Keres
2019. március  18., hétfő, Sándor
Magyar
 

Több mint kétezren vettek részt ifjúsági és gyerekprogramjainkon áprilisban és májusban

2018 MáJ
29

Idén áprilisban és májusban is naponta több alkalommal keresték fel könyvtárunkat az iskolák és óvodák csoportjai, ebben az időszakban szervezte meg ugyanis számos tanintézmény az Iskola másként programot, ugyanakkor május 7-14 között zajlottak az Ifjúság Hete programjai, Hargita Megye Tanácsa és alintézményei szervezésében. Könyvtárunk is változatos rendezvényekkel kapcsolódott be a programsorozatba. Május 14-15-én  az idei, XIV. Hargita Megyenapok keretében ugyancsak az ifjúság volt rendezvényeink legfőbb célcsoportja. Több mint 2000-en vettek részt április-május folyamán különböző könyvtári foglalkozásainkon. Magyar és román nyelvű csoportos ifjúsági programok egyaránt szerepeltek a foglalkozások közt. Programjaink fő támogatója: Hargita Megye Tanácsa. Részletek:

A legkisebbek számára a könyvtár Fakalinka bábcsoportja tizenháromszor mutatta be ebben az időszkban A róka és a nyuszikák című bábjátékot, a közös énekléssel végződő előadást az óvodások és kisisklások lelkes tapssal köszönték meg, összesen 670-en tekintették meg a bábjátékot.
A gyeremkkönyvtárosok ugyancsak 13 alkalommal tartottak könyvtári foglalkozást, ahol mesemondással, papírszínházzal kötötték le az óvodás és kisiskolás csoprtok figyelmét, ezeken a foglalkozásokon 339- gyerek vett részt.

Beszélgessünk a fiatalságról címmel könyvtári foglalkozásra került sor román nyelven, 14-15 éves diákoknak, Oproiu Ramona pszichológussal, a csíkszeredai Liviu Rebreanu Általános Iskola 45 diákja vett részt ezen a foglalkozáson. Ismét megszerveztük a tavalyi évhez hasonlóan az  Öko tavasz című rendezvényt  – újrahasznosítható anyagokból kézzel készített tárgyak kiállítását, V-VIII. osztályos diákok munkáiból. 

Alkotó fiatalok címmel a könyvtárban működő ifjúsági olvasókör tagjai saját írásaikat olvasták fel  májusi találkozójukon.

 Az Arany-busz 200 elnevezésű interaktív kiállítás iránt az érdeklődés a vártnál is nagyobb volt, két nap alatt, május 14-15-én több mint 830 látogató tekintette meg  a Petőfi Irodalmi Múzeum mozgókiállítását, köztük 733 diák.

A Hargita Megyenapok keretében Ismerjük meg nagyjainkat! címmel játékos vetélkedő keretében mutattuk be középiskolás csapatok részvételével könyvtárunk új könyvjelzősorzatát, amely neves Hargita megyei személyiségek életpályájával ismerteti meg a fiatalokat.

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK: 

  8 - 18

SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

<< < 2019 MÁRCIUS > >>
H K SZ CS P SZ V
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost