Keres
2019. január  16., szerda, Gusztáv
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

MáJ
16

TEREMTÉS KÖNYVE – SZILÁGYI LÁSZLÓ könyvbemutatója

A Nagyváradon élő egyházi szerző, Szilágyi László Te érted, amit olvasol? címmel indított könyvsorozatának legújabb kötetét, a Teremtés könyve I. részét ismerhették meg 2014. május 15-én este a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében az érdeklődők. 

Tovább ►

MáJ
14

A kisgyerekek és a digitális tartalmak - szakmai kerekasztal-beszélgetés

„A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” címmel második alkalommal szerveztek kétnapos konferenciát Csíkszerdában 2014. május 12-13-án, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Sapientia EMTE MTT Kar közös szakmai program keretében. A konferencián médiaszakértők, kutatók, oktatók, civil szervezetek, a témában érintett intézményvezetők, magyarországi és romániai szakemberek vettek részt.

A konferencia második napján május 13-án, kedden délután A kisgyerekek és a digitális tartalmak címmel került sor műhelybeszélgetésre, a Hargita Megyei Kulturális Központ által létrehozott Hargita Kultúra Munkacsoport és a Kájoni János Megyei Könyvtár közös szervezésében.Tovább ►

MáJ
06

Egy diplomata visszaemlékezései: Hodicska Tibor könyvének bemutatója

Hodicska Tibor egykori dipolmata Négyszemközt Ceauşescuval című memoárkötetét mutatták be 2014. május 5-én, hétfőn könyvtárunk előadótermében, közel félszáz érdeklődő jelenlétében. A könyv a csíkszeredai Pallas-Akadémia Kiadó és a budapesti Pont Kiadó gondozásában jelent meg. A szerző harmincöt évet töltött külügyi szolgálatban, amelyből másfél évtizedet Bukarestben, a Magyar Nagykövetség diplomatájaként, később a Moldovai Köztársaságban nagykövetként. A szerzővel Kozma Mária író, főszerkesztő beszélgetett a találkozón. 

Tovább ►

ÁPR
30

Véget ért a 2014-es Könyvtári Napok rendezvénysorozata - egy héten át változatos programokkal vártuk az érdeklődőket

Véget értek a 2014-es Könyvtári Napok  rendezvényei. Vonzó és gazdag programkínálat várta hat napon át az érdeklődőket a könyvtárban.  Mintegy 700 résztvevője volt a különböző programoknak. Délelőtt főként a gyermekeké volt a tér, a délutáni -esti rendezvényekre általában a felnőtteket vártuk. 

Tovább ►

ÁPR
30

HIRDETÉS

Hargita Megye Tanácsa pályázatot hirdet
a Kájoni János Megyei Könyvtár menedzseri tisztségének betöltésére

A versenyvizsgára Hargita Megye Tanácsa székhelyén, Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám alatt kerül sor.

A jelentkezők a pályázati anyagot, a Kájoni János Megyei Könyvtár tevékenységének menedzsmenttervét (konkrét megoldásokkal, várt eredményekkel és az elvárások teljesítéséhez szükséges források becslésével), nyomtatva és elektronikusan (gyorgyeniko@hargitamegye.ro), 2014. május 23-án 12 óráig nyújthatják be zárt borítékban (aláírás nélkül) Hargita Megye Tanácsa Menedzsment vezérigazgatóságának Humánerőforrás részlegére, a megyeháza 132-es irodájában.


 

 


Tovább ►

ÁPR
30

Érzékeny kalandozások kamaszvilágban – találkozó Dóka Péter ifjúsági íróval

A Könyvtári Napok utolsó közönségtalálkozóján Dóka Péter budapesti ifjúsági író, a Móra Kiadó szerkesztője vendégeskedett könyvtárunkban április 29-én délelőtt. Az ellopott zsiráf, a Hogyan lettem médiasztár? és A kék hajú lány című ifjúsági könyvek szerzőjével Sarány István újságíró, szerkesztő beszélgetett a találkozón, közel száz 16-18 éves diák jelenlétében. 

Tovább ►

ÁPR
30

ÜNNEPI PROGRAM

CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 1.:  ZÁRVA

PÉNTEK, MÁJUS 2.:  ZÁRVA

Tovább ►

ÁPR
29

Kivégezzük nagyapádat - Szávai Géza író volt könyvtárunk vendége

Szávai Géza erdélyi származású Déry Tibor-díjas budapesti író újabb közönségtalálkozó-körútra érkezett Hargita megyébe.

Szávai Géza Kivégezzük nagyapádat című regényét a 2014-es budapesti Ünnepi Könyvhéten mutatják be hivatalosan. A csíkszeredai irodalombarátoknak a Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretében április 28-án, hétfőn délután hat órakor, a könyvtárunkban szervezett közönségtalálkozón mutatta be az író a kötetet.

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK: 

  8 - 18

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

<< < 2019 JANUÁR > >>
H K SZ CS P SZ V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost