Keres
2020. január  21., kedd, Ágnes
Magyar
 

VERSEK KÖZÖTT - irodalmi találkozóval zártuk az évet a Kájoni János Megyei Könyvtárban

2019 DEC
18

Versek között címmel irodalmi találkozóval zárta a 2019-es év rendezvényeinek sorát a Kájoni János Megyei Könyvtár. A rendezvényt a budapesti Szépírók Társasága valamint Hargita Megye Tanácsa támogatta. December 17-én délután a könyvtár előadótermébe népes közönség gyűlt össze az irodalmi évzáróra, amelynek három kortárs költő volt a vendége: a magyarországi Jász Attila mellett Kovács András Ferenc és Markó Béla. Murányi Sándor Olivér székelyudvarhelyi író elsőként arról kérdezte a költőket, hogy mit tekintenek sikernek. Részletek:

Kovács András Ferencnek a Bookart kiadónál megjelent új könyve - Lázáry René Sándor: Néhány egykori költemény - kapcsán kérdezte a költőt arról, hogy ki ez a titokzatos személy, Lázáry René Sándor, illetve mit szabad tudni róla.
A Marosvásárhelyen élő és dolgozó Kovács András Ferenc (közkedvelt jelnevén KAF) kortárs magyar líránk kiemelkedő alakja, gyakran szólal meg más személyiségek álarca mögé bújva – ezek lehetnek fiktív személyek, a költő által teremtett alteregók, ilyen például a Lázáry-figura. A fiktív szerzőnek még saját életrajzot is alkotott, amely a kötet bevezetőjében olvasható Prelúdium egy Lázáry-válogatáshoz címmel.
Markó Bélát és Jász Attilát a Csontváry-versek születéséről faggatta Murányi, arról, hogy miért, hogyan jött be Csontváry alakja a költészetükbe. A hangulatos költői esten a közönség örömére a költők több verset is felolvastak, illetve Murányi Sándor Olivér kérésére egy-egy versükkel búcsúztak a csíkszeredai közönségtől.
Kovács András Ferenc két versével búcsúzott: Önarckép, visszfény Párizsból és Aranykori-fragmentum című verseit olvasta fel a Lázáry René Sándor-kötetből. Jász Attila és Markó Béla Csontváryhoz fűződő versekkel búcsúztak.
Az est a kötetek dedikálásával és beszélgetéssel ért véget.

 
NYITVATARTÁS

 HÉTFŐ - PÉNTEK:  

8 - 18

 SZOMBAT - VASÁRNAP:

 zárva

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

<< < 2020 JANUÁR > >>
H K SZ CS P SZ V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost