Keres
2019. március  18., hétfő, Sándor
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

MáRC
13

Nem csak a húszéveseké...a NET! - ismét számítógépes képzés indult nyugdíjasoknak

2014. március 10-én ismét elindítottuk könyvtárunkban az ingyenes számítógépes oktatást nyugdíjasok számára. A hetente két alkalommal, hétfőn és szerdán tartott kétórás képzéseken hat személy vesz részt, négy héten át. André Katalin és Vitos Zsófia könyvtárosok irányításával alapfokú internethasználati és számítógépkezelői ismereteket sajátíthatnak el a program résztvevői.

Tovább ►

MáRC
06

MARKÓ BÉLA CSATOLMÁNY CÍMŰ KÖTETÉT MUTATTÁK BE

Markó Béla Csatolmány című verseskötetét a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében tartott könyvbemutatón ismerhette meg tegnap, 2014. március 5-én a szép számban összegyűlt verskedvelő közönség. Az est folyamán a költővel Fekete Vince költő, a Székelyföld folyóirat főszerkesztő-helyettese beszélgetett.

Tovább ►

MáRC
04

Könyvcsata Csíkszeredában is

A csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár csatlakozik a Kolozsvári Megyei Könyvtár által kezdeményezett BĂTĂLIA CĂRŢILOR nevű országos olvasóversenyhez.

Tovább ►

FEB
28

A Móricz Zsigmond felolvasómaraton beszámolója: 27.600-nál többen olvastunk

2014. február 18-án, a nagy magyar író, Móricz Zsigmond műveit szólaltattuk meg születésének 135 éves évfordulója tiszteletére. Az idei, hatodik felolvasómaratonon Móricz Zsigmond művei által részesei lehettünk ismét az összetartozás élményének, átadhattuk másoknak is az olvasás szeretetét. A maga gazdagságában elevenedett meg Móricz életműve, szerte a világban nagyon sokan olvastunk fel ezen a napon, számos iskolában, napközikben, óvodában, könyvtárban, intézményben, otthon, családban vagy egyedül, a magunk és mások örömére.

Világszerte 27.644-en olvastunk fel, 13 országban 156 településen ezen a napon. A maraton erdélyi résztvevőinek létszáma is rekordot döntött idén: Erdély 13 megyéjéből, 108 településről idén 18706-an csatalakoztak a felolvasáshoz. Hargita megyéből vettünk részt a legtöbben, a megye 50 településéről 11.910-en olvastunk. 

Székelyföld számos településén át a szórványvidékig, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredán át Budapestig, Kárpátaljától Vajdaságig, Felvidéken, Németországon, Belgiumon át Londonig. Sikerült átvinni az olvasás örömét az óceánon túlra is, az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban, de még Dél-Afrikában is olvastunk.

Tovább ►

FEB
24

Advocacy - sikeres könyvtárak és összetartó közösségek érdekképviselete

2014. február 20.-án Advocacy - sikeres könyvtárak és összetartó közösségek érdekképviselete című szakmai értekezlet zajlott a Kájoni János Megyei Könyvtárban

Tovább ►

FEB
21

NYELV A TÜNDÉRKERTBEN - a Móricz Zsigmond felolvasómaraton sajtóvisszhangjából

A hatodik felolvasómaratonon Móricz Zsigmond műveit szólaltattuk meg születésének 135 éves évfordulója tiszteletére.

Móricz Zsigmond felolvasómaratonról a média is tudósított számos helyszínről. A videókat, cikkeket,  a szervező intézmények honlapján, blogjain megtekinthető  képes beszámolókat próbáljuk alább összegyűjteni.

Tovább ►

FEB
19

MÓRICZ ZSIGMOND FELOLVASÓMARATON - több mint 22000-en olvastunk fel világszerte

A Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében 2014. február 18-án reggel 9 órakor indult a hatodik felolvasómaraton. A nagy magyar író, Móricz Zsigmond műveit szólaltattuk meg, születésének 135 éves évfordulója tiszteletére. Szerte a világon nagyon sokan, több mint 22000-en olvasunk fel, bizonyítva, hogy a közös olvasásnak összefogó ereje van. Adataink még nem véglegesek, a bejelentkezések és beszámolók alapján össszesített adatokat honlapunkon közzé fogjuk tenni a következő napokban. Köszönjük a maraton helyi szervezőinek és minden résztvevőjének az együttolvasás örömét!

Tovább ►

FEB
07

Tüzet hoztam! – Sebestyén Péter új könyvét mutatták be könyvtárunkban

Sebestyén Péter Tüzet hoztam! című kötete már a harmadik a biblikus gondolatok alcímet viselő sorozatban. A kolozsvári Verbum Kiadó gondozásában tavaly megjelent kötetet 2014. február 6-án népes közönség előtt mutatták be a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében. A kötet utószavát jegyző Balog László, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Egyetem Könyvtárának igazgatója ismertette a szerzőt, és értékelte munkásságát. A találkozó moderátorának szerepét Bács Béla János vállalta, aki a szerzővel és Balog Lászlóval többek között az erdélyi egyházi irodalom jelenlegi helyzetéről beszélgetett.

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK: 

  8 - 18

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

<< < 2019 MÁRCIUS > >>
H K SZ CS P SZ V
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost