Keres
2018. augusztus  22., szerda, Menyhért
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

JúL
02

NYÁRI NYITVATARTÁS A KÖNYVTÁRBAN

A nyári vakáció ideje alatt változik a Kájoni János Megyei Könyvtár nyitvatartási programja 

Felhívjuk olvasóink, használóink figyelmét, hogy 2018. július 2 –  szeptember 3. között a következő nyitvatartási program szerint látogathatják az intézményt, vehetik igénybe a könyvtári szolgáltatásokat:

Hétfő: 12 – 18 óra

Kedd - Csütörök:  8 – 16 óra

Péntek:  8 – 14 óra 

Tovább ►

JúN
29

Együttélési modellek a Kárpát-medencében - könyvbemutató

Együttélési modellek a Kárpát-medencében címmel jelent meg az Erdélyi Magyar Örmények Szövetsége (EMÖSZ) kiadásában a 2016-ban, Budapesten, az Országház felsőházi termében szervezett konferencia erdélyi vonatkozású előadásainak anyaga a székely-magyar, örmény, zsidó és szász együttélésről Erdélyben, illetve néhány magyarországi nemzetiség bemutatkozása. A kötet szerzői: dr. Puskás Attila, dr. Turgyán Tamás, dr. Zsidó Roland. Csíkszeredai bemutatójára 2018. június 28-án, csütörtökön délután került sor a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében. Dr. Puskás Attila, az EMÖSZ elnöke mutatta be a kötetet, az est házigazdájaként Sarány István újságíró, a Hargita Népe napilap főszerkesztője beszélgetett a szerkesztővel és szerzővel.

Tovább ►

JúN
28

A spanyolországi Valladolidban szervezett nemzetközi találkozón számoltunk be digitalizálási eredményeinkről, online adatbázisainkról

2018. június 19. és 22. között került sor a spanyolországi Valladolidban a CD-ETA – „Collaborative Digitization of Natural and Cultural Heritage" európai uniós projekt keretében az ötödik tematikus szemináriumra. A projektben Hargita Megye Tanácsa partnerként vesz részt. A spanyolországi szakmai egyeztetés tematikáját a könyvtárak és levéltárak digitalizációja képezte, házigazdája pedig ezúttal a spanyolországi partner, a Santa María la Real Alapítvány projektcsapata volt.

A találkozón Hargita Megye Tanácsának képviseletében Zonda Erika projektmenedzser, a Programok, projektet és közbeszerzések vezérigazgatóságának vezetője és Iochom Zsolt, a projekt marketingfelelőse vett részt. Munkatársunk, Máthé Izabella könyvtáros mutatta be a megyei tanács alintézményeként működő Kájoni János Megyei Könyvtár digitalizációs tevékenységét, illetve az intézmény törekvéseit regionális  online tartalmak, a Hargita megyei regionális adatbázisok közzététele terén.

Tovább ►

JúN
04

Gyermeknap meglepetésekkel - a könyvtárhasználói játék díjazása

Könyvtárunk gyermeknapi rendezvénye 2018. május 31-én délután a könyvtárosok Fakalinka bábcsoportjának előadásával indult. A róka és a nyuszikák című bábjátékot mutatta be a bábcsapat a gyerekek nagy örömére, majd közös éneklés közvetkezett a gyerkekkel. Ez alkalommal sorsoltuk ki az Olvass, színezz, játssz és nyerj! címmel hirdetett könyvtárhasználói játékunk nyerteseit is azok közül a gyerekolvasók közül, akik az elmúlt hetekben szorgalmasan jártak a könyvtárba, olvastak, összegyűjtötték és kiszínezték a hat különböző könyvjelzőt. A kiszínezett könyvjelzőkből kiállítás is készült.

Tovább ►

MáJ
29

GYERMEKNAP A KÖNYVTÁRBAN

Szeretettel várunk minden gyereket szüleivel, családjával együtt május 31-én, csütörtökön délután 16.30 órától a könyvtárban szervezett gyereknapi programjainkra.  

Rendezvényünkön kisorsoljuk a nyerteseket azok közül, aki részt vettek az Olvass, színezz, játssz és nyerj! címmel hirdetett könyvtárhasználói játékban, kiszínezték és leadták időben a könyvjezőket a gyermekkönyvtárban. A könyvtárosok Fakalinka bábcsoportja A róka és a nyuszikák című bábjátékot mutatja be, lesz arcfestés és sok érdekes meglepetés. 

Könyvtárunk gyereknapi rendezvénye a Hargita Megye Tanácsa által szervezett Hargita megyei családok és gyermekek hagyományőrző napjának programjaiba illeszkedik.

Tovább ►

MáJ
29

Több mint kétezren vettek részt ifjúsági és gyerekprogramjainkon áprilisban és májusban

Idén áprilisban és májusban is naponta több alkalommal keresték fel könyvtárunkat az iskolák és óvodák csoportjai, ebben az időszakban szervezte meg ugyanis számos tanintézmény az Iskola másként programot, ugyanakkor május 7-14 között zajlottak az Ifjúság Hete programjai, Hargita Megye Tanácsa és alintézményei szervezésében. Könyvtárunk is változatos rendezvényekkel kapcsolódott be a programsorozatba. Május 14-15-én  az idei, XIV. Hargita Megyenapok keretében ugyancsak az ifjúság volt rendezvényeink legfőbb célcsoportja. Több mint 2000-en vettek részt április-május folyamán különböző könyvtári foglalkozásainkon. Magyar és román nyelvű csoportos ifjúsági programok egyaránt szerepeltek a foglalkozások közt. Programjaink fő támogatója: Hargita Megye Tanácsa. Részletek:

Tovább ►

MáJ
24

OLVASÓINK FIGYELMÉBE

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a könyvtár 2018. május 28-án, hétfőn zárva tart. Megértésüket köszönjük!

Tovább ►

MáJ
23

Olvass, színezz, játssz és nyerj gyereknapra! - közeledik könyvtárhasználói jétékunk vége

Kedves gyerekek!

Végéhez közeledik könyvtárhasználói nyereményjátékunk, amelyet Olvass, színezz, játssz és nyerj gyereknapra! címmel márciusban hirdettünk meg.
Ha sikerült összegyűjteni és kiszínezni mind a hat könyvjelzőt, ezen a héten még leadhatjátok a Kájoni János Megyei Könyvtár gyermekkönyvtárában (május 25-én, pénteken délután 18 óráig). 

2018. május 31-én gyermeknapi rendezvényünkön sorsoljuk ki a nyerteseket azok közül, aki részt vettek a könyvtárhasználói játékban, kiszínezték és leadták időben a könyvjezőket a gyermekkönyvtárban.

Érdekes programokkal, meglepetésekkel várunk minden gyereket szüleivel, családjával együtt május 31-én, csütörtökön délután 16.30 órától a könyvtárban!

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ: 

  12 - 18

KEDD - CSÜTÖRTÖK:

8 - 16

PÉNTEK:

8 - 14

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

AUG
28

80 éve

1938. augusztus 28. Marosvásárhelyen született Beczásy Antal festőművész. 

Tovább ►

AUG
27

160 éve

1858. augusztus 27-én Gyergyószentmiklóson született Kassai Lajos gimnáziumi tanár, egyházi író, a Csíkszeredai Főgimnázium igazgatója. 

Tovább ►

AUG
23

125 éve

1893. augusztus 23. Csíkverebesen született Sándor Imre erdélyi püspöki helytartó, vértanú pap.

Tovább ►

AUG
18

15 éve

2003. augusztus 18. Várdán meghalt Szász Endre Munkácsy- díjas grafikus, könyvillusztrátor, festőművész.

Tovább ►

AUG
18

15 éve

2003. augusztus 18. Várdán meghalt Szász Endre Munkácsy- díjas grafikus, könyvillusztrátor, festőművész.

Tovább ►

AUG
12

135 éve

1883. augusztus 12. Szepesbélán (Felvidék, Spisská Belá, Zipser Bela) született Haáz Ferenc Rezső etnográfus, tanár, múzeumalapító, festő.

Tovább ►

AUG
01

115 éve

1903. augusztus 1. Székelyudvarhelyen született Soó Rezső biológus, botanikus, egyetemi tanár, az MTA tagja, kétszeres Kossuth-díjas tudós.

Tovább ►

<< < 2018 AUGUSZTUS > >>
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost