Egyszerű kereső Részletes kereső Beágyazás Online kérések Copyright

Útmutató az online katalógus használatához

A jelenlegi online katalógus célja egy kényelmes és hatékony tájékozódási lehetőség nyújtása a  Biblis® felhasználó közkönyvtárak dokumentum állományáról, bárhonnan és bármikor.

Kitöltési szabályok és ajánlások (egyszerű kereső):

A „könyvtár" mező értékét legördülő listából választhatjuk. Egy megjelölt vagy az összes könyvtárban lehet keresni. Az „általános keresőszó" mezőbe könnyebb ékezet nélkül begépelni a keresési feltételt, de lehet használni ékezetes betűket is sőt a kis és nagy betű között nincs különbségtevés. A keresőszó minimális hossza három betű kell legyen. A keresés módja lehet „hozzávetőleges" vagy „pontos".  Hozzávetőleges keresésnél akkor van találat ha a begépelt karakterlánc  benne van a keresés tárgyát képező mezőben (az ékezet meg a betűeset nem  számít). Pontos keresésnél a karakterlánc kell létezzen a célmezőben úgy mint egy szó a mondatban. A pontos kereséssel kevesebb találatot kapunk és lassabban működik.

Támogatott böngészők listája:

Internet Explorer 7+
Mozilla Firefox 3.6+
Google Chrome 15+
Opera 10+
Netscape Navigator 9.0.0.6

Útmutató az online katalógus használatához

A jelenlegi online katalógus célja egy kényelmes és hatékony tájékozódási lehetőség nyújtása a Biblis® felhasználó közkönyvtárak dokumentum állományáról, bárhonnan és bármikor.

Kitöltési szabályok és ajánlások (egyszerű kereső):

A „könyvtár" mező értékét legördülő listából választhatjuk. Egy megjelölt vagy az összes könyvtárban lehet keresni. Az „általános keresőszó" mezőbe könnyebb ékezet nélkül begépelni a keresési feltételt, de lehet használni ékezetes betűket is sőt a kis és nagy betű között nincs különbségtevés. A keresőszó minimális hossza három betű kell legyen. A keresés módja lehet „hozzávetőleges” vagy „pontos”. Hozzávetőleges keresésnél akkor van találat ha a begépelt karakterlánc benne van a keresés tárgyát képező mezőben (az ékezet meg a betűeset nem számít). Pontos keresésnél a karakterlánc kell létezzen a célmezőben úgy mint egy szó a mondatban. A pontos kereséssel kevesebb találatot kapunk és lassabban működik.

Támogatott böngészők listája:

Internet Explorer 7+

Mozilla Firefox 3.6+

Google Chrome 15+

Opera 10+

Netscape Navigator 9.0.0.6

.