Keres
2024. július  20., szombat, Illés
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

JúL
17

A bűvös 15-ös.

Tudta, hogy egy olvasónk átlagosan 15 kötetet olvasott el ez év júniusáig?

Mutatjuk féléves könyvtári statisztikánkat, egy picit másként.

Ha esik, ha fúj, ha hétágra süt a nap, a nyitvatartási időben két és fél percenként betér hozzánk egy olvasó a könyvtárba.

Nincs megállás és hatalmas az öröm, hogy ilyen sokan válasszák a könyvtárunk kínálatát és szolgáltatásait.

Félév elteltével pedig olvasóink személyenként átlagosan 15 könyvet választottak ki és olvastak el

és  még hol van az év vége?

 

Tovább ►

JúN
28

Tudatosítanunk kell a fiatalokban a tudatmódosító szerek használatának veszélyeit.

Fiatalok függőségek nélkül, fókuszban a minőségi idő, a megelőzés és a tájékoztatás.
Június 27-én délután egy izgalmas műhelymunkára került sor a könyvtárunkban a Hargita megyei Drogprevenciós Értékelő és Tanácsadó Központ szervezésében.
Amint az előadó is kiemelte: mindennek az alapja a minőségi idő és egy olyan családi környezet megteremtése, ahol a gyermek biztonságban érzi magát, figyelmet kap, megfelelő nyitottságot a szülők részéről és egészséges családi, szabadidős tevékenységekben lehet része. 

Tovább ►

JúN
27

Biblioterápia a Szent Ágoston nappali foglalkoztató-központ fiataljaival.

 

Lélekemelő utazásra került sor június 26-án délelőtt a Kájoni János Megyei Könyvtárban.
A csíkszeredai Szent Ágoston nappali foglalkoztató-központ fogyatékkal élő fiataljainak csoportja a Mese a fáról című írás mentén beszélgettek.
Az alkotás segítségével több fontos témát is körbe jártak: szeretet, elfogadás, boldogság, megfelelési kényszer, álmok, vágyak, gondoskodás.
Nagy öröm számunkra, hogy könyvtárunkba látogattak és, hogy részesei lehettünk ennek az élménynek, hiszen a biblioterápia elsődleges a segítő, fejlesztő munkában és pszichológiai problémák kezelésében, illetve megelőzésében.

Tovább ►

JúN
24

Nyári, vakációs nyitvatartási program a Kájoni János Megyei Könyvtárban

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Kájoni János Megyei Könyvtár közönségszolgálati programja június 24 és szeptember 2 között a következőképpen módosul:

  • hétfő 10:00-18:00
  • kedd- csütörtök 8:00 -16:00
  • péntek 8:00-14:00

A nyári vakáció ideje alatt a könyvtári olvasókörök, a rendezvények és a programok is szünetelnek.

Tovább ►

JúN
24

Gratulálunk a Nagy Imre Általános Iskola diákjainak!

Az iskola V. A osztályos tanulói részt vettek az ANPRO által szervezett,,Lecturiada 2024. A kérdezés szükségessége” vetélkedőn.

Az Adina Popescu írónő műveire épülő projektjükkel elnyerték az Arthur Kiadó díját és továbbjutottak a verseny országos szakaszára.

A projekt keretében megvalósult tevékenységek: az értő olvasás népszerűsítése, olvasónaplók írása, édesanyák vagy nagymamák ismereteinek megosztása gyerekkori babáikról és az ezekhez kapcsolódó történetekről, élményekről stb.

A könyv nagy sikert aratott a gyerekek körében, így az olvasást tovább népszerűsítették azzal, hogy a könyv által ihletett rajzokat készítettek, amelyeket könyvtárunkban állítottak ki.

.

Tovább ►

JúN
14

Amikor a könyvtárosi álom valóra válik.

Egy olvasásnépszerűsítő románversenyen való részvételnek köszönheti a Korondi Szakközépiskola nyolcadikos diákja, hogy egy napot könyvtárosként tölthetett el, így betekinthetett a könyvtári munka kulisszatitkaiba.

Károly Edina nyolcadik osztályos tanuló, a Korondi Szakközépiskola diákja, könyvtárosként töltött el egy napot szerdán a megyei könyvtárban, miután meghívást kapott a Kájoni János Megyei Könyvtár osztályvezető könyvtárosától, Bedő Melindától egy román nyelvű, olvasást népszerűsítő versenyen való részvételért. 

A nyolcadikos korondi tanulót román nyelv és irodalom tanára, Ambrus Hajnalka kísérte el. Mint mondta, Károly Edina a Provocare la lectură románversenyen vett részt, amelyen jeles személyiségek ajánlanak olvasnivalót a gyermekeknek. A tanulóknak választaniuk kell egy olvasmányt, majd levelet kell írniuk az olvasmányélményeikről annak, aki ajánlotta a könyvet. Károly Edina így került kapcsolatba Bedő Melinda könyvtárossal, és mint a diáklány mondta, azért választotta a könyvtáros által ajánlott Băiuţeii című regényt, mert biztos volt benne, hogy könyvtáros rossz könyvet nem ajánlhat.

 

Forrás: Hargita Népe

Tovább ►

JúN
13

,,Szent Ferenc útján járni nem könnyű, de olyan lehetőség, amely az isteni harmóniába vezethet.” (Borsodi L. László)

Megjelent Borsodi L. László csíkszeredai költő, tanár, az Erdélyi Ferences Rendtartomány korábbi sajtóreferensének legújabb könyve, Ferences térerő címmel.

A könyvet június 12-én a csíkszeredai Kájoni János Megyei könyvtárban is bemutatták, ahol a szerző beszélgetőtársai Urbán Erik OFM tartományfőnök és Sarány István, újságíró voltak.

Az eseményen az érdeklődők értékes információkat kaphattak az erdélyi ferencesek dolgos hétköznapjairól, a felgyorsult hétköznapok élő egyházáról, hitükről, szellemiségükről, szolgálatukról, törekvéseikről, kihívásaikról és elköteleződésükről a Jó Isten fele.

 

Tovább ►

JúN
12

Spirituálistörténeti kalandozások Ferenczi Zoltánnal

„Üzleti pályámnak egy máig meghatározó spirituális élmény vetett véget. Egy Budapest közeli kis református gyülekezetben átélhettem valamit abból a csodából, amikor a menny és a föld egy pillanatra összeér, és az ember bizonyosságot szerezhet arról, hogy a transzcendens [a tapasztalhatón túli] mégis tapasztalható.”-vallja a szerző.

 

Valóban egy spirituális kalandozásba vezetett be Ferenczi Zoltán MS. a tegnap délutáni könyvbemutatón, ahol részletes, izgalmas, döbbenetes történelmi tényekkel fűszerezte az ember spirituális keresését és az egyháztörténelem árnyoldalait, az igazaságkeresés útvesztőit.

 

Tovább ►

 

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost
NYITVATARTÁS

HÉTFŐ - PÉNTEK:

8.00 - 18.00

SZOMBAT - VASÁRNAP:

ZÁRVA

 

 


<< < 2024 JÚLIUS > >>
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

JúL
27

125 éve

1899. július 27. Gyergyószentmiklóson született Karácsony János   festőművész, tanár.

Tovább ►

JúL
20

10 éve

2014. július 20. Csíkszeredában meghalt Papp Kincses Emese, irodalomtörténész, publicista, egyetemi oktató, politikus, az erdélyi magyar közélet jeles személyisége. 

Tovább ►

JúL
09

55 éve

1969. július 9.  Budapesten elhunyt Hankó János grafikus.

Tovább ►

JúL
07

80 éve

1944. július 7. Kolozsváron született Macalik Ernő, Magyar Örökség-díjjal kitüntetett biológus, fitoterapeuta, gyógynövényszakértő, természettudományi szakíró. 

Tovább ►

JúL
06

95 éve

1929.  július 6.  Csíkdelnén született Bálint Lajos római katolikus érsek, a Gyulafehérvári Főegyházmegye főpásztora.

Tovább ►

<< < 2024 JÚLIUS > >>
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4