Keres
2022. október  01., szombat, Malvin
Magyar
 
HÍREK, FELHÍVÁSOK

SZEPT
29

KÉPPOÉZIS – műhelymunka a könyvtárban

A gyergyószentmiklósi Pro Terra Alapítvány KépPoézis címmel második alkalommal hirdette meg képzőművészeti-irodalmi pályázatát 2022 őszén. A tehetséggondozó program partnere a Kájoni János Megyei Könyvtár. A pályázat kapcsán 2022. szeptember 29-én délután műhelymunkára került sor a könyvtárban.

Tovább ►

SZEPT
27

13. SZÉKELYFÖLD NAPOK - a Kájoni János Megyei Könyvtár eseményei a programsorozat keretében

"Székelyföld számunkra több, mint a számos természeti és kulturális csoda, amit az idén október 07-16 között, immár XIII. alkalommal megszervezett Székelyföld Napokon meg is fogunk mutatni. A számos kulturális esemény, könnyűzenei koncert, konferencia, vásár mellett sok meglepetéssel is készülünk a résztvevőknek, hogy minden korosztály képviselője megtalálja majd a kedvérevalót."  - olvasható a kaláka jegyében zajló XIII. Székelyföld Napok Facebook oldalán.

2022. október 7-16. között, "a kaláka jegyében" szervezik meg az idei rendezvénysorozatot, a régió kulturális intézményeinek, szervezeteinek együttműködésével. 

A XIII. Székelyföld Napok eseményeinek sorában szervezett könyvtári programok támogatója Hargita Megye Tanácsa. A programok részleteit honlapunk eseménynaptárában találják meg az érdeklődők.

Tovább ►

SZEPT
07

HARGITA -TÁJ, EMBER, TÖRTÉNET - 2022 – indul a honismereti vetélkedő második fordulója

A Kájoni János Megyei Könyvtár idén második alkalommal hirdette meg  Hargita, táj, ember, történet című honismereti témájú vetélkedőjét, Hargita Megye Tanácsának támogatásával. Vetélkedőnkre Hargita megyei iskolák 5-7 osztályos, három főből álló csapatai nevezhettek be. A 2022 júniusában lezárult első fordulóban húsz iskolai csapat vett részt, a megye nyolc településéről, közülük 15 csapat folytathatja a versenyt és mérheti össze tudását, kreatívitását a következő fordulóban.

A verseny első fordulója során több olyan Hargita megyei személyiség életrajzával és munkásságával ismerkedhettetek meg, akiknek idén születésük vagy haláluk kerek évfordulójára emlékezünk. 

2022. szeptember 15-én Barangolás nagyjaink nyomában címmel indul a verseny következő fordulója. A továbbjutott csapatok feladata ezúttal egy interaktív térkép elkészítése lesz, amelyen neves Hargita megyei személyiségek életrajza, munkássága nyomában járhatjuk be megyénk néhány települését, helyszínét. Az elkészült interaktív térképek beküldési határideje: 2022. október 17., hétfő.

További fontos tudnivalók a faladat megoldásához:

Tovább ►

SZEPT
07

KÉPPOÉZIS – a Pro Terra Alapítvány pályázati felhívása

“Ments meg egy régi könyvet, személyesítsd meg a TE munkáddal!”

A Pro Terra Alapítvány KépPoézis címmel második alkalommal hirdeti meg képzőművészeti-irodalmi pályázatát. A Kájoni János Megyei Könyvtár a tehetséggondozó program partnere.

A KépPoézis az irodalom és a képzőművészet találkozásélményének új műfaja, melynek végeredménye egy műalkotás. Ez tulajdonképpen bármilyen irodalmi szöveg kisatírozását jelenti, kizárólag könyvben, mely során az alkotó célja a szöveg egy részének elrejtésén vagy kiemelésén keresztül új tartalmak felszínre hozása.

A részletes PÁLYÁZATI FELHÍVÁS megtalálható a Pro Terra Alapítvány honlapján.

Bővebben:

Tovább ►

SZEPT
02

VÁLTOZIK A KÖNYVTÁR NYITVATARTÁSI PROGRAMJA

Tájékoztatjuk használóinkat, hogy a tanévkezdéssel egyidőben, 2022. szeptember 5-étól, hétfőtől hosszabbodik a Kájoni János Megyei Könyvtár közönségszolgálati programja. A következő program szerint látogatható a könyvtár:

Hétfő – péntek: 8.00 - 18.00 óra között.

Szeptemberben is számos újdonságggal várunk mindenkit! 

Az ősztől újrainduló könyvtári programokról, rendezvényekről honlapunkon és Facebook oldalunkon is rendszeresen tájékoztatunk.

Tovább ►

AUG
31

A Román Nyelv Napja 2022

2022. augusztus 31-én a Román nyelv napját ünnepeltük a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban.

Tovább ►

AUG
31

Code Kids programzó gyerekklubok Hargita megyei találkozója

2022. augusztus 31-én a Kájoni János Megyei Könyvtárban került sor a Hargita megyében tevékenykedő programozó gyerekklubok találkozójára. Csíkszeredai, maroshévizi, gyergyószentmiklósi, bélbori, bögözi és csíkszentgyörgyi gyerekek, klubvezető könyvtárosok és önkéntesek bemutatták elkészült munkáikat.

Tovább ►

AUG
12

VAKÁCIÓ A KÖNYVTÁRBAN

A nyári vakáció idje alatt is naponta benépesül a gyermekkönyvtár, a legkisebbek és a nagyobb gyerekek, de a tizenévesek és találnak maguknak új, érdekes olvasnivalót. Akár egyedül, vagy csoportosan érkeznek a könyvtárba a gyerekek, szívesen töltik szabadidejüket az otthonos, hívogató környezetben.

Tovább ►

 
NYITVATARTÁS

HÉTFŐ - PÉNTEK

8.00 - 18.00

SZOMBAT - VASÁRNAP:

ZÁRVA

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

OKT
24

110 éve

1912. október 24. Nagytusnádon meghalt Imets Fülöp Jákó író, tanár, kanonok. 

Tovább ►

OKT
15

170 éve

1852. október 15. Kolozsváron meghalt Kováts Miklós erdélyi római katolikus püspök.

Tovább ►

OKT
03

115 éve

1907. október 03. Székelyszentléleken született P. Benedek Fidél ferences szerzetes, történész. 

Tovább ►

<< < 2022 OKTÓBER > >>
H K SZ CS P SZ V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost