Keres
2018. április  25., szerda, Márk
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

OKT
18

BIBLIS-FELHASZNÁLÓK KÉPZÉSE

A Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesülete (RMKE) szervezésében 2013. október 18-20. között, a Kájoni János Megyei Könyvtárban zajlik a BIBLIS könyvtári szoftver felhasználóinak továbbképzése. A képzés támogatója a Bethlen Gábor Alap. Résztvevői a BIBLIS szoftverrel dolgozó erdélyi magyar anyanyelvű könyvtárosok.

Tovább ►

OKT
17

Barcasági Könyvek – a Barca Kiadó sorozatát mutatta be Veres Emese Gyöngyvér

Könyvtárunk előadótermében ismét népes közönség gyűlt össze, mintegy 40-en jöttek el az október 16-án este tartott könyvbemutatóra. A Barca Kiadó alapítója és vezetője Veres Emese Gyöngyvér néprajzkutató, rádiós, újságíró mutatta be a kiadó sorozatát, a Barcasági Könyvek köteteit.

Az est folyamán Sarány István újságíró beszélgetett a néprajzkutatóval a kiadó alapításáról, a könyvsorozat eddig megjelet köteteiről, a barcasági csángókról, néprajzi kutatásairól, terveiről.

Tovább ►

OKT
10

Online irodalmi adatbázisok – a Kájoni János Megyei Könyvtárban szervezett szakmai képzésen tizennégy romániai magyar könyvtáros vett részt

2013. október 7-8. között a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében Online irodalmi adatbázisok címmel szakmai képzést szervezett a Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesülete (RMKE) az OSZK Könyvtári Intézetével közösen. A kétnapos szakmai képzést a Bethlen Gábor Alap támogatta.
A képzés keretében Téchy Tünde, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár nyugalmazott osztályvezetője szépirodalmi, irodalomtudományi és más szakterületeket érintő adatbázisokat mutatott be a résztvevő romániai magyar könyvtárosoknak. 

Tovább ►

OKT
03

Ismerkedés a könyvtárral, foglalkozások és rendhagyó órák

Elkezdődött a tanév, naponta érkeznek gyerekcsoportok könyvtárunkba. Néha csak rövidebb könyvtárlátogatásra jönnek, ismerkedni a könyvtárral, de egyre több pedagógus veszi igénybe azt a lehetőséget is, hogy rendhagyó tanítási órát tartson a könyvtárban, vagy a gyermekkönyvtárosok által vezetett könyvtári foglalkozáson vesznek részt a csoportok.

Tovább ►

OKT
01

Mese, mese, móka a könyvtári birodalomban – kisiskolás csapatok vetélkedtek a Népmese Napján

Szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ismét megünnepeltük a Népmese Napját a könyvtárban. Mese, mese, móka címmel második, harmadik és negyedik osztályosokból álló ötfős csapatok mérték össze tehetségüket, kreatívitásukat egy hétpróbás feladatsorban. A feladatok között szerepelt egy rövid, tréfás magyar népmese dramatizálása, a választott mese eljátszása, jelmezek készítése a meséhez, bemutatkozás.

A Nagy Imre- és a Petőfi Sándor Általános Iskolák harmadik-negyedik osztályaiból hét csapat érkezett, a hetedik pcsapat versenyen kívül mutatott be egy mesét, kilenc szereplővel. Zsúfolásig telt ''a könyvtári birodalom királyi udvarának trónterme'' a gyerekcsapatokkal és kísérőikkel. Sokan érkeztek nézőként is – szülők és egész családok - összesen 123 résztvevője volt a rendezvénynek.

Tovább ►

SZEPT
30

Idősek Világnapja a könyvtárban - köszöntöttük az időseket

Aktív Ezüstkor címmel szerveztünk találkozót könyvtárunkban szeptember 30-án délelőtt, az Idősek Világnapja alkalmából, Hargita Megye Tanácsának programsorozata keretében.

A Nem csak a húszéveseké a...net! című, nyugdíjasok számára szervezett számítógépes tanfolyamaink jelenlegi és korábbi résztevői könyvtárunk olvasótermében szép számban összegyűltek a találkozóra, amelyen köszöntöttük az időseket. 

Tovább ►

SZEPT
26

A Kós Károly Év jegyében - Márton László könyvét mutatták be könyvtárunkban

Márton László műszaki író, kutató, az Erdélyi Múzeum-Egyesület tagja. Kós Károly, a művészi kovácsoltvas formatervezője címmel 2012-ben megjelent könyvét tegnap, szeptember 25-én este népes közönség előtt mutatta be a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében.

Tovább ►

SZEPT
26

Könyvtárunkról az Erdély TV AKTUÁLIS magazinjában

Stúdióbeszélgetés Csata Orsolya műsorvezetővel.

Az Erdély TV Aktuális magazinjának vendégei 2013. szeptember 26-án a Kájoni János Megyei Könyvtár munkatársai voltak.

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ -PÉNTEK:

   8 - 18 

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

ÁPR
29

205 éve

1813. április 29. Csíkszentkirályon született Simon Péter Jukundián zenetanár, zenei szakíró, tanítóképző intézeti igazgató, Ferenc-rendi házfőnök.

Tovább ►

ÁPR
12

105 éve

1913. április 12. Székelyudvarhelyen született Jodál Gábor zeneszerző, zenepedagógus.

Tovább ►

ÁPR
02

80 éve

1938. április 2. Korondon született Páll Lajos képzőművész és költő.

Tovább ►

<< < 2018 ÁPRILIS > >>
H K SZ CS P SZ V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost