Keres
2018. december 14., péntek, Szilárda
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

NOV
22

Füstös Magdolna: Férfi a nőben című könyvének bemutatója

Füstös Magdolna Férfi a nőben című kötetét ismerhették meg az érdeklődők november 21-én délután a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében. A kötetet bemutatta és a szerzővel beszélgetett Daczó Katalin újságíró. A könyv a szerző második kötete, amelynek az eladásából befolyó összeget Flora Beáta támogatására ajánlotta fel. 

Tovább ►

NOV
20

Tudománytörténeti kiállítás és könyvbemutató a Tusnádfürdői Városi Könyvtár szervezésében

Hétfőn, november 19-én délután a Tusnádfürdői Városi Könyvtárban nyitották meg a Magyar géniuszok címet viselő tudománytörténeti vándorkiállítást. A nyolcvan poszterből álló tárlat a Magyarországon született tudósokat és eredményeiket mutatja be. A megnyitó után került sor Mag József Örömkaland című könyvének bemutatójára. Részletek:

Tovább ►

NOV
18

A Magyar Nyelv Napja alkalmából idén hárman vehették át a Kájoni János-díjat

Magyar Nyelv Napja alkalmából szervezett ünnepi rendezvényen, pénteken november 16-án a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében adták át a 2018-as Kájoni János-díjakat. A Hargita Megye Tanácsa által alapított díjat idén három csíkszeredai személyiség vehette át: Balázs Lajos néprajzkutató, Mirk László nyugalmazott tanár és Cseke Gábor író részesült a kitüntetésben. A díjazottak a magyar nyelv ápolása, szokásaink megismerése és azok átadása érdekében rendkívüli munkát végeztek – mondta köszöntőjében Borboly Csaba, a megyei önkormányzat elnöke. Bővebben:

Tovább ►

NOV
18

A Magyar Nyelv Napja - Várady Péter Pál és Lőwey Lilla új albumaikat mutatták be

Várady Péter Pál és Lőwey Lilla, az ismert veszprémi szerzőpáros visszatérő vendégei könyvtárunknak. A Magyar Nyelv Napja alkalmából szervezett ünnepi rendezvényen két új erdélyi tematikájú fotóalbumukat mutatták be:  A Bihar-hegység - A Király-hágótól a Bihar-hágóig című albumot, amelyben csodálatos tájak fotóit láthatjuk. A másik kötet pedig beilleszkedik a kiemelkedő erdélyi egyéniségeket bemutató könyveik sorába: Kemény János, a marosvécsi mecénás - Az Erdélyi Helikon alapítója emlékének adóznak a szerzők ezzel az albummal. 

Tovább ►

NOV
14

Magyar Nyelv Napja 2018

A Magyar Nyelv Napját november 13-án üneplejük, ugyanis 1844-ben ezen a napon a pozsonyi országgyűlés a magyar nyelvet államnyelvvé nyilvánította.  2015 óta Romániában is hivatalosan ünnepeljük ezt a napot.
A Magyar Nyelv Napja előtt tisztelgő Hargita megyei programsorozat keretében 2018. november 16-án, 17 órai kezdettel ünnepi rendezvényre kerül sor a Kájoni János Megyei Könyvtárban, Hargita Megye Tanácsával közös szervezésben. Az ünnepségen átadják a  Hargita Megye Tanácsa által alapított Kájoni János-díjakat.  Részletek: 

Tovább ►

NOV
14

Dr Seregi János könyvbemutatója: AZ ÉN ERDÉLYIEIM, ERDÉLYEIM ÉS EGYEBEK….

A Magyar Tudomány Napja alkalmából dr. Seregi János, a Budapesti Állatorvostudományi Egyetem professzora látogatott Csíkszeredába 2018. november 9-én. Az én erdélyieim, Erdélyeim és egyebek... című könyvét mutatták be a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében.

Tovább ►

NOV
13

Légy kreatív! Készíts te is BOOKFACE fotót!

BookFace fotóversenyt hirdet a Kájoni János Megyei Könyvtár 2018. november 12 és december 12 között.
A BookFace játék lényege egy könyv borítóján szereplő emberi arc, (szem, kéz, haj, vagy más testrész) és valóságos személyek közti összhang vagy hasonlóság. A játékban olyan fotókkal lehet részt venni, ahol a borítón látható arcot, kezet, szemet, vagy más testrészt behelyettesítve vagy kiegészítve, azt az illúziót kelthetjük, hogy a borító és a valóságos személy azonos.
A verseny célja az olvasás népszerűsítése, valamint az olvasók kreativitásának felfedezése. A verseny szabályzata: 

Tovább ►

NOV
13

Lappangó tehetségek - festészeti kiállítás nyílt a könyvtárban

A Hargita Megyei Népiskola Gyergyói tagozatának képzőművészeti kiállítása  nyílt meg Lappangó tehetségek címmel könyvtárunkban, 2018. november 5-én délután A festő szakos diákok munkáiból készült kiállítást Balázs József festőművész nyitotta meg. A kiállítás megtekinthető a Kájoni János Megyei Könyvtár kiállítótermében 2018. november 5 - december 5. között.

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK: 

  8 - 18

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

DEC
26

110 éve

1908. december 26.  Kászonjakabfalván született Pataki József történész, egyetemi tanár, a történelemtudományok doktora, a MTA tagja. 

Tovább ►

DEC
20

85 éve

 1933. december 20. Csíkrákoson született Kosz Szilveszter, id. táncmester, koreográfus.

Tovább ►

DEC
04

135 éve

1883. december 4. Betfalván született Tompa László költő, műfordító, lapszerkesztő.

Tovább ►

<< < 2018 DECEMBER > >>
H K SZ CS P SZ V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost