Keres
2019. január  16., szerda, Gusztáv
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

ÁPR
29

Három perc tehetség - Szávai Gézával találkoztak a gyermekek

Szávai Géza íróval, a Burgum Bélus, a mesterdetektív könyvsorozat szerzőjével találkoztak csíkszeredai ifjú olvasói könyvtárunk előadótermében, április 28-án délelőtt. "Mindannyian egyformán gyermek-származásúak vagyunk." –- vallja az író, aki szeret gyerekekkel találkozni, és a találkozók során figyel is rájuk. Nem csupán saját mesekönyveit –- az Én ne lennék eszes gyerek?, A Zöld Sivatag vőlegénye és a Burgum Bélus nyomozásai sorozat füzeteit –- mutatja fel a gyerekeknek, hanem alkotásra ösztönzi őket is.

Tovább ►

ÁPR
28

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc - Dr. Dobszay Tamás történész előadása

A magyar nemzet nagy korszakait, kiemelkedő eseményeit ismertető előadássorozat nyolcadik részét hallgatták az érdeklődők április 25-én a Kájoni János Megyei Könyvtárban.

Tovább ►

ÁPR
28

A legnagyobb történet

A legnagyobb történet - Az ősrobbanástól az ember megjelenéséig természettudományi előadás-sorozat nyitó előadása hangzott el április 25.-én a Kájoni János Megyei Könyvtárban.

Tovább ►

ÁPR
25

Óriásmozaik - beszélgetés Cseke Gáborral és Zsigmond Márton képzőművésszel

A Székelyföld folyóirat február-március-áprilisi számaiban jelent meg Cseke Gábor közíró riportja Óriásmozaik címmel, amely a csíkszeredai volt Transzilvánia filmszínház homlokzatán látható óriásmozaik, Zsigmond Márton képzőművész alkotásának történetét, egy köztéri monumentális műalkotás kálváriáját járja körül. 2014. április 24-én a Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretében szervezett találkozón a Székelyföld főszerkesztője, Lövétei Lázár László ismertette a folyóirat legújabb számait, a rövid felvezető után Cseke Gábor és Zsigmond Márton kötetlen beszélgetésre és gondolkodásra szólították a találkozóra összegyűlt népes közönséget. 

Tovább ►

ÁPR
25

A KÖNYV NAPJA - könyvtári foglalkozás

A könyvek és a könyvtár világával ismerkedett a Könyv Napja alkalmából az Octavian Goga Főgimnázium diákjainak csoportja. 2014. április 24-én délután a 13 öt-nyolc osztályos tanulóból álló kis csoport, két nagyobb diák kíséretében érkezett könyvtárunkba. Miután megismerkedtek a könyvtár részlegeivel, szolgáltatásaival, a Helyismereti és különgyűjtemények részlegén önálló munka keretében kerestek válaszokat a könyvek és könyvtárak történetével, illetve a megyei könyvtár gyűjteményeivel, szolgáltatásaival kapcsolatos kérdésekre, oldották meg az előzetesen kapott feladatokat.

Tovább ►

ÁPR
24

"Ha nem használ, nem is árt..." - Szabó Károllyal, a díjnyertes dokumentumfilm készítőjével beszélgettünk

A Könyvtári Napok keretében szevezett közönségtalálkozón, 2014. április 23-án bemutattuk a  Ha nem használ, nem is árt... című díjnyertes dokumentumfilmet, amely az udvarhelyszéki hagyományos gyógynövényhasználat kérdéseit járja körül. A filmet a 24. Mediawave „Úton" Online Nemzetközi Filmversenyének Kisebbségi filmek kategóriába a legjobb filmek közé válogatták, és közönségszavazás alapján megkapta alegjobb filmnek járó elismerést. A találkozó vendége volt Szabó Károly, a film rendezője, akivel a vetítés után beszélgettünk a filmről.   

Tovább ►

ÁPR
24

Hermann Gusztáv Mihály történész Források fénye – tények árnyéka című könyvének bemutatója

Hermann Gusztáv Mihály történész Források fénye - tények árnyéka című kötetét mutatták be a Könyvtári Napok keretében szervezett találkozón a Kájoni János Megyei Könyvtárban, 2014. április 23-án délután. A bemutatón Sarány István szerkesztő beszélgetett a történésszel, többek között a történelmi mítoszok és történelmi valóság kettősségéről, a székelység történelme kutatásának időszerű kérdéseiről.

Tovább ►

ÁPR
24

A MÉDIA VILÁGA – Székedi Ferenc előadás-sorozatának befejező része

Székedi Ferenc közíró előadás-sorozatát elsősorban fiatalok, diákok számára indítottuk 2014 januárjában, azzal a szándékkal, hogy a kortárs médiával kapcsolatos fogalmak, kérdések tisztázása révén segítsen eligazodni a mai média bonyolult világában, az információözönében. A kéthetente sorra kerülő előadások és beszélgetések a felnőtt hallgatóság számára is sokat segítettek  a kortárs média hátterének és összefüggéseinek alaposabb megismerésében. Lehetőségük volt a téma iránt érdeklődőknek arra is, hogy kifejtsék a véleményüket, és a tapasztalataikat megosszák egymással. 

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK: 

  8 - 18

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

<< < 2019 JANUÁR > >>
H K SZ CS P SZ V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost