Keres
2019. január  16., szerda, Gusztáv
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

FEB
24

Advocacy - sikeres könyvtárak és összetartó közösségek érdekképviselete

2014. február 20.-án Advocacy - sikeres könyvtárak és összetartó közösségek érdekképviselete című szakmai értekezlet zajlott a Kájoni János Megyei Könyvtárban

Tovább ►

FEB
21

NYELV A TÜNDÉRKERTBEN - a Móricz Zsigmond felolvasómaraton sajtóvisszhangjából

A hatodik felolvasómaratonon Móricz Zsigmond műveit szólaltattuk meg születésének 135 éves évfordulója tiszteletére.

Móricz Zsigmond felolvasómaratonról a média is tudósított számos helyszínről. A videókat, cikkeket,  a szervező intézmények honlapján, blogjain megtekinthető  képes beszámolókat próbáljuk alább összegyűjteni.

Tovább ►

FEB
19

MÓRICZ ZSIGMOND FELOLVASÓMARATON - több mint 22000-en olvastunk fel világszerte

A Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében 2014. február 18-án reggel 9 órakor indult a hatodik felolvasómaraton. A nagy magyar író, Móricz Zsigmond műveit szólaltattuk meg, születésének 135 éves évfordulója tiszteletére. Szerte a világon nagyon sokan, több mint 22000-en olvasunk fel, bizonyítva, hogy a közös olvasásnak összefogó ereje van. Adataink még nem véglegesek, a bejelentkezések és beszámolók alapján össszesített adatokat honlapunkon közzé fogjuk tenni a következő napokban. Köszönjük a maraton helyi szervezőinek és minden résztvevőjének az együttolvasás örömét!

Tovább ►

FEB
07

Tüzet hoztam! – Sebestyén Péter új könyvét mutatták be könyvtárunkban

Sebestyén Péter Tüzet hoztam! című kötete már a harmadik a biblikus gondolatok alcímet viselő sorozatban. A kolozsvári Verbum Kiadó gondozásában tavaly megjelent kötetet 2014. február 6-án népes közönség előtt mutatták be a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében. A kötet utószavát jegyző Balog László, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Egyetem Könyvtárának igazgatója ismertette a szerzőt, és értékelte munkásságát. A találkozó moderátorának szerepét Bács Béla János vállalta, aki a szerzővel és Balog Lászlóval többek között az erdélyi egyházi irodalom jelenlegi helyzetéről beszélgetett.

Tovább ►

JAN
29

A MÉDIA VILÁGA – érdeklődő fiatalok hallgatták Székedi Ferenc második előadását

A média világa című előadás-sorozatának második előadásán Székedi Ferenc közíró a média-manipulációról, a média manipulációs eszközeiről és a kortárs erdélyi magyar média tabutémáiról beszélt. A szép számban összegyűlt hallgatóság soraiban érdeklődő fiatalok, középiskolások és egyetemi hallgatók is figyelemmel követték  az előadást 2014. január 28-án könyvtárunk előadótermében.

Tovább ►

JAN
28

Magyar Kultúra Napja - diákok és pedagógusok közös ünnepe az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza könyvtára szervezésében

A csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Háza könyvtárának vezetője, Márdirosz Ajka, szervezőként és résztvevőként számolt be arról az ünnepi programról, amelyet az intézmény aulájában szerveztek a Magyar Kultúra Napja megünneplésére 2014. január 20-án, csíkszeredai és környékbeli tanintézmények pedagógusainak és diákjainak részvételével.

Tovább ►

JAN
23

A jövő könyvtára, ahogy a gyermekek látják

A Magyar Kultúra Napja alkalmából, Hargita Megye Tanácsának rendezvénysorozata keretében rajzversenyt szerveztünk

A jövő könyvtára címmel. A 2014. január 22-én 15 órakor kezdődő rajzversenyre az általános iskolák V-VIII. osztályos, alkotni, rajzolni szerető tanulóinak jelentkezését vártuk. A gyerekek szabadon alkothattak, Bakó Klára és Mezey Ildikó képzőművész tanárok szakmai irányításával zajlott a verseny a könyvtár előadótermében.

 

Tovább ►

JAN
22

Egy év könyvtárunk új székhelyén - beszámoló a Kájoni János Megyei Könyvtár 2013-as évi tevékenységéről

 A Kájoni János Megyei Könyvtár egy éve működik új székehelyén, 2013. november végén huszonöt százalékkal volt nagyobb a könyvtárhasználók száma, mint például 2010-ben.  Szívesen időznek a látogatók a kellemes, vonzó könyvtári terekben, sokkal több időt töltenek a könyvtárban, mint korábban. Egy év alatt  284 könyvtári rendezvénynek adtunk otthont, több mint tízezer résztvevővel. A pozitív változások látványosak az intézmény és az általa szolgált közzöség számára is.  Igazi közösségi tér, találkozó hely, változatos rendezvények színtere a könyvtár. A 2013. évi tevékenységi beszámolónkban képek, grafikonok, ábrák szemléltetik a legfontosabb könyvtári tevékenységi területeket, könyvtárhasználati adatokat, a könyvtári rendezvények, események számának növekedését.

A beszámoló  megtekinthető itt.

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK: 

  8 - 18

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

<< < 2019 JANUÁR > >>
H K SZ CS P SZ V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost