Keres
2019. augusztus  22., csütörtök, Menyhért
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

JúN
18

Az Olvasókör évadzáró találkozója: Impresszionisták

A nyári szünet előtti utolsó Olvasóköri találkozón az impresszionistákról szóló BBC-dokumentumfilmmel zártuk a Képzőművészet és irodalom problémaköréhez kapcsolt vitatémát. A közösségi médián is fellelhető, mintegy két órás alkotás dokumentumok, levelek, interjúk alapján hiteles történelmi riportot állít elénk a francia impresszionistákról, egy kevéssé egységes, részben baráti társaságról. A film fő narrátora az öregkori Claude Monet, az ő visszaemlékezései elevenítik fel az impresszionisták történetét. A Cseke Gábor által ajánlott téma igazi nyár eleji kikapcsolódást nyújtott a résztvevőknek. A kör tagjai szeptemberben indítják újra a találkozók sorát.   

Tovább ►

JúN
17

CSÍKI TÜNDÉRHON - az F'10 Csíkszereda fotóklub kiállításának megnyitója

Június 12-én, szerdán délután az F'10 Csíkszereda fotóklub CSÍKI TÜNDÉRHON című fotókiállítása nyílt meg könyvtárunk alagsori kiállítótermében. A hét csíki fotográfus munkáiból álló tárlatot Bács Béla János nyitotta meg, majd vetítésre került sor a kiállító fotóművészek munkáiból. Bővebben: 

Tovább ►

JúN
14

VERSENYVIZSGA FELSŐFOKÚ KÖNYVTÁROSI ÁLLÁSRA – az írásbeli próba eredménye

A Kájoni János Megyei Könyvtár által felsőfokú, kezdő könyvtárosi állásra (SII fokozat) meghirdetett versenyvizsga írásbeli próbájának eredménye, 2019. június 14. Az eredmények PDF formátumban megtekinthetők:

Az írásbeli próba eredménye

 

Tovább ►

JúN
12

VERSENYVIZSGA KÖNYVTÁROSI ÁLLÁSRA – az IT ismeretek tesztelésének eredménye

A Kájoni János Megyei Könyvtár által felsőfokú, kezdő könyvtárosi állásra (SII fokozat) meghirdetett versenyvizsga, IT ismeretek próbájának eredménye, 2019. június 12. Az eredmények PDF formátumban megtekinthetők:

 Az IT ismeretek próba eredménye

Tovább ►

JúN
07

Mozgalmas könyvtári programok kicsiknek és nagyoknak a XV. Hargitai Megyenapok keretében

A XV. Hargitai Megyenapok programsorozatába bekapcsolódva 2019. június 7-én mozgalmas hetet zárhatott a Kájoni János Megyei Könyvtár. Június első hetében változatos szabadidős és kulturális programokkal várták az érdeklődő közönséget, kicsiket és nagyokat egyaránt. Részletek: 


Tovább ►

JúN
07

Versenyvizsgázók figyelmébe! - a dossziék szelekciójának eredménye

A Kájoni János Megyei Könyvtár által felsőfokú II. fokozatú könyvtárosi állás elfoglalására kiírt versenyvizsga-dossziék szelekciójának eredményei, 2019. június 07:

Felsőfokú II. fokozatú (kezdő) könyvtárosi állás dossziéinak szelekciója (pdf)

A versenyvizsga próbáinak időpontja: 2019. június 12., 14., 19. 10.00 óra.

Tovább ►

JúN
06

Fodor úr, a boldog óriás - Sántha Attila könyvbemutatója

Sántha Attila József Attila-díjas író volt könyvtárunk vendége a XV. Hargitai Megyenapok rendezvénysorozat keretében. Fodor úr, a boldog óriás című Fodor Sándor-monográfiáját öt Hargita megyei településen mutatták be. Csíkszeredában 2019. június 5-én délután, a Székelyföld folyóirat szerkesztőségének falán elhelyezett Fodor Sándor emlékplakett felavatását követően került sor a találkozóra. A megyei könyvtár előadótermében Molnár Vilmos író, a Székelyföld szerkesztője beszélgetett Sántha Attilával.

Nem csak az író Fodor Sándorról hallhattunk, hanem az emberről is. A közönség soraiból is többen megszólaltak, akik ismerték az írót, és megosztották a hozzá kapcsolódó személyes emlékeiket. A bemutató után Sántha Attila a könyvtár olvasóinak is dedikálta legújabb köteteit. Bővebben:

Tovább ►

JúN
04

Újabb rendhagyó zenetörténeti óra: Kájoni zenei munkásságát ismerték meg a diákok

Kájoni emlékév keretében és a Hargitai megyenapok programjainak sorában júnus 4-én újabb rendhagyó zenetörténeti órán vettek részt a Joannes Kájoni Szakközépiskola tizedikes diákjai a könyvtárban.

 Ifj. Szabó András, a Nagy István Művészeti Szakközépiskola zenetanára vetítéssel és hanganyaggal illusztrálva ismertette meg a diákokat Kájoni zenei munkásságával. Főként a  Kájoni Kódex dallamaiból hallhattak zenés ízelítőt a diákok, de Kájoni korának történelmi-társadalmi vonatkozásaiba is betekintést nyújtott a könyvtári óra.

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ: 

12 - 18

  KEDD - CSÜTÖRTÖK:   

8 - 16

PÉNTEK: 

8 - 14

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

AUG
21

130 éve

1889. augusztus 21. Gyergyóditróban született Gaál Alajos orvos, szerkesztő, közíró.

Tovább ►

AUG
02

115 éve

1904. augusztus 2. Csíkszeredában született Nagy Borbála regény- és színműíró, műfordító.

Tovább ►

<< < 2019 AUGUSZTUS > >>
H K SZ CS P SZ V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost