Keres
2018. május  27., vasárnap, Hella
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

ÁPR
26

Kettős könyvbemutatóval zárult a Könyvtári Napok gazdag programja

2013. április 26-án délután kettős könyvbemutatóra került sor a könyvtár előadótermében. Dr. Nicolae Bucur csíkszeredai műkritikus, egyetemi tanár és Dr. Constantin Catrina zenetudós, népzenekutató “Tezaur de etnografie şi folclor în judeţele Covasna şi Harghita” című néprajzi  tanulmánykötete Hargita és Kovászna megye román lakosainak etnográfiájáról és folklórjáról tartalmaz tanulmányokat, a második, terjedelmes része pedig szócikkeket és válogatott bibliográfiát közöl.

Tovább ►

ÁPR
26

Találkozó Varró Dániellel a könyvtárban

Varró Dániel budapesti költő, műfordító erdélyi körútja részeként látogatott Csíkszeredába, A könyv utóélete program keretében, a budapesti Szépírók Társasága támogatásával, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár főszervezésében.

Tovább ►

ÁPR
22

Föld Napja a könyvtárban április 22-én a Könyvtári Napok keretében

Békés találkozás a medvével  200 gyerek vett részt a rendehagyó  órákon 

Könyvtári Napokon az iskolások, óvodások számára meghirdetett foglalkozásokra a nagyobb csoportokat előzetes bejelentkezés alapján fogadták. A Föld Napján, április 22-én környezetvédelmi tematikus napot szerveztek a könyvtárban.

Tovább ►

ÁPR
18

Az Erdélyi Gyopár és kiadója, az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) mutakozott be a Könyvtári Napok első napján

A Könyvtári Napok rendezvénysorozat első napján, április 18-án mutatkozott be a csíkszeredai közönségnek az Erdélyi Gyopár folyóirat és kiadója, az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE). A könyvtár előadótermében – bár több rendezvény is zajlott azonos időpontban a városban –  szép számmal gyűltek össze érdeklődők ezúttal is, köztük a Csíkszéki EKE osztály tagjai.

Tovább ►

ÁPR
14

Nem csak a húszéveseké a...NET!

- ingyenes számítógépes oktatás a könyvtárban nyugdíjasok számára

A Kájoni János Megyei Könyvtár – lehetőséget adva az élethosszig tartó tanulásra – ingyenes képzést indít nyugdíjasok számára, alapfokú számítógépkezelői ismeretek elsajátítására.

 

Tovább ►

ÁPR
12

Mészáros Sándor: A pekingi követség című könyvtét mutatták be a könyvtárban

A 20 éves születésnapját ünneplő Pallas-Akadémia Könyvkiadó, Hargita Megye Tanácsa és a Kájoni János Megyei Könyvtár szervezésében április 12-én, pénteken 18 órakor mutatták be a könyvtár előadótermében Mészáros Sándor: A pekingi követség című kötetét.
A budapesti szerző, Mészáros Sándor hivatásos diplomata, Kínában végzett diplomáciai munkája során átélt élményeiből, történetekből született a könyv. A kiadó Utak, tájak, emberek sorozatában megjelent kötetet Kozma Mária főszerkesztő mutatta be a csíkszeredai közönségnek és beszélgetett a szerzővel. Kellemes hangulatban zajlott a Mészáros Sándor könyvének bemutatója, a szerző élményeiből, tapasztalataiból mesélt a kínai tájakról, kultúráról, az ott élő emberek szokásairól. A könyvbemutató végén a résztvevők kérdéseire válaszolt a szerző.

Forrás: http://kjmkhr.blogspot.ro/2013/04/meszaros-sandor-pekingi-kovetseg-cimu.html
Forrás: http://www.szekelyhon.ro/aktualis/csikszek/kina-diplomata-szemmel

Tovább ►

ÁPR
09

A Verbum kiadó újdonságait mutatták be a könyvtárban

A Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermét ismét megtöltötte a közönség kedden, április 9-én délután, mintegy kilencvenen vettek részt a kettős könyvbemutatón, amelyen a kolozsvári  Verbum Keresztény Kulturális Egyesület kiadásában megjelent könyvújdonságokat mutatták be.  Elekes András publicista mutatta be Bács Béla János Magammal viszlek című könyvét.  A csíkszeredai szerző újabb verseit és rövidprózáit tartalmazza a kötet, fotói kíséretében. Elekes András szerint  a kötet egyfajta beavatás, belső utazás. „Az vihet magával bárkit, aki képes arra, hogy az élet értelmébe beavassa” –    hangzott el a bemutatón.  Bács Béla János gondolatait vizuális eszközökkel, a fotóművészet segítségével is tolmácsolja,  a könyvtár előadótermében április folyamán látható néhány alkotása.

Tovább ►

ÁPR
08

“Tudj többet, légy jobb!” – közel másfélezer résztvevője volt a 2013. április 2-5. között szervezett könyvtári programoknak

Bábelőadás, könyvtárhasználat játékosan, honismereti témájú foglalkozások  

A Tudj többet, légy jobb (tavalyi  Iskola másként)  elnevezésű országos iskolai programot április 2-5. között országszerte megszervezték az iskolák.  A program keretében városunk iskoláiból, óvodáiból és a környékbeli települések tanintézményeiből naponta számos csoport érkezett a könyvtárba, hogy részt vegyenek az általunk szervezett változatos témájú  könyvtári  fogalkozásokon. A hét folyamán közel másfélezren vettek részt a könyvtári programokon.  Ezekben a napokban benépesült az egész  könyvtár, gyerekek zsivajától vissszhangzott az épület, az előre bejelentkezett, foglalkozásokon résztvevő csoportokon kívül naponta érkeztek olyan osztályok és óvodás csoportok is, akik csak meglátogatták a könyvtárunk részlegeit, ismerkedtek a könyvtárral.

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ -PÉNTEK:

   8 - 18 

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

MáJ
29

90 éve

1928. május 29. Csíkszentmártonban meghalt Baka János kántortanító, pedagógiai író.

Tovább ►

MáJ
23

25 éve

1993. május 23. Budapesten meghalt Cseres Tibor (eredeti nevén Portik Cseres Tibor) író.

Tovább ►

MáJ
21

35 éve

1983. május 21. Brassóban meghalt Kurkó Gyárfás regényíró, publicista, közéleti személyiség. 

Tovább ►

MáJ
21

75 éve

1943. május 21. Kőrispatakon született Bálint András újságíró. 

Tovább ►

MáJ
14

110 éve

1908 május 14. Gyergyószentmiklóson született Vákár Tibor építészmérnök, festőművész. 

Tovább ►

MáJ
09

30 éve

1988 május. 9. Székelyudvarhelyen meghalt Hermann Gusztáv helytörténész, közíró.

Tovább ►

MáJ
05

25 éve

1993. május 5. Gyulafehérváron meghalt Jakab Antal Gyulafehérvári megyéspüspök. 

Tovább ►

<< < 2018 MÁJUS > >>
H K SZ CS P SZ V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost