEB
06

125 éve

1893. február 6. Csíkkozmáson született Kovács Dénes tanár, gyerek- és ifjúsági író. 

Tovább ►

FEB
04

130 éve

1888. február 4. Gyergyóditróban született Csiby Andor szerkesztő, újságíró, helytörténész, közíró, a gyergyói művelődési élet szervezője. 

Tovább ►

FEB
01

145 éve

1873. február 1. Olaszországban, Meranoban meghalt Kiss Ferenc katonai szakíró, 1848-49-es szabadságharcos, egyetemi tanár. 

Tovább ►

<< < 2018 FEBRUÁR > >>
H K SZ CS P SZ V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost