Keres
2024. április  19., péntek, Emma
Magyar
 

Irodalmi találkozó: Döme Barbara és Király Farkas írók a könyvtárban

2022 MáRC
29

Tegnap, március 28-án délután a könyvtárban láttuk vendégül Döme Barbara írót, a Magyar Kultúra magazin főszerkesztőjét és Király Farkas írót, költőt, az Országút magazin főszerkesztőhelyettesét. Zsidó Ferenc, a Székelyföld főszerkesztője beszélgetett a meghívottakkal új könyveikről, identitásról, irodalomról, olvasásról. A jelenlevők megismerhették a Tegnap.ma kortárs irodalmi videóenciklopédia elnevezésű portált, amelyet közösen alapítottak, kortárs magyar szerzők műveinek ismertetése céljából. Bővebben: 

A szerzők felolvasták egy-egy írásukat, majd az est végén dedikálták köteteiket.

Döme Barabara eddig megjelent novelláskötetei: A nagymama, aki elfelejtett meghalni (Garbo Kiadó, 2013); Nők a cekkerben (Arany János Alapítvány, 2019); Angyalt reggelire. A találkozón elmondta, az Angyalt reggelire című könyvének történeteit egy skizofrén rokonának történeti ihlették. Vannak olyan történetek is, amelyek fordított tükröt tartanak elénk, mindenik szereplőjük egy felnagyított karikatúra. 

"A fekete humor nagyon közel áll hozzám, olyanok a könyveim, amilyen én vagyok az életben"  -   vallotta meg a közönségnek az írónő. A történetei mindig a realitásból indulnak ki, de aztán mindig elrugaszkodnak a realitástól, és soha nincsenek befejezve, az olvasónak megvan a szabadsága, hogy továbbgondolja a történetet.   

Király Farkas legújabb kötetei: Sortűz (Sétatér, Kolozsvár, 2017; Magyar Napló, Budapest, 2018); Ha elfogy a fény (elbeszélések, 2019); út a tengerszemekhez (versek, 2019).

 A találkozón arra a kérdésre, hogy számára mit jelent az írás, azt válaszolta, hogy elsősorban a "terápia", a segíteni akarás szándéka vezeti. 

Könyvtárunk a szerzők legújabb köteteiből ajándékban is részesült, ezen kívül  a Magyar Kultúra magazin eddig megjelent számait kaptuk ajándékba, az Országút-antológiát valamint az Országút magazin friss számaiból is kaptunk példányokat, amelyeket olvasóink nevében is köszönünk.

 
NYITVATARTÁS

HÉTFŐ - PÉNTEK:

8.00 - 18.00

SZOMBAT - VASÁRNAP:

ZÁRVA

Hasznos linkek

Hargita Megye Tanácsa


Hargita Megyei Kulturális Központ


Hargita Megyei
Hagyományőrzési Forrásközpont


Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ


Hargita Népe Kiadó


Hargita Kiadóhivatal –
Székelyföld Kulturális Folyóirat


Hargita Megyei
Művészeti Népiskola

ÁPR
22

130 éve

1894. április 22-én Nagyszebenben meghalt Simon Péter Jukundián zenetanár, zenei szakíró, tanítóképző intézeti igazgató, Ferenc-rendi házfőnök.

Tovább ►

<< < 2024 ÁPRILIS > >>
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Kérdéseire, a könyvtári szolgáltatással kapcsolatos észrevételeire a könyvtárosok válaszolnak
önnek e-mailban, amennyiben Ön kitölti az adatokat.

Kérdezd a könyvtárost