Keres
2024. április  19., péntek, Emma
Magyar
 

#Jóéjtpuszi - I-vitamin bevitel mindenkinek - Lackfi János a Kájoni János Megyei Könyvtár vendége

2022 JúN
15

A  Kájoni János Megyei Könyvtár meghívására érkezik Csíkszeredába Lackfi János költő, kortárs magyar irodalmunk egyik legismertebb és legnépszerűbb szerzője, akivel 2022. június 15-én, délután 17 órától találkozhatnak a felnőtt és gyermekolvasók a Csíki Játékszín nagytermében szervezett közönségtalálkozón. Lackfi János az egyik legaktívabb költőnk, verseit játékosság és ritmikusság jellemzi, átszőve a korunk hangulatával. 2021-ben  jelent meg istenes versei gyűjteménye, a #Jóéjtpuszi (Harmat kiadó), idén pedig a  #Jóéjtpuszi 2.  Részletek:

“Isten nem automatákat akart teremteni, hanem tépelődő, tévedő, újrakezdő lényeket, akikkel érdemes együtt játszani a legbonyolultabb stratégiai játékot. Gyufásdobozba gyömöszöli kedvünkért a kozmoszt, elkísér urológushoz és adóhivatalba, kemoterápiára és focimeccsre. Megmutathatjuk neki a kedvenc rétünket, melyet ő teremtett, mégis örül a hívásunknak, mint egy kölyök.”(Lackfi János)

"Lackfi János újabb jóéjtpuszijai ismét arra hívnak, hogy ne ússzuk meg olcsón, éljünk teljes szívvel, mohón Isten jelenlétében." (#Jóéjtpuszi 2)

Lackfi János Oláh Jánosként született Budapesten, 1971. május 18-án. Író, költő, tanár, szerkesztő és műfordító.  “Hatvanegy könyvem jelent meg, fele felnőtteknek, fele gyerekeknek szól. Harmincnyolc kötetre való francia irodalmat fordítottam, több mint háromszáz szerzőtől. Megzenésített verseimből kilenc CD-nyi került kiadásra, Lovasi András, Malek Andrea, Herczku Ágnes, Gryllus Dániel, Lackfi Johanna, Lackfi Dorottya és mások előadásában. Tizenhét évig tanítottam a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Csaknem húsz évig voltam a Nagyvilág világirodalmi folyóirat szerkesztője. Humoros identitásesszé-kötetem, a 2012-es Milyenek a magyarok? és a sorozat további három kötete együttesen mintegy nyolcvanezer példányban kelt el. Az első könyv megjelent angolul, bolgárul és vietnámiul is. Megtisztelő, hogy elnyertem többek közt a József Attila-, a Prima Primissima- és a Magyarország Babérkoszorúja-díjat. Zsámbékon élek feleségemmel, hat gyermekünk van és négy unokánk.”

(Forrás: Irodalmi Jelen  https://irodalmijelen.hu/kulcsszo/szemelynevek/lackfi-janos)

Lackfi János szerzői oldala



 
NYITVATARTÁS

HÉTFŐ - PÉNTEK:

8.00 - 18.00

SZOMBAT - VASÁRNAP:

ZÁRVA

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

ÁPR
22

130 éve

1894. április 22-én Nagyszebenben meghalt Simon Péter Jukundián zenetanár, zenei szakíró, tanítóképző intézeti igazgató, Ferenc-rendi házfőnök.

Tovább ►

<< < 2024 ÁPRILIS > >>
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost