Keres
2020. január  17., péntek, Antal
Magyar
 

CODE KIDS Hargita megyében

2019 AUG
14

2019. augusztus 7-én és 13-án került sor a Hargita megyei Code Kids programozó gyerekklubok nyári találkozóira. Augusztus 7-én Csíkkozmáson találkoztak a csíkszeredai, a csíkszentmártoni és a csíkkozmási gyerekek, augusztus 13-án Borszéken a csíkszeredai, csíkszentdomokosi és borszéki klubtagok.

Játékos tanulás, szórakoztató vetélkedők, borvíztöltőde- és múzeumlátogatás képezte a vakációs program tartalmát. A részvevők számára nem volt kétséges, hogy a papírrepülő készítése és a borvíz teljes mértékben automatizált palackozása ugyanúgy „lépéseken”, a lépések sorrendjén és a (gyártási) feltételek, követelmények maradéktalan teljesítésén, egyszóval algoritmusokon alapszik. Az algoritmusok pedig az eddigi programozó feladatok kiemelt témáját képezték.

A Hargita Megye Tanácsa anyagi támogatásának köszönhető díjak is ezúttal a nyári kikapcsolódást szolgálták. Az elmúlt négy hónap folyamán elvégzett feladatok és a nyári vetélkedők jutalmaként sporteszközöket kaptak a gyerekek.

A Kájoni János Megyei Könyvtár és a megye négy települése (Csíkkozmás, Csíkszentmárton, Csíkszentdomokos, Borszék), idén csatlakozott a CODE KIDS (Copiii fac coding în bibliotecile publice) elnevezésű országos projekthez, melynek lényege programozó gyerekklubok megalakítása és működtetése a könyvtárakban.

A projekt időtartama két év (2019-2020), záróeseményként tudományos vásárt szervezünk, ahol a CODE KIDS klubtagok és más, a téma iránt érdeklődő gyerekek saját munkáikat mutatják be. A projekt országos finanszírozója a Romanian-American Foundation, megyei szinten a programot Hargita Megye tanácsa is támogatja, a Kájoni János Megyei Könyvtár által megvalósított Települési könyvtárfejlesző program keretében.

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK:  

8 - 18

 SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

<< < 2020 JANUÁR > >>
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost