Keres
2018. június  23., szombat, Zoltán
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

ÁPR
24

A MÉDIA VILÁGA – Székedi Ferenc előadás-sorozatának befejező része

Székedi Ferenc közíró előadás-sorozatát elsősorban fiatalok, diákok számára indítottuk 2014 januárjában, azzal a szándékkal, hogy a kortárs médiával kapcsolatos fogalmak, kérdések tisztázása révén segítsen eligazodni a mai média bonyolult világában, az információözönében. A kéthetente sorra kerülő előadások és beszélgetések a felnőtt hallgatóság számára is sokat segítettek  a kortárs média hátterének és összefüggéseinek alaposabb megismerésében. Lehetőségük volt a téma iránt érdeklődőknek arra is, hogy kifejtsék a véleményüket, és a tapasztalataikat megosszák egymással. 

Tovább ►

ÁPR
24

PORTRÉK–METSZŐK–METSZETEK – kiállításmegnyitó a Könyv Napja alkalmából

A Könyvtári Napok programsorozat nyitórendezvényén a Portrék – Metszők – Metszetek című kiállítás megnyitóján vehettek részt az érdeklődők könyvtárunk előadótermében, április 22-én, kedden délután 17 órakor.  A Könyv Napja tematikájába illeszkedő kiállítást Róth András Lajos  történész, a Haáz Rezső Múzeum Tudományos Könyvtárának munkatársa rendezte. A tudományos könyvtár gyűjteményéből szemelvényezve régi korok nagy mestereinek több grafikai műve, többféle típusú portrémetszet tekinthető meg a tárlaton. A könyvgrafika és portrémetszés technikáin túl a régi korok világában kalandozhatunk a kiállított metszeteket, portrékat szemlélve.

Tovább ►

ÁPR
18

ÜNNEPI NYITVATARTÁS

PÉNTEK, ÁPRILIS 18., : 8 -16  

HÉTFŐ, ÁPRILIS 21., : ZÁRVA

Tovább ►

ÁPR
15

KÖNYVTÁRI NAPOK – A KÁJONI JÁNOS MEGYEI KÖNYVTÁR RENDEZVÉNYSOROZATA 2014. ÁPRILIS 22- 30.

A Könyvtári Napok rendezvénysorozatát idén április 22 - 30. között szervezi meg a Kájoni János Megyei Könyvtár.

A könyv és a szerzői jogok világnapja, április 23-a táján kerül sor évente a hagyományos rendezvénysorozatra, amelynek fő támogatója és partnere Hargita Megye Tanácsa. Idén is egy héten át minden nap különböző igényekre figyelő, változatos és gazdag programkínálattal várjuk az érdeklődő közönséget.

Hagyományosan a MEGBOCSÁTÁS HETE is ez az időszak, április 22-30. között a könytár elengedi a késedelmi díjat a 2013. január 1-e után kikölcsönzött dokumentumok visszaszolgáltatásával megkésett olvasóknak.

Tovább ►

ÁPR
11

ISKOLA MÁSKÉNT – élményközpontú könyvtári programok - több mint 1100 résztvevő

2014. április 7 -11 között ismét rendhagyó módon zajlott az oktatás az ország összes iskolájában. Az Iskola másként program keretében öt napon át könyvtárunk is változatos programokkal, foglalkozásokkal, előadásokkal várta az óvodákból és iskolákból érkező csoportokat.  Kora reggeltől délutánig zsibongott a könyvtár, naponta több csoport érkezett, hogy részt vegyenek különböző foglalkozásokon. Programjainkat úgy állítottuk össze, hogy minden korosztály, a legkisebbektől a líceumi osztályokig megtalálja a korának és érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot.

Tovább ►

ÁPR
02

Bodor Ádám Kossuth-díjas író könyvtárunk vendége volt

Bodor Ádám Kossuth-díjas írót látta vendégül tegnap, 2014. április 1-én este a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár. A Sinistra körzet, Az érsek látogatása, a Verhovina madarai szerzője a Székelyföld folyóirat meghívására érkezett városunkba. Könyvtárunk előadóterme zsúfolásig telt az estre, nem csoda, hiszen ritka alkalom, hogy a számos irodalmi díjjal elismert prózaíró nyilvános szereplést vállal. Murányi Sándor Olivér író és Fekete Vince, a Székelyföld főszerkesztő-helyettese beszélgetett az íróval életéről, alkotói módszeréről, írói szabadságról.

Tovább ►

MáRC
28

Öt év BIBLIONET Hargita megyében – konferencia az ünneplés és visszatekintés jegyében

A csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban Öt év BIBLIONET Hargita megyében címmel szervezték meg  2014. március 27-én a BIBLIONET program ünnepi zárókonferenciáját.

Tovább ►

MáRC
26

Öt év BIBLIONET Hargita megyében

Ünneplés és jövőbe tekintés céljából, 2014 március 27-én 9.30-17.00 óra között megszervezzük az Öt év BIBLIONET Hargita megyében című konferenciát a Kájoni János Megyei Könyvtárban.

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ -PÉNTEK:

   8 - 18 

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

JúN
10

290 éve

1728. június 10. Gyulafehérváron meghalt Antalfi János /Antalffy/, Erdélyi római katolikus püspök 1724-1728 között.

Tovább ►

JúN
05

85 éve

1933. június 5. Gyergyószárhegyen meghalt Szini Lajos író, újságíró.

Tovább ►

JúN
05

50 éve

1968 június 5. Székelyudvarhelyen meghalt Jaklovszky Dénes, pedagógiai szakíró, műfordító. 

Tovább ►

JúN
02

125 éve

1893. jún. 2. Csíkszentimrén született Bálint Ákos népművelő, tankönyvíró, zeneszerző.  

Tovább ►

<< < 2018 JÚNIUS > >>
H K SZ CS P SZ V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost