Keres
2019. november  20., szerda, Jolán
Magyar
 

TALÁLKOZZ A NÉPMESÉVEL! – ünnepváró mesehallgatás a Tekergő Meseösvény Egyesülettel

2018 DEC
03

A karácsonyi ünnepkörrel és decemberi jeles napokkal kapcsolatos népmesék az élő szó erejével

2018. december 3-6. között a Tekergő Meseösvény Egyesület lesz a Kájoni János Megyei Könyvtár vendége, a karácsonyi ünnepkör és a decemberi jeles napok témája köré felfűzött népmesecsokorral, interaktív foglalkozással készülünk az ünnepre. 

Találkozz a népmesével! elnevezésű program keretében Hargita Megye Tanácsának támogatásával a megye nyolc településére viszik el a népmeséket, hogy örömet szerezzenek a gyerekeknek és felnőtteknek. Részletek: 

A Tekergő Meseösvény Egyesület a karácsonyi ünnepkör és a decemberi jeles napok témája köré felfűzött népmesecsokorral készül erre az alkalomra. Interaktív mesehallgatással, meséléssel közösen készülünk az ünnepre, az élőszavas népmesemondás révén megelevenednek a mesék, a hallgatósággal közös együttműködésben. Az egyórás foglalkozás során a mesélők igyekeznek bevonni a résztvevőket is a mese fonalába, megszólaltatni, megénekeltetni őket, játékokkal ízesítve a történetet, az élőszavas történetmondásra is buzdítva a gyerekeket. (A Tekergő Meseösvény Egyesület honlapján részletesebb tájékoztatókat is találunk a foglalkozásokról).

December 3-án Lövéte, Szentegyháza és Máréfalva községi könyvtárai fogadják a programot. December 4-én Csíkrákos és Madéfalva következik, december 5-én Gyergyószárhegy és Gyergyócsomafalva ad otthont az ünnepváró mesélésnekCsíkszeredában a Kájoni János Megyei Könyvtár előadótermében december 6-án, csütörtökön délelőtt tizenegy órára várjuk a gyerekeket, elsősorban az 5-8. osztályos korosztályt, de a meseszerető felnőtteket és családokat is.

A megyei könyvtárban  nagyobb iskolai csoportokat előzetes jelentkezés alapján várjuk, jelentkezni a gyermekkönyvtárban lehet személyesen, vagy a következő telefonszámon: 0730641667.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, a hallgatóság Mikulás-napi ajándéka egy népmese.

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK:  

8 - 18

 SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

<< < 2019 NOVEMBER > >>
H K SZ CS P SZ V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost