Keres
2017. december 12., kedd, Gabriella
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

NOV
23

Erdedményhirdetés: a Kájoni János Megyei Könyvtár menedzseri tisztségének betöltésére hirdetett versenyvizsga megóvása

Letölthető PDF

Tovább ►

NOV
22

BIBLIOTERÁPIA ÉS E-BIBLIOTERÁPIA A KÖNYVTÁROSI MUNKÁBAN - szakmai képzés

A Kájoni János Megyei Könyvtár kétnapos szakmai képzésnek adott otthont 2017. november 16-17-én. A képzés során a fejlesztő biblioterápia könyvtári alkalmazásának lehetőségeibe, módszereibe nyújtottak betekintést a résztvevő hazai magyar könyvtárosoknak a budapesti Könyvtári Intézet előadói: Bartos Éva, a könyvtári biblioterápia magyarországi megalapozója, a Magyar Biblioterápiás Társaság titkára, illetve Gulyás Enikő informatikus könyvtáros és informatika tanár, a Magyar Biblioterápiás Társaság tagja. Bartos Éva az olvasásfejlesztés és a személyiségfejlesztés területén bevált biblioterápiás lehetőségeket, módszereket ismertette meg a résztvevőkkel, Gulyás Enikő a nemzetközi szinten is egyedülálló e-bibliográfia módszerét mutatta be.

Tovább ►

NOV
14

A Magyar nyelv napján mutatták be Hegedűs Imre János Székelyország. Szerelmes földrajz című könyvének új kiadását

Hegedűs Imre János Székelyország. Szerelmes földrajz című könyvének új, bővített kiadását mutatták be a Kájoni János Megyei Könyvtárban, 2017. november 13-án délután, a Magyar nyelv napja alkalmával szervezett Hargita megyei rendezvénysorozat keretében. A könyvtár előadóterme megtelt érdeklődőkkel, az intézmény vezetősége nevében Bedő Melinda üdvözölte az írót.

Tovább ►

NOV
14

OLVASÓINK FIGYELMÉBE:

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy 2017. november 16-án, csütörtökön és november 17-én, pénteken 12-18 óra között tart nyitva a könyvtár. Megértésüket köszönjük!

Tovább ►

NOV
13

VÁRADI PÉTER PÁL ÉS LŐWEY LILLA KETTŐS KÖNYVBEMUTATÓJA

Várady Péter Pál és Lőwey Lilla, az ismert veszprémi szerzőpáros új erdélyi tematikájú fotóalbumokkal jelentkeztek: Az Anna-báltól a Szent Anna-tóig ‒ A mesemondó aranyember barangolásai című új albumban Jókai Mór nyomdokain járták be Erdélyt, fotókon örökítve meg a helyeket, ahol a nagy író járt és regényeinek erdélyi helyszíneit. Másik albumuk Erdély ‒ Mezőség – A Holt-tenger tükrében. Tóvidék – Szórványmagyarság címet viseli. A csíkszeredai közönség a Kájoni János Megyei Könyvtárban találkozhatott a szerzőkkel 2017. november 10-én. Soós Andrea előadóművész ismertette az albumokat, versekkel, idézetekkel és népdalokkal színesítve a vetítéssel kísért előadást.

Tovább ►

NOV
13

"Egy lány bőrébe bújni - tehetség kérdése"

A fenti cím a 2017-es csíkszeredai KÖNYVCSATA zárórendevényén elhangzott következtetés. A 2017. november 9-én lezajlott eseményen csíkszeredai és a megye több településéről érkezett iskolások ajánlották kedvenc gyermek- illetve ifjúsági regényüket az elmúlt félévben olvasottak közül.

Tovább ►

NOV
12

KINCSES SZIGETEK - könyvtári foglalkozások az Iskola másként hetében

2017. november 6-10 között az Iskola másként program keretében a Petőfi Sándor Általános Iskolából több osztály is érkezett a könyvtárba, hogy részt vegyenek a Kincses szigetek elnevezésű játékos könyvtárhasználati foglalkozáson, összesen 134 második-ötödik osztályos kisdiák vett részt ezeken a foglalkozásokon a hét folyamán.

Tovább ►

NOV
10

A Kájoni János Megyei Könyvtár menedzseri tisztségének betöltésére hirdetett versenyvizsga interjú eredménye

A Kájoni János Megyei Könyvtár menedzseri tisztségének betöltésére hirdetett versenyvizga II szakasza - a szóbeli interjú erdeménye. Letölthető PDF

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ -PÉNTEK:

   8 - 18 

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

DEC
08

35 éve

1982. december 08. Kolozsváron meghalt Kelemen Béla nyelvész, szótáríró, a filológiai tudományok doktora.

Tovább ►

DEC
07

90 éve

1927. december 07. Csíksomlyón született Fodor Sándor író, szerkesztő, műfordító

Tovább ►

<< < 2017 DECEMBER > >>
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost