Keres
2019. február  16., szombat, Julianna
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

MáRC
04

Könyvcsata Csíkszeredában is

A csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár csatlakozik a Kolozsvári Megyei Könyvtár által kezdeményezett BĂTĂLIA CĂRŢILOR nevű országos olvasóversenyhez.

Tovább ►

FEB
28

A Móricz Zsigmond felolvasómaraton beszámolója: 27.600-nál többen olvastunk

2014. február 18-án, a nagy magyar író, Móricz Zsigmond műveit szólaltattuk meg születésének 135 éves évfordulója tiszteletére. Az idei, hatodik felolvasómaratonon Móricz Zsigmond művei által részesei lehettünk ismét az összetartozás élményének, átadhattuk másoknak is az olvasás szeretetét. A maga gazdagságában elevenedett meg Móricz életműve, szerte a világban nagyon sokan olvastunk fel ezen a napon, számos iskolában, napközikben, óvodában, könyvtárban, intézményben, otthon, családban vagy egyedül, a magunk és mások örömére.

Világszerte 27.644-en olvastunk fel, 13 országban 156 településen ezen a napon. A maraton erdélyi résztvevőinek létszáma is rekordot döntött idén: Erdély 13 megyéjéből, 108 településről idén 18706-an csatalakoztak a felolvasáshoz. Hargita megyéből vettünk részt a legtöbben, a megye 50 településéről 11.910-en olvastunk. 

Székelyföld számos településén át a szórványvidékig, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredán át Budapestig, Kárpátaljától Vajdaságig, Felvidéken, Németországon, Belgiumon át Londonig. Sikerült átvinni az olvasás örömét az óceánon túlra is, az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban, de még Dél-Afrikában is olvastunk.

Tovább ►

FEB
24

Advocacy - sikeres könyvtárak és összetartó közösségek érdekképviselete

2014. február 20.-án Advocacy - sikeres könyvtárak és összetartó közösségek érdekképviselete című szakmai értekezlet zajlott a Kájoni János Megyei Könyvtárban

Tovább ►

FEB
21

NYELV A TÜNDÉRKERTBEN - a Móricz Zsigmond felolvasómaraton sajtóvisszhangjából

A hatodik felolvasómaratonon Móricz Zsigmond műveit szólaltattuk meg születésének 135 éves évfordulója tiszteletére.

Móricz Zsigmond felolvasómaratonról a média is tudósított számos helyszínről. A videókat, cikkeket,  a szervező intézmények honlapján, blogjain megtekinthető  képes beszámolókat próbáljuk alább összegyűjteni.

Tovább ►

FEB
19

MÓRICZ ZSIGMOND FELOLVASÓMARATON - több mint 22000-en olvastunk fel világszerte

A Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében 2014. február 18-án reggel 9 órakor indult a hatodik felolvasómaraton. A nagy magyar író, Móricz Zsigmond műveit szólaltattuk meg, születésének 135 éves évfordulója tiszteletére. Szerte a világon nagyon sokan, több mint 22000-en olvasunk fel, bizonyítva, hogy a közös olvasásnak összefogó ereje van. Adataink még nem véglegesek, a bejelentkezések és beszámolók alapján össszesített adatokat honlapunkon közzé fogjuk tenni a következő napokban. Köszönjük a maraton helyi szervezőinek és minden résztvevőjének az együttolvasás örömét!

Tovább ►

FEB
07

Tüzet hoztam! – Sebestyén Péter új könyvét mutatták be könyvtárunkban

Sebestyén Péter Tüzet hoztam! című kötete már a harmadik a biblikus gondolatok alcímet viselő sorozatban. A kolozsvári Verbum Kiadó gondozásában tavaly megjelent kötetet 2014. február 6-án népes közönség előtt mutatták be a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében. A kötet utószavát jegyző Balog László, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Egyetem Könyvtárának igazgatója ismertette a szerzőt, és értékelte munkásságát. A találkozó moderátorának szerepét Bács Béla János vállalta, aki a szerzővel és Balog Lászlóval többek között az erdélyi egyházi irodalom jelenlegi helyzetéről beszélgetett.

Tovább ►

JAN
29

A MÉDIA VILÁGA – érdeklődő fiatalok hallgatták Székedi Ferenc második előadását

A média világa című előadás-sorozatának második előadásán Székedi Ferenc közíró a média-manipulációról, a média manipulációs eszközeiről és a kortárs erdélyi magyar média tabutémáiról beszélt. A szép számban összegyűlt hallgatóság soraiban érdeklődő fiatalok, középiskolások és egyetemi hallgatók is figyelemmel követték  az előadást 2014. január 28-án könyvtárunk előadótermében.

Tovább ►

JAN
28

Magyar Kultúra Napja - diákok és pedagógusok közös ünnepe az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza könyvtára szervezésében

A csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Háza könyvtárának vezetője, Márdirosz Ajka, szervezőként és résztvevőként számolt be arról az ünnepi programról, amelyet az intézmény aulájában szerveztek a Magyar Kultúra Napja megünneplésére 2014. január 20-án, csíkszeredai és környékbeli tanintézmények pedagógusainak és diákjainak részvételével.

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK: 

  8 - 18

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

FEB
28

90 éve

 1929. február 28. Csíkszeredában született Gál Elemér író, újságíró, szerkesztő, tanár, pedagógiai szakíró.

Tovább ►

FEB
15

85 éve

1934. február 15-én Győrben meghalt Kölönte Béla helytörténész, író.

 

Tovább ►

FEB
05

25 éve

1994. február 5. Kolozsváron meghalt Nagy Borbála regény- és színműíró, műfordító.

Tovább ►

FEB
03

190 éve

1829. február 3. Székelylengyelfalván született Orbán Balázs etnográfus, geográfus, történész, közíró és politikus.

Tovább ►

<< < 2019 FEBRUÁR > >>
H K SZ CS P SZ V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost