Keres
2024. április  19., péntek, Emma
Magyar
 

Egy csöppnyi Franciaország - betekintés a francia kultúrába

2022 MáRC
04

Könyvtárunk előadótermében a Franciaországban élő, jelenleg Csíkszéken tevékenykedő Geneviève Cooper mutatta be saját kultúráját és hazáját, népes érdeklődő közönség előtt. Care2Travel Egyesület hatodik alkalommal szervezett interkulturális estet a Kájoni János Megyei Könyvtárban. Részletek:

Geneviève Cooper angol nyelven tartotta meg vetítéssel kísért előadását, amit Bartalis Emőke tolmácsolt. A francia lány önkéntesként gyerekekkel foglalkozik, tanítónőknek szervez foglalkozásokat, továbbá francia társalgási klubot indított, illetve kvízestek szervezésében is segített.

Az előadáson hallhattunk az ország történelméről, domborzatáról, építményeiről, városairól, étkezési kultúrájáról, híres személyiségeiről, öltözködési és évközi szokásairól is. Sok érdekes tényről, szokásról is szó esett, a franciáknál  szinte minden városnak van jellegzetes sajtja, a saját nyelvükön kívül viszont kevés más nyelvet beszélnek és szeretnek sokat panaszkodni.

Az interaktív előadáson a francia film és zene világából is kaptunk ízelítőt, és volt közös éneklés is,  a közönség megtanulhatott egy francia gyermekdalt. Játékra is adódott lehetőség, francia találmányokat kellett felismerni a közönségnek, az előadás végén pedig francia ínyencséget is kóstolhattak a jelenlevők, a Geneviève által készített Quiche Lorraine-t.

A médiában az előadásról: A francia kultúrába nyerhettek betekintést Csíkszeredában. Korpos Attila, Székelyhon, 2022. március 4.

 
NYITVATARTÁS

HÉTFŐ - PÉNTEK:

8.00 - 18.00

SZOMBAT - VASÁRNAP:

ZÁRVA

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

ÁPR
22

130 éve

1894. április 22-én Nagyszebenben meghalt Simon Péter Jukundián zenetanár, zenei szakíró, tanítóképző intézeti igazgató, Ferenc-rendi házfőnök.

Tovább ►

<< < 2024 ÁPRILIS > >>
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost