Keres
2017. június  23., péntek, Zoltán
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

MáJ
26

OLVASÓINK FIGYELMÉBE

2017. JÚNIUS 1, 2, 5-ÉN A KÖNYVTÁR ZÁRVA TART

Megértésüket köszönjük!

Tovább ►

MáJ
26

SZENT LÁSZLÓ NYOMÁBAN SZÉKELYFÖLDÖN

Szent László nyomában Székelyföldön címmel indított interaktív játékos foglalkozásokat diákcsoportok számára a Kájoni János Megyei Könyvtár, a lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából meghirdetett Szent László-emlékévhez csatlakozva. A XIII. Hargitai Megyenapok eseményeinek részeként, Hargita Megye Tanácsának támogatásával 2017. május 25-én került sor az első foglalkozásra a megyei könyvtár előadótermében. A Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium hatodikos diákjai ismerkedtek játékos formában a Szent Lászlóhoz kapcsolódó székelyföldi kulturális- és történelmi örökséggel, legendákkal, hagyományokkal, építészeti és művészettörténeti emlékekkel.

Tovább ►

MáJ
26

HELYISMERETI KÉPZÉS ROMÁNIAI MAGYAR KÖNYVTÁROSOKNAK

A Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesülete a budapesti Könyvtari Intézettel közösen helyismereti témájú képzést szervez romániai magyar könyvtárosok számára. 

A Helyismereti, helytörténeti információk közzététele honlapokon című képzésre 2017. június 20-21 között kerül a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében (Csíkszereda, Stadion utca, 1/b).

Oktatók: Sándor Tibor, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest Gyűjteményének vezetője és Takáts Béla, a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény szakmai igazgatóhelyettese.  Támogató a Bethlen Gábor Alap. Bővebben: 

Tovább ►

MáJ
23

Az Olvasókör májusi találkozóján egy első világháborús naplót ismertünk meg

Az Olvasókör legutóbbi találkozóján május 22-én Horváth Aranka mutatta be Imre Gábor kadét A pokol tornácán címmel 2016-ban megjelent doberdói naplóját. A felolvasott részletek érzékeltették, amit a könyv  budapesti bemutatásakor Pollmann Ferenc hadtörténész megfogalmazott: a „pokol tornáca" elnevezés erősen eufemisztikus, mert a háború alatt a Doberdói-fennsík maga volt a pokol. 

Tovább ►

MáJ
23

A Kájoni János Megyei Könyvtárat mutatta be az Aktuális magazin - Erdély TV

Az Erdély TV Aktuális magazinműsorában 2017. május 19-én a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárról, az intézmény rendezvényeiről, programjairól  beszélgettek. A Hargita Stúdió videofelvétele megtekinthető alább:

Tovább ►

MáJ
22

Befejeződtek az idei Könyvtári Napok – középpontban a környezetvédelem

A környezetvédelem témája állt a Kájoni János Megyei Könyvtár által szervezett Könyvtári napok középpontjában – kapcsolódva a könyvtár idei tematikus évéhez. A 2017. május 19-ig tartó, kéthetes rendezvénysorozattal minden korosztályt igyekeztünk megszólítani, hogy a változatos programkínálatban mindenki találjon számára megfelelő programot. A környezetvédelem témaköréhez kapcsolódott a május 8-án kezdődött Könyvtári napok programjai közül kettő is.  Bővebben:

Tovább ►

MáJ
17

ZÖLDBUSZ - több mint 1400 gyerek vesz részt a környezetvédelmi oktató programban

Utazó tanteremként berendezett ZÖLDBUSZ áll a Kájoni János Megyei Könyvtár parkolójában öt napon át, 2017. május 15-19 között. Az idei Könyvtári Napok középpontjában a környezetvédelem témája áll, a programsorozat részeként több mint 1400 óvodás, általános és középiskolás diák vesz részt a Zöldbuszban tartott interektív környezetvédelmi témájú foglalkozásokon. Természetismeretre, a természet szeretetére, védelmére oktatják a gyerekeket és fiatalokat két civil szevezet munkatársai. A program az óvodástól a középiskolás korig minden korosztálynak szól, hiszen a környezettudatosságra való nevelés nagyon fontos. A projekt működtetője a The European Nature Trust Alapítvány, a Zöldbusz a könyvtár meghívására érkezett Csíkszeredába, a programot Hargita Megye Tanácsa támogatja. Bővebben:

Tovább ►

MáJ
16

BIRTOKBA VETTÉK A GYEREKEK A ZÖLDKUCKÓT

Az idei Könyvtári napok programjai közt kiemelt szerepet kap a környezetvédelem témája, a 2017. május 12-én Hargita Megye Tanácsának támogatásával elindított ZÖLDKUCKÓ nevű programunk célja is az, hogy felhívjuk a figyelmet környezetünk értékeire, tudatosítsuk sajátos természeti értékeink védelmének fontosságát  minden korosztály körében.
A gyerekcsoportok már birtokba vették a Zöldkuckót, amely nem más, mint a könyvtár előterében berendezett vonzó és otthonos tematikus sarok, ahol környezetvédelmi témájú kiadványokból készült kiállítás várja az érdeklődőket.

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

NYÁRI PROGRAM:

JÚNIUS 19 - SZEPTEMBER 15. 

 HÉTFŐ:   12 - 20 

KEDD:   8 - 16 

SZERDA:  8 - 16

CSÜTÖRTÖK:  8 - 16

 PÉNTEK:  8 - 13

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

JúN
25

120 éve

1897. június 25. Szentábrahámon született Fekete Lajos, író, költő. 

Tovább ►

JúN
25

90 éve

1927. június 25. Kászonújfaluban született Róka Antal sportoló, atléta, távgyalogló.

Tovább ►

JúN
14

170 éve

1847. június 14. Csíkszentléleken született Bándi Vazul történész, a csíksomlyói főgimnázium tanára, igazgatója.

Tovább ►

<< < 2017 JÚNIUS > >>
H K SZ CS P SZ V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost